Bulvár

Megújult külsővel nyitott az alsóvárosi Tóth Étterem és Café Bar

Megújult külsővel nyitott az alsóvárosi Tóth Étterem és Café Bar

2016. december 7., szerda
Megújult külsővel nyitott az alsóvárosi Tóth Étterem és Café Bar
toth_vendeglo004kf

Tóth Étterem és Café Bar néven indult újra a Szeged alsóvárosi vendéglátó hely. Szakítottak a kockás abrosszal, és egy olyan étlapot állítottak össze, mellyel a hazai és a nemzetközi konyha szerelmesei egyaránt elégedettek lehetnek.

"A célunk az, hogy újjáélesszük a legendát, és visszaállítsuk a hely régi hírnevét. Szakítottunk a vendéglő és kocsma jelleggel, s igyekszünk egy olyan aranyközéputat találni, mellyel a korábbi vendégek számára sem okozunk csalódást, de új vendégeket is becsábíthatunk. Külsőleg és belsőleg is megújulunk, szeretnénk azokat is megszólítani, akik céges vagy nagy baráti, családi rendezvényekre keresnek helyszínt" - vázolta az elképzeléseket

Szabó Melinda

, a megújult Tóth étterem üzemeltetője. A Szent Ferenc utcai étterem idén novemberben váltott bérlőt. Szabó Melinda mellett, aki ceremóniamesterként rendezvényszervezéssel is foglalkozik, a 38 éve vendéglátós szakmában dolgozó édesanyja, és a több mint egy évtizede éttermi konyhán dolgozó anyósa felelnek a hely irányításáért. A női erővel újjászületett étteremben igyekeznek eleget tenni a nemzetközi és a magyar konyha szerelmeseinek egyaránt, miközben az esztétikai jóllakottságérzetre is törekszenek. "Meghagytuk a hazai ételeket, mint például a pacalt vagy a harcsapaprikást, ugyanakkor nemzetközi ízeket is a tányérra csempészünk"- folytatta, így a vendégek többek között olyan különlegességeket is megkóstolhatnak, mint a kürtöskalácsfészekben ágyazott pirított libamáj fehérboros körteszósszal és levendulás vattacukorral, vagy a fűszeres borjú steak libamájjal. A felújítási munkák először a konyhán és az étteremben történtek meg, tavasszal a terasz is újult külsővel várja a betérőket. "A teraszunkat egyelőre nem téliesítettük, de márciusban tervezzük, hogy modernizáljuk, többek között egy grillteraszt szeretnénk kiépíteni." A nyitónaptól kezdve naponta friss ételeket kínáló menüztetés és házhoz szállítás működik, melyekről az

étterem weboldalán

tájékozódhatnak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.