Közélet

Új gasztronómiai és életmód csatornák az Invitelnél

Új gasztronómiai és életmód csatornák az Invitelnél

2016. december 20., kedd
Új gasztronómiai és életmód csatornák az Invitelnél

A Scripps Networks Interactive, a világ egyik vezető életmódműsor-gyártója a mai napon bejelentette, hogy az Invitel Távközlési Zrt. előfizetői számára két további csatornája, a Food Network és Fine Living is elérhető lesz 2017. januárjától. Az Invitel „Családi”, vagy „Családi HD” csomagjának előfizetői többek közt Szegeden, Hódmezővásárhelyen és Szentesen ennek révén számos kulináris utazást és remek recepteket láthatnak, emellett a kiegészítő minicsomaggal rendelkezők a lakberendezéssel, divattal kapcsolatos műsorokat is követhetik.

A Food Network, a világ egyik vezető gasztronómiai- és életmód-csatornája több mint 100 000 Invitel TV előfizető részére lesz elérhető a Családi, illetve Családi HD csomagban. A tévécsatorna a műfajok széles skáláját kínálja – közöttük olyanokat, amelyek a gasztronómián keresztül mutatják be a különböző országokat.

Paul Hollywood

, a neves pék „A város ízei” sorozatban Párizs, Nápoly, Madrid, Szentpétervár legfinomabb péksüteményeit keresi;

Adam Richman

, aki korábban a nagy adag ételek elkészítéséről volt híres, ezúttal Afrika, Ázsia és Európa titkos, rejtett éttermeit kutatja fel. Azok számára, akik szeretik az ételek elkészítésének minden lépését követni,

Anna Olson

a legjobb süteményrecepteket hozza el, Ree Drummond, a “vadnyugati nő” pedig remek ötleteket ad, hogy milyen egyszerű ételekkel lehet elkápráztatni egy családot. A Fine Living csatorna, amely neves lakberendezőket, stílustanácsadókat és séfeket vonultat fel, az újonnan induló Pepita, és a régóta sikeres, a változatos csatornák élményét biztosító Mixer csomagokban lesz elérhető. A nézők innen főként házvásárlással, lakásfelújítással, lakberendezéssel kapcsolatos ötleteket meríthetnek, de divattal és az egészséges életmóddal foglalkozó sorozatokat is találhatnak. A „Gazdaságos luxus” című műsor például bemutatja, hogyan lehet költséghatékonyan újjávarázsolni a lakásunkat, míg a „Rachel Hunter szépségtúrája”-ban a modell-műsorvezető számos országot meglátogat, hogy feltárja a különböző népek szépség- és fiatalságmegőrzési módszereit. Mindkét csatorna magyar szinkronnal lesz elérhető: a Food Network SD és HD minőségben is, míg a Fine Living csak az előbbiben. Azzal egyidejűleg, hogy a két csatorna az Invitel portfólióba került, a Travel Channelre vonatkozó együttműködését is megújította a két cég, így továbbra is elérhető lesz a Családi, illetve Családi HD csomagban HD és SD minőségben. „Egyre erősödik az igény a csatornáinkra globálisan, mivel nemcsak szórakoztató, de hiteles, megbízható tartalmakat is kínálunk. Úgy tapasztaltuk, hogy Magyarországon a gasztronómia egyre több embert érdekel, hiszen egyre inkább növekszik a gasztroblogok, illetve a főzőtanfolyamok száma, és a magyar séfek is kiemelkedőek a nemzetközi versenyeken. Emellett az ingatlanpiac is új erőre kapott az elmúlt években Európában, így a lakásvásárlás és felújítás egyre többeket foglalkoztat. Ezért nagyon örülünk, hogy az Invitel révén most már további több tízezer új nézőhöz juttathatjuk el ezen témákra fókuszáló műsorainkat” - mondta

Phillip Luff

, az említett csatornákat tulajdonló Scripps Networks Interactive vállalat Egyesült Királyságért és az EMEA régióért felelős ügyvezető igazgatója. A vállalat nem csak abban elkötelezett, hogy terjeszkedjen a magyar piacon, hanem hogy Magyarországot is világszerte népszerűsítse. Az elmúlt években számos Travel Channel és Food Network epizódot készítettek hazánkban. Legutóbb Donal Skehan szakács forgatott itt, így 2016-ban a budapesti kulináris kalandjait 105 országban követhették a képernyőn. „Számunkra stratégiai cél, hogy a lehető legváltozatosabb témákat kínáljuk az Invitel TV csatornaválasztékában az ügyfeleinknek. Érdeklődéssel figyeljük a magyar piacon újonnan megjelenő csatornákat, és ezek közül választottunk olyanokat, amelyek egyszerre újak és izgalmasak. A főzés és a lakás körüli témák egyfelől örökzöldek, másrészt mindig lehet ezeken a területeken friss információkat mondani, vagy régóta ismert dolgokat új szemszögből bemutatni. Ezért is örülök, hogy az Invitelnél a már sikeres Travel Channel mellett a Food Network és a Fine Living is a választék része lesz. Az első kettő ráadásul HD változatban is élvezhető a Családi csomagban, sőt az IPTV szolgáltatásban felvehető-visszajátszható funkcióval is elérhetők lesznek” – mondta Müller Mihály, az Invitel tartamszolgáltatásokért felelős vezetője.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.