/

Karácsonyi ünnepséget tartottak Kecskésen és Klebelsbergtelepen + FOTÓK

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

karacsonyi_musor_kecskes_telep13_gs

A Holt-Tisza rehabilitációjának kormányzati támogatása a választókörzet legcsodálatosabb karácsonyi ajándéka.

A hagyományos karácsonyi ünnepségre várták szombaton a helyieket Kecskéstelepen és Klebelsbergtelepen, a 3. számú szegedi választókörzethez tartozó két településrészen. Kecskésen a Cikér Egyesület és a kecskési nyugdíjasok közös rendezvényét a művelődési házban tartották Csorba Ágnes egyesületi elnök, illetve a nyugdíjasklubot vezető Ábrahámné Piroska szervezésében. A telt házas, remek hangulatú ünnepségen a Fekete István Általános Iskola tanuló adtak elő kedves kis betlehemes játékot, amit tapsviharral jutalmazott a közönség. Karácsony alkalmából átadták a Kecskéstelepért díjat is, melyet az idei esztendőben Pallagi Éva és Kotogány család vehetett át a közösségért végzett áldozatos munkájáért. Az eseményt szeretetvendégség zárta, a kecskésiek bundás kenyér, rántotta, tea és forralt bor mellett adventi időszakra oly jellemző hosszas, szeretetteljes beszélgetéssel töltötték a szombat estét.

Klebelsbergtelepen tradicionálisan a Harangláb előtti közösségi téren, a szabad ég alatt a tűz és gyertyafény lángjai, melege mellett gyűlnek össze és ajándékozzák meg egymást a helyiek a karácsonyra készülve, és ez az idén sem történt másként. A karácsonyi műsorban felléptek az itteni óvodások, a nyugdíjasklub tagjai és telepi lakosok. Ünnepi beszédet mondott Nógrádi Tibor (Fidesz-L.É.T.), a körzet önkormányzati képviselője. A városatya megköszönte azt a sok-sok ajándékot (szeretetet, támogatást, segítséget), amit a helyi közösségtől az utóbbi esztendők során kapott. Jelképesen átadta a választókörzet számára a leggyönyörűbb karácsonyi meglepetést, amit ezúttal a kormányzat juttatott az itt élőknek: a Holt-Tisza-rehabilitáció a napokban bejelentett kormányzati támogatásának hírét, részleteit. Hangsúlyozta az Orbán-kormány, Pintér Sándor belügyminiszter és B. Nagy László országgyűlési képviselő, megyei fejlesztési biztos hatalmas munkáját, melynek köszönhetően évtizedek súlyos problémája oldódhat meg hamarosan az úgynevezett Feketevíz rendbetételével egy közel 3 milliárd forintos beruházás révén. Köszönetet mondott a klebelsbergtelepieknek a projekt politikai előkészítésében vállalt szerepükért, külön kiemelve Varga Oszkárt és a Klebelsbergtelepért Alapítvány, valamint a Klebelsbergtelepi Polgári Kör Egyesület és Nacsa Jánosné tevékenységét.

no images were found

no images were found

Előző sztori

Soltész: 54 milliárd forintot kapnak az egyházi oktatási intézmények

Következő sztori

Szakértő: a munkavállalók 60 százaléka érzi jól magát a munkahelyén