Megújult külsővel nyitott az alsóvárosi Tóth Étterem és Café Bar

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

toth_vendeglo004kfTóth Étterem és Café Bar néven indult újra a Szeged alsóvárosi vendéglátó hely. Szakítottak a kockás abrosszal, és egy olyan étlapot állítottak össze, mellyel a hazai és a nemzetközi konyha szerelmesei egyaránt elégedettek lehetnek.

“A célunk az, hogy újjáélesszük a legendát, és visszaállítsuk a hely régi hírnevét. Szakítottunk a vendéglő és kocsma jelleggel, s igyekszünk egy olyan aranyközéputat találni, mellyel a korábbi vendégek számára sem okozunk csalódást, de új vendégeket is becsábíthatunk. Külsőleg és belsőleg is megújulunk, szeretnénk azokat is megszólítani, akik céges vagy nagy baráti, családi rendezvényekre keresnek helyszínt” – vázolta az elképzeléseket Szabó Melinda, a megújult Tóth étterem üzemeltetője.

A Szent Ferenc utcai étterem idén novemberben váltott bérlőt. Szabó Melinda mellett, aki ceremóniamesterként rendezvényszervezéssel is foglalkozik, a 38 éve vendéglátós szakmában dolgozó édesanyja, és a több mint egy évtizede éttermi konyhán dolgozó anyósa felelnek a hely irányításáért. A női erővel újjászületett étteremben igyekeznek eleget tenni a nemzetközi és a magyar konyha szerelmeseinek egyaránt, miközben az esztétikai jóllakottságérzetre is törekszenek. “Meghagytuk a hazai ételeket, mint például a pacalt vagy a harcsapaprikást, ugyanakkor nemzetközi ízeket is a tányérra csempészünk”- folytatta, így a vendégek többek között olyan különlegességeket is megkóstolhatnak, mint a kürtöskalácsfészekben ágyazott pirított libamáj fehérboros körteszósszal és levendulás vattacukorral, vagy a fűszeres borjú steak libamájjal.

A felújítási munkák először a konyhán és az étteremben történtek meg, tavasszal a terasz is újult külsővel várja a betérőket. “A teraszunkat egyelőre nem téliesítettük, de márciusban tervezzük, hogy modernizáljuk, többek között egy grillteraszt szeretnénk kiépíteni.” A nyitónaptól kezdve naponta friss ételeket kínáló menüztetés és házhoz szállítás működik, melyekről az étterem weboldalán tájékozódhatnak.

no images were found

Default thumbnail
Előző sztori

Fitch: nőtt az EU-t és az euróövezetet érő politikai sokk kockázata

Következő sztori

„Akkor jó a kávé, ha édes” – Szegedre is betört az újhullámos kávé

Legutóbbi hasonló cikkek