Bulvár

Magyar nemzeti színekkel világítják ki a riói Megváltó Krisztus szobrát pénteken

Magyar nemzeti színekkel világítják ki a riói Megváltó Krisztus szobrát pénteken

2016. december 28., szerda
Magyar nemzeti színekkel világítják ki a riói Megváltó Krisztus szobrát pénteken

Magyar nemzeti színekkel világítják ki a Megváltó Krisztus szobrát Rio de Janeiróban pénteken - közölte a Külgazdasági és Külügyminisztérium szerdán az MTI-vel.

Azt írták, a dél-amerikai országban ezzel elismerik Magyarországnak a kereszténység védelmében tett erőfeszítéseit, valamint a brazíliai magyar közösségek hozzájárulását az ország fejlődéséhez. Úgy fogalmaztak, hogy "a projekt jelentős mértékben elősegíti országképünk erősítését, láthatóságunk növelését". Felidézték:

Dom Orani Tempesta

, Rio de Janeiro érseke

Semjén Zsolt

miniszterelnök-helyettessel folytatott októberi megbeszélésen felajánlotta, hogy a jövőben egy-egy magyar ünnepen a magyar nemzeti színekkel világítanák ki a Rio de Janeiro, egyben egész Brazília szimbólumának tartott Megváltó Krisztus szobrát. Semjén Zsolt az idei évre december 30-át, az utolsó magyar király, boldoggá avatott

IV. Károly

koronázásának 100. évfordulóját, 2017-re augusztus 20-át, az államalapítás ünnepét javasolta. A Krisztus-szobor adminisztrációjáért felelős szentély tájékoztatása szerint a kivilágítást mindkét napon megvalósítják - írták. A Rio de Janeiró-i érsekség, valamint Magyarország brazíliavárosi nagykövetségének együttműködésében megvalósuló esemény IV. Károly történetét idézi fel, aki a béke embere volt, mélyen elítélte az első világháború borzalmait, és igyekezett hitét mindig a politikai döntései elé helyezni. Uralkodása idején jött létre Magyarországon az első szociális minisztérium - tudatták. Az uralkodót 2004-ben II. János Pál pápa boldoggá avatta. Az ehhez kapcsolódó egyik csodatétel Brazíliához kötődik: egy lengyel apáca, akinek lábát súlyos betegség támadta meg, kétségbeesésében IV. Károlyhoz imádkozott, másnapra pedig teljesen meggyógyult. Idézték Omar Raposo atyát, a szobor adminisztrációjáért felelős szentély rektorát, aki úgy fogalmazott: "nagy öröm lesz piros-fehér-zöldbe öltöztetni a Megváltó Krisztus szobrát, ezen a testvéreink számára oly fontos napon"

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.