Minden festék megfelelt a fogyasztóvédelmi ellenőrzésen + VIDEÓ

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Idén 18 féle festékipari terméket ellenőriztek a fogyasztóvédelmi hatóság szakemberei, a szúrópróbaszerű vizsgálaton valamennyi termék illékony szerves vegyület (VOC) tartalma megfelelt az előírt határértéknek – közölte a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság (NFH) az MTI-vel csütörtökön.

A vizsgált festékek listája a fogyasztóvédelem honlapján elérhető, a termékek között szerepelt például zománcfesték, kül- és beltéri falfesték, rozsdagátló alapozó.

A tájékoztatás szerint a hatóság évek óta vizsgálja a festékipari termékek VOC-tartalmát és az eredményekről jelentést küld az Európai Bizottság számára.

Az Európai Unió egy monitoring programot fogadott el a festékek felhasználása során keletkező illékony szerves vegyületek kibocsátásának csökkentéséről az ózonréteg védelme érdekében. Ezek a szerves vegyületek a levegőbe kerülve jelentősen hozzájárulnak az ózonréteg csökkenéséhez – írták.

A vizsgált termékek listája ITT található.

Előző sztori

Már egyetemen is oktatják a kedvenc sorozatait!

Következő sztori

Rendőrségi véradás Csongrád megyében