Sport

Kosárlabda: újabb nehéz mérkőzés előtt a Kosársuli

Kosárlabda: újabb nehéz mérkőzés előtt a Kosársuli

2016. december 15., csütörtök
Kosárlabda: újabb nehéz mérkőzés előtt a Kosársuli
vas_peter_a_kep_kozepen

Újabb nehéz mérkőzés vár a Vásárhelyi Kosársulira szombaton 18 órakor. A bajnokságban ezúttal azt a Nyíregyházát fogadják a kék-sárgák a Hódtói Sportcsarnokban, akikkel január 16-ig a Hepp-kupa négyes döntőbe jutásért is meg kell küzdeniük idegenben.

A találkozó előtt a múlt szombati Debrecen ellen megnyert kupa nyolcaddöntőt az utolsó másodpercben megfordító

Vas Péterrel

beszélgettünk.

Óriási csatában nyertetek a DEAC ellen. Ritkán látható, dudaszó pillanatában triplát dobtál két emberről, ezzel eldöntve a találkozó sorsát. Úgy hírlik te megmondtad előre, hogy bedobod. Hogy történt az eset?

Igen, tényleg mondtam az edzőnek, Utasi Gábornak. Időt kért, én pedig nyerni szerettem volna, nem döntetlent játszani. Így vállaltam, hogy én fejezem be a meccset. Bíztam magamban, épp előtte dobtam egy triplát 8 és fél méterről, annál az utolsó dobás sem lehet nehezebb. Bejött.

Milyen érzés volt látni ahogy bemegy?

Hihetetlen érzés volt, amikor elengedtem a labdát és láttam, hogy ez bizony jó, még ha palánkról is. A védők mindketten lemaradtak kicsit, épp annyira, amennyi most nekem elég volt nekem. Nagyon örülök, hogy továbbjutást ért ez a dobás. Az meg kifejezetten jó érzés volt, hogy az összes csapattársam ennyire örült.

Nem vagytok könnyű helyzetben, hiszen Momir Gemal, az egyik húzóember sérült. Ráadásul a hétvégén megint nehéz csatátok lesz. Mekkora lökést adhat a csapatnak egy ilyen győzelem?

Egy sportolónak mindig óriási élmény átélni egy ilyen sikert. Ráadásul az, hogy így tudjon egy gárda fordítani, nem sokszor fordul elő egy játékos életében. Fordított helyzetben ily módon veszíteni igencsak demoralizáló. Ebből kiindulva azt gondolom, hogy lélektanilag mindenképpen nagy előrelépést jelenthet, az amúgy is igencsak jó hangulatban lévő, és a pályán összhangban lévő együttesünknek. Frenetikus élmény volt az is, hogy a népes szurkolótáborunk a mérkőzés végére feléledt, és buzdítani kezdett minket. Erre minden fellépésünkkor szükségünk lenne, bele tudnak hajszolni bennünket egy-egy győzelembe. Szombaton mindenképpen számítunk rájuk a sportcsarnokban!

Szombaton ismét nehéz ütközet vár rátok, mi dönthet a Nyíregyháza ellen?

Szombaton nagyon nehéz meccs lesz. Fontos lesz jól védekezni és precízen támadni. Bízom a csapatban, szeretnénk győzelemmel búcsúztatni a 2016os évet. Remélem a Deac elleni győzelem elég lökést ad a csapatomnak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.