Egyetem

Péntekig jelentkezhetnek az általános iskolások a központi írásbeli vizsgákra

Péntekig jelentkezhetnek az általános iskolások a központi írásbeli vizsgákra

2016. december 5., hétfő
Péntekig jelentkezhetnek az általános iskolások a központi írásbeli vizsgákra

Péntekig jelentkezhetnek az általános iskolai tanulók a központi írásbeli vizsgákra - közölte az Oktatási Hivatal az MTI-vel.

A a középfokú iskolák korábban közzétették felvételi tájékoztatójukat, amelyekben meghatározták, milyen tanulmányi területeket indítanak a 2017/2018. tanévben, és megjelölték azt is, hogy - az adott jogszabályi keretek között - milyen felvételi eljárással veszik fel a hozzájuk jelentkező tanulókat. Közölték azt is, ha a jelentkezőknek központi írásbeli vizsgát kell tenniük. A hivatal jelezte: a felvételihez központi írásbeli vizsgát csak a gimnáziumok és a szakgimnáziumok írhatnak elő. Közülük 409 középiskola (azaz a középiskolák 61 százaléka) írta elő egy vagy több feladatellátási helyén, hogy a hozzájuk jelentkező tanulók vegyenek részt a központi írásbeliken. Ha egy tanuló úgy tervezi, hogy februárban ezek valamelyikébe is beadja felvételi jelentkezését, mindenképp részt kell vennie az írásbeli vizsgákon - hívta fel a figyelmet a hivatal. Kitértek arra is, hogy az

Oktatási Hivatal honlapján

a Köznevelés/Középfokú felvételi eljárás/Aktuális beiskolázási időszak (2016/2017. tanév) menüpontban a központi felvételi vizsgákkal és a középfokú felvételi eljárás menetével kapcsolatos minden információ megtalálható.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.