Országos felsőoktatási kollégiumfejlesztési stratégiát fogadtak el

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Országos felsőoktatási kollégiumfejlesztési stratégiát fogadott el a kormány. Az erről szóló kormányhatározat a Magyar Közlöny pénteki számában jelent meg.

A stratégia célja a felsőoktatási kollégiumok, illetve kollégiumi férőhelyek minőségi fejlesztése és korszerűsítése, felújítása, “valódi felsőoktatási kampuszok” kialakítása – olvasható a határozatban.

A kormány felkéri az emberi erőforrások miniszterét, a Miniszterelnökséget vezető minisztert, a nemzeti fejlesztési minisztert, valamint a stratégia megvalósításában érintett minisztereket, hogy a 2014-2020 közötti európai uniós fejlesztési források felhasználásának tervezésénél és végrehajtásánál biztosítsák azokat az eszközöket, amelyek lehetőséget nyújtanak a stratégia céljainak érvényesítésére, ütemezett megvalósítására, a megvalósuló fejlesztések fenntarthatóságára.

A nemzetgazdasági minisztert és az emberi erőforrások miniszterét arra kérik, hogy gondoskodjanak a stratégia ütemezett végrehajtásához szükséges, központi költségvetést terhelő források időarányos rendelkezésre állásáról a 2017. évi központi költségvetésben.

Default thumbnail
Előző sztori

A hódmezővásárhelyi művészcsoport - Könyvbemutató az Alföldi Galériában

Default thumbnail
Következő sztori

CIA: Oroszország Trump győzelme érdekében avatkozott be az amerikai elnökválasztásba

Legutóbbi hasonló cikkek