Kosárlabda: végletekig kiélezett küzdelemben maradt alul a Szedeák a Vasas otthonában

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

szedeak_mafc28_gs

Zsinórban harmadik meccsén maradt alul a Szedeák, ezúttal egy végletekig kiélezett küzdelemben szenvedett vereséget a Lazic-csapat Angyalföldön a Vasas vendégeként.

A ASE és az Alba ellen elszenvedett vereségek után látogatott Nikola Lazic a fővárosba, ahhoz a Vasashoz, amely a találkozó előtt a tabella utolsó helyét foglalta el, mindössze egy győzelemmel. Az első percekben mindkét csapat igyekezett megtalálni a távoli dobásait, meglehetősen kevés sikerrel, a Szedeák és a Vasas is zsinórban rontotta el a triplakísérletek. Az ötödik percben sikerült először egy kicsit meglépnie a szegedi csapatnak az angyalföldiektől, Boltic kosara után 11-6-os vendég vezetést mutatott az eredményjelző. Ezt rögtön kiegyenlítették a hazaiak, Garamvölgyi két büntetőt, Horváth pedig egy triplát értékesített. Az ezt követő percekben rengeteg labdát szórt el a vendég gárda, ennek fényében az, hogy csak egy pont volt a hátránya Sulovicéknak egy negyed után nem mondható rossznak. A második játékrészben is fej-fej mellett haladtak a csapatok, három-négy pontnál nagyobb különbség egyszer sem alakult ki, de a már említett eladott labdáknak köszönhetően a Vasas diktált, a Szedeák pedig próbált tapadni vendéglátójára. 29-23-as angyalföldi vezetésnél időt is kért Nikola Lazic, ami meghozta az eredményét, hiszen egy 6-0-ás futással utol is érték a hazaiakat Bolticék, sőt a negyed végén Sulovic kosarával már a Szedeáknál volt az előny, de a dudaszó pillanatában Horváth kiegyenlített, így 33-33-as döntetlennel vonulhattak a nagyszünetre a felek.

A harmadik negyed első perceiben mintha rendezni tudta volna a sorokat a vendég gárda, koncentráltabban kosárlabdáztak, aminek eredményeként meg is lépett megint a Lazic-csapat öt ponttal, 37-42 volt ekkor a mérkőzés állása. A jó kezdés után visszatértek az első félidőben gondot okozó hibák, újra elkezdett labdákat ajándékozni a Szedeák a hazaiaknak, akik köszönték szépen a lehetőséget és ismét felzárkóztak, így az utolsó játékrésznek is döntetlennel vágtak neki a csapatok. Öt perccel a mérkőzés vége előtt Ivan Lilov süllyesztett el egy hárompontost, amivel 59-54-re vezetett a Szedeák, sőt egy hazai időkérés után úgy tűnt hogy Révész még egy triplával demoralizálja a Vasast, ám a játékvezetők végül kettesnek ítélték meg a dobását, viszont így is hét pontra nőtt a differencia a csapatok között. Nem adták fel az angyalföldiek, ezt a szegedi előnyt is eltüntették egy 7-0-ás futással, 61-61-es állással fordultak a csapatok a hajrára. Még egy perccel a vége előtt is a Szedeáknál volt az előny, ám ekkor Boltic adta el a labdát, majd a vendégek legjobbja Pacher két büntetőt is értékesített, amivel átvette a vezetést a hazai csapat. A döntő ütést Moravcsik triplája vitte be, amiből már nem tudott visszakapaszkodni a vendég gárda, így zsinórban harmadik vereségét szenvedte el Nikola Lazic legénysége.

Ami a statisztikát illeti

Mondhatjuk, hogy végül a dobószázalékok közötti különbség döntött a hazaiak javára, hiszen míg a Vasas közel 53 százalékos hatékonysággal tüzelt a mezőnyből, addig a Szedeák csupán 43 százalékkal értékesített mezőnydobásait. Bár az első félidőben feltünően sok labdát adott el Nikola Lazic csapata, végül majdnem azonos mérleggel végeztek a csapatok ebben a mutatóban, a 20 szegedi és a 19 angyalföldi eladott labda is meglehetősen rossz képet fest a csapatok mai játékáról. Ami szintén a Vasas felé billentette a mérleget, az a büntetőzés, mert amíg Sárosi Bulcsú együttese húszból tizenhatszor betalált a vonalról, addig a vendégek 22 kísérletből csupán 13-at értékesítettek. Pedig a lepattanózást torony magasan nyerte a Szedeák, tizenhárommal több lecsorgó labdát kaparintottak meg Ciricék és tizenkettővel többször szerezték meg a támadólepattanót is. A legtöbb játékpercet Boltic töltötte a pályán, gyakorlatilag csak bő egy perc pihenő jutott neki a mérkőzés közben, ennek ellenére ma csupán hét pontig jutott. Ha a VAL-pontokat vesszük figyelembe, a mérkőzés legjobbja Pacher volt a maga 28-as VAL-jával, de egyébként sem nagyon tudta tartani a Vasas légiósát a vendég csapat, aki végül 24 pontig jutott. A Szedeáknál a legjobb VAL-t Juhos Levente tudhatja magáénak 21-el. Végül érdemes megnézni a plusz/mínusz mutatókat is, ugyanis árulkodó hogy a Szedeáknál Bolticon kívül senki nem zárt plusszal, ő is csupán plusz eggyel, míg a hazaiaknál Pacher plsuz tízzel, míg Moravcsik plusz tizenhattal fejezte be a találkozót.

ONLINE
Vasas Szedeák
75 : 71
(16-14, 18-19, 17-17, 25-21)

Férfi kosárlabda NB I/A csoport 11. forduló

Vasas Budapest – Naturtex-SZTE-Szedeák 75-71 (15-14, 18-19, 17-17, 25-21)
Budapest, Sport 11 Sportcentrum. Vezeti: Kapitány Gellért, Gorka Szabolcs, Hervay Tibor (Páli Kálmán).
Vasas: TAYLOR 17, Thompson 9, Horváth Á. 11/3, Garamvölgyi 6, PACHER 24/6. Csere: Moravcsik 3/3, Faragó 3/3, Katona 2, Andrássy. Vezetőedző: Sárosi Bulcsú
Szedeák: Boltic 7, Lilov 14/9, Ciric 1, Juhos 16, SULOVIC 22. Csere: Révész 8, Wirth 3/3, Lakosa. Vezetőedző: Nikola Lazic
Kipontozódott: Katona ill. Sulovic

Online közvetítésünk

VÉGE.

IV. negyed 75-71 (15-14, 18-19, 17-17, 25-21)

40′ Lilov áll bele egy triplába, ez azonban sajnos nem sikerül, elúszik a meccs a Szedeáknak. Thompson még ajándékoz egy labdát Juhos Leventének, de persze msot az hármasa sem esik be, de nincs is több idő az órán, vereséggel távozik Angyalföldről a Szedeák.

40′ Természetesen gyorsan odaüt Sulovic Pachernek, aki dobhat kettőt. Az elsőt értékesíti és bent van a második is, 75-71. Nikola Lazic időt kér, ez már veszett fejsze nyelének tűnik.

40′ Sulovic dob egy közelit, de már csak 12 másodperc van hátra, 73-71, időt kérnek a hazaiak.

40′ Wirth faltolja Pachert, aki dobhat kettőt és mindkettőt értékesíti is, 70-69. Lilov elrontja a dobását és Moravcsik szedi a lepattanót össze, elúszni látszik a hajó. Ráadásul Moravcsik egy kegyetlen triplával forgatja a kést a szegedi szívekben, 73-69. Lazic mester időt kér.

40′ Hatalmas izgalmak, egy perc van hátra. Boltic ladja a labdát, majd faltolja Moravcsikot, a vezetésért támadhat a Vasas az utolsó percben, de csak az időkérésük után.

39′ Kettő perc van hátra, amikor Wirth szabálytalankodik Taylorral szemben. A légiós dobhat kettőt, és mindkettőt be is helyezi a gyűrűbe, 66-68. A túloldalon Pacher megint odaüt Sulovicnak, aki ismét büntetőzhet. Ezúttal is egy sikeres, egy rossz, 66-69. Thompson gólpasszával Horváth hozza egy pontra az angyalföldieket, 68-69.

38′ Taylor hosszú idő után először szól hozzá pontokkal a meccshez, 64-65. Sulovic azonnal válaszol, 64-67. A túloldalon Pacher ront egy közelit, Boltic tépi le a labdát, majd faltolják, dobhat kettőt. Az első bent van, a második nincs, 64-68.

37′ Pacher értékesíti a plusz egyet is, 62-61. Fordul a Szedeák, Lilov pedig a legjobbkor rámol be egy hármast, 62-64. Pacher a következő támadásnál eladja a labdát, fontos pillanatok lehetnek ezek. Katona faltolja Sulovicot. Sulovic kihagyja az első büntetőt, a második már bent van, 62-65.

37′ Révész szabálytalankodik Pacherrel szemben, a légiós pedig újabb két pontjával egyenlít, most Lazic mester kér időt, 61-61.

36′ Boltic faltolja Katonát, aki dobhat kettőt, mindkettő bent is van, 59-61. Gyorsan beüt két csapathibát a Vasas, Ciric áll bele végül egy középtávoliba, de sajnos nem sikerül.

36′ Pacher dob egy sikeres közelit, 57-61, míg a másik oldalon Révész hibázik távolról.

35′ Nem sokat ért az időkérés, megszerezte a labdát a Szedeák, Révész pedig egy demoralizáló triplát süllyeszt el, de csak kettesnek adják a sporik 54-61.

35′ Faragó áll bele egy triplába, azonban a kísérlete nem a gyűrűben köt ki. Boltic ront egy közelit a másik oldalon, de megszerzi a Szedeák a támadó pattanót, Lilov pedig elsüllyeszt egy hármast, 54-59, időt kér a Vasas.

34′ Lilov talál be ezúttal a palánk alól, nagyon szoros a küzdelem, 54-56.

33′ Pacher ront most ziccert a hazaiaknál, Révész Ádám talál be a túloldalon, de Pacher válasza azonnal érkezik, 54-54, ráadásul dobhat még egyet, ami szintén bent van, 55-54.

32′ Wirth szórja el a játékszert, Taylor büntet, 52-50. Ciric a túloldalon elront egy középtávolit, fordulhatnak a hazaiak. Horváth András áll bele egy triplába, de nem talál célt. Boltic gólpasszából Révész eredményes a másik oldalon, 52-52.

31′ Elkezdődött az utolsó negyed, de vajon ez lesz-e az utolsó, mert a játék képe alapján nem elképzelhetetlen a hosszabbítás sem. Lilov ront el egy hármast a negyed elején egy szerzett labda után, de a túloldalon sem jó Thompson közeli kísérlete. Pacher faltolja Wirthet, marad a Szedeáknál a labda.

III. negyed 50-50 (15-14, 18-19, 17-17)

30′ Garamvölgyi faltolja Ciricet, aki dobhat kettőt. Az első nem jó, a második igen, 48-50. A túloldalon egy támadásra van ideje a hazaiaknak, Taylor pedig a dudaszó pillanatában értékesít is egy kétpontost, 50-50, ez a negyed vége, nagyon kiélezett utolsó játékrész előtt állnak a csapatok.

30′ Ezúttal a Vasas is bőkezű, Taylor ajándékozza el a labdát, Ciric áll bele egy hármasba, de lejön a gyűrűről a kísérlet, amit Révész szed össze, megpróbálja visszatenni, de ez sincs bent. A másik oldalon Thompson ellen a falt, dobhat kettőt a Vasas, de az első megint rossz. A második már bent van, 48-49.

29′ Boltic tör be a palánk alá, azonban nem jó a dobása. A túloldalon Pacher beleáll egy trojkába, és be is talál, 45-47. Juhos ront egy triplát a másik oldalon, de marad a labda a Szedeáknál. Juhosra jön ki a támadás befejezése, most azonban elrontja. Thompson talál be a hazaiaknál, de Boltic rögtön válaszol, 47-49.

28′ Most Sulovic a szabálytalan, Pachernek ütött oda. Támad a Vasas, Juhos is összegyűjt egy személyi hibát. Thompson dobhat kettőt, de az első nem jó. SŐT! A második is lejön!

27′ Ezt most Taylor gyorsan viszonozza. Sulovic pedig köszöni szépen, dob egy újabb kettest, 42-46. A túloldalon Juhos takarja be Moravcsikot, megint jöhetnek a vendégek. Lilov ront távolról, de megvan a támadó pattanó, majd Garamvölgyi faltolja Sulovicot, aki dobhat kettőt, de csak az első jó, 42-47.

26′ Thompson ront egy kettest, Boltic szedi össze a labdát, de jön az újabb ajándéklabda az angyalföldieknek.

26′ Visszatértünk az első félidei kerékvágásba, most Sulovic szórja el a labdát, majd faltol egyet, de Boltic megszerzi a játékszert és sikeresen fejezi be az akciót, 42-44.

25′ Juhos ront dobást, de Lilov kiharcol egy faltot, azonban Ciric eladja a játékszert, Thompson pedig büntet, 42-42.

24′ Sulovic szerez labdát, akit Katona faltol, összeszedetten kezdi a második félidőt a Lazic-csapat. Mire ezt kimondhatjuk, Boltic ad el egy labdát, Pacher fordul. Lilov majdnem megkaparintja, de marad a Vasasnál a labda. Taylor a palánk alól sikeresen értékesít egy dobást, 39-42. Ciric faltolja a dobás közben, jöhet a plusz egy, ami szintén a helyén, 40-42.

23′ Katona ront el egy távolit, fordulhat a Szedeák, de Lilov középtávolija nem jó. Egymás után két támadó pattanót szed össze a vendég csapat, Juhos végül pedig harmadik nekifutásra csak betalál, 37-42.

22′ Ciric lop labdát, indítja Juhost, aki ránt egyet, 35-38. Gyorsan jön a válasz megint, Taylor közelről, 37-38. Andrássy faltloja a másik oldalon Sulovicot, aki mindkét büntetőt értékesíti, 37-40.

21′ Elkezdődik a második félidő, Wirth kezd most Ciric helyén a Szedeákban. Az első támadás a Szegedé, Lilov pedig sikeres kosárral nyitja a negyedet, sőt dobhat plusz egyet, ami szintén jó 33-36. Jön a válasz a másik oldalon, Horváth talál be a palánk alól, 35-36.

II. negyed 33-33 (15-14, 18-19)

20′ Ezúttal a Vasas hibázik támadásban, a negyed végén átveheti a vezetést a Szedeák. Sulovic kerül dobóhelyzetbe, és bent is van! 31-33. Taylort faltolják, volt még egy csapathibája a vendégeknek. Taylor aztán betör, de Juhos blokkolja, a labda viszont Horváthoz kerül, aki bebrusztolja a dudaszó pillanatában, 33-33.

20′ Boltic gólpassza után Juhos szerez két pontot, 31-31. A másik oldalon Sulovic faltolja Katonát, időt kérnek a vendégek.

19′ Erre Thompson gyorsan válaszol egy kettessel, 31-29.

19′ Thompson újabb hármast ront a hazaiaknál, de Juhos ugyanígy tesz a túloldalon. Marad a labda a Szedeáknál, Lilov is megpróbálkozik egy hármassal, nincs bent, de megint megvan a támadópattanó és Juhos kiegyenlít, 29-29.

19′ Taylor áll bele egy hármasba, de nem jó, tovább zárkózhat a Szedeák, Juhos Levente pedig nem is hibázik közelről, 29-27.

18′ Sulovic töri meg a szegedi pontcsendet, szerez egy kosarat közelről, 29-25, Lilov a gólpasszos. Mivel faltolták, dobhatot még egyet, de ez kimarad, a büntetőzés sem fekszik ma túlzottan a szegedi srácoknak.

17′ Azok a fránya eladott labdák… Boltic szórja el, Thompson egyedül tör a szegedi gyűrűre és zsákol egyet, 29-23. Lazic mester időt kér. Ezt újabb sikertelen vendég támadás követi, valami nincsen rendben a fiúknál. Thompson azonban visszaadja a támadás lehetőségét a Szedeáknak.

16′ Thompson gólpasszából Horváth eredményes, 24-21. Sulovic közelről kozmetikázza az eredményt, de Faragó berámol egy trojkát, 27-23.

16′ Juhos szerez labdát, majd hagy ki egy közeli dobást, de megvan a lepattanó. Sulovic is ront egy dobást, de most meg Wirth szedi a lepattanót, ám el is adja a labdát.

15′ Pacher süllyeszt el egy hármast 22-16. Juhos ellen a szabálytalanság a túloldalon, két büntető, mindkettő bent van, 22-18. Taylor kihagy egy hármast hazai részről, Wirth viszont nem hibázik távolról, 22-21. Időt kérnek a hazaiak.

14′ Pacher faltolja Lakosát, aki dobhat kettőt, de az első sajnos kimarad és a második sincs bent.

13′ Taylor rögtön válaszol a túloldalon, 19-16. A változatosság kedvéért ezúttal Juhos Levente ajándékozza meg egy labdával a hazaiakat, azért a karácsonyt nem kellene ennyire előrehozni. Pacher azonban viszonozza a kedvességet, fordulhat a Szedeák.

13′ Katona faltolja Bolticot, oldalról jön a szegedi csapat, Juhos középtávolija pedig a gyűrűben köt ki, 17-16.

12′ Thompson áll bele egy újabb trojkába, de sikertelen a kísérlet, viszont marad a labda az angyalföldieknél. Egészen addig, amíg Moravcsik el nem adja, fordulhat a Szedeák.

12′ Moravcsik szabálytalan Bolticcsal szemben, marad a labda a Szedeáknál, de már megint eladja a vendég gárda a játékszert. Sok a hiba nagyon a Szedeák játékában.

11′ Révész faltolja Pachert, oldalról jöhet a Vasas, Taylor középtávolija pedig sikeres, 17-14.

11′ Katona kihagyott hármasával indul a második játékrész, Juhosé a lepattanó. Lilov is hibázik kintről, ebben a műfajban ma nem remekelnek eddig a felek.

I. negyed 15-14

10′ Thompson ront ezúttal közelről, Juhosé a pattanó, meg kellene kicsit nyugodnia Lazic mester csapatának. Juhos próbálkozik egy középtávolival, viszont lejön a gyűrűről a kísérlet, de Révész Ádám összeszedi a labdát és be is dobja a helyzetet, 15-14, ezzel vége a negyednek.

9′ Közben Lakosa és Révész is érkezik a parkettre. Mondani sem kell lassan, újabb elszórt labda, ezúttal Lilov a tettes.

9′ Sulovic is elajándékoz egy labdát, Katona szerzi meg, majd Boltic faltolja, két büntető a Vasasnak. A sértett mindkettőt értékesíti, 15-12.

8′ A hazaiak is elszórnak egy labdát, Juhos marad üresen, beleáll egy triplába, de nem jó, fordulhat a Vasas. Horváth András is elront egy trojkát, de megszerzi a lepattanót a hazai csapat, Garamvölgyi pedig közelről nem hibázik, 13-12.

7′ Ciric hagy ki egy közeli dobást, de megszerzi a támadó lepattanót a Szedeák, majd Katona faltolja Sulovicot, így dobhat kettőt. Az első kimarad, a második bent van, 11-12.

7′ Sajnos sok a hiba a vendégeknél, ezúttal Boltic szórja el a labdát, Horváth András pedig megszerzi az első hármasát a Vasasnak, ezzel egyenlít, 11-11.

6′ Katona adja el a labdát, megint támadhat a Szedeák, Sulovic ellen viszont támadóhibát ítélnek a sporik. Ciric faltolja Garamvölgyit, aki dobhat kettőt, mindkettő sikeres, 8-11.

5′ Boltic középtávolija már sikeres, 6-11. Moravcsik törne be a másik oldalon, de Sulovic betakarja.

5′ Tüzelnek a fiúk kintről rendesen, előbb Ciric majd Pacher ront távolról, a dobókedv megvan, csak eddig nem túl hatékonyak a csapatok.

4′ Lilov! Az ő triplája már ül, 6-7. A bolgár utána rögtön labdát is csen, Juhos pedig közelről talál be, 6-9.

4′ Továbbra sincs sikeres hármas a meccsen, most Thompson kísérlete jön le a gyűrűről.

4′ Taylor is megkísérel egy trojkát, de az övé sem jó, Ciricé a lepattanó. Bolticot faltolják, odlalról jön a Szedeák, de sajnos egy újabb eladott labda után fordulhatnak az angyalföldiek.

3′ Lilov is megpróbálkozik egy távolival, az ő triplája sem jó. Pacheré a lepattanó, majd ő is fejezi be a támadást a másik oldalon, 6-4, ráadásul Juhos odaüt neki, így plusz egyet is dobhat, ez azonban lejön, ám a Vasas szedi össze a pattanót.

2′ Thompson ront ezúttal egy középtávolit, támadhatnak a szegediek, Ciric áll bele egy triplakísérletbe, azonban nem jó a dobás. Horváth szedi össze a lepattanót, majd indít, Lilov faltolja Pachert, aki dobhat kettőt. Mindkettő a helyén van, 4-4.

2′ Boltic veszít labdát, fordulhat a Vasas, Ciricé a falt, oldalról jöhet a fővárosi gárda.

2′ Sulovicot faltolják, dobhat két büntetőt, mindkettő sikeres, 0-4. Garamvölgyi közelről talál be, megvannak a Vasas első pontjai is, 2-4.

1′ Elkezdődött a találkozó, a Szedeák vezeti az első támadást, Boltic gólpasszával pedig Sulovic meg is szerzi a mérkőzés első kosarát, 0-2. A túloldalon Taylor kísérlete jön le a gyűrűről, Juhos szerez támadó pattanót.

15.50 Köszöntjük olvasóinkat, hamarosan kezdődik a Szedeák budapesti vendégjátéka, ahol a ligautolsó Vasas otthonában lépnek pályára Nikola Lazic fiai. A mesternek hétközben nehezítette a dolgát, hogy Wirth Ádám és Andrija Ciric is hagyott ki edzéseket, ám mindketten ott lesznek ma a csapatban. Külön pikantériája a mérkőzésnek, hogy a Vasas játékosa, Moravcsik Áron tavaly még a szegedi csapatot erősítette.

A mérkőzés 16 órakor kezdődik.

A márkőzés elé

Beharangozó írásunkat ITT olvashtják.

Default thumbnail
Előző sztori

Jónak lenni jó! - Jelentős svájci felajánlással már több mint 109 millió forint gyűlt össze

Default thumbnail
Következő sztori

Halált okozó alkoholmérgezés történt Irkutszkban

Legutóbbi hasonló cikkek