Közélet

Hiller: Botka jó polgármester, de a stratégiaalkotás az enyém

Hiller: Botka jó polgármester, de a stratégiaalkotás az enyém

2016. december 26., hétfő
Hiller: Botka jó polgármester, de a stratégiaalkotás az enyém
hiller_istvan02_gs

A 2014-ben már kipróbált baloldali összefogás eredménytelen, ha rajtam múlik, ilyen mechanizmusú összefogás nem lesz még egyszer – árulta el a PestiSrácok.hu-nak adott interjúban Hiller István. Az MSZP Választmányának elnöke nyomatékosította, hogy 2018-ban a győzelem a cél, de ehhez az MSZP-nek meg kell határoznia a karakterét, saját véleményt kell alkotniuk országról, nemzetről, Európáról.

„Ha nincs saját állításod, nem hat a kritika a kormánnyal szemben. Nem a gereblyés ember vagyok, aki elsimítja a hullámos földet, hanem köveket dobálok a vízbe. Az állító mondatok követe vagyok az MSZP-n belül” – fogalmazott

az interjúban

Hiller István

. "

Botka Lászlóval

nekem soha nem volt személyes összetűzésem, sem emberi, sem politikai tekintetben. A kongresszust demokratikus versengésnek tartom. A stratégiaalkotást kimondottan ambicionáltam, és én ezt akartam. Ez az MSZP-ben a választmányhoz kötődik, ezért ezt a tisztséget pályáztam meg. Nem valakivel szemben indultam, hanem a stratégiaalkotás lehetőségéért szálltam ringbe. Botkával inkább jó viszonyban voltam, mint nem" - hangsúlyozta a politikus. Hatalomtechnikai összefogás egyáltalán nem történt a szegedi polgármester kárára Hiller szerint, aki kiemelte, hogy Botka Lászlót jó polgármesternek tartja, de a stratégiaalkotást meggyőző fölénnyel az ő kezembe adta a kongresszus, ami pedig demokratikus döntés volt. "A DK létezéséről mindenkinek meglehet a véleménye, de a párt van" - nyilatkozta Hiller István

Gyurcsány Ferenc

pártjáról. Hozzátette: Gyurcsány Ferenc személye lehet megosztó, bár e tekintetben már a kormányoldalon is vannak vele versenyképes politikusok. Az MSZP választmányának elnöke szerint most a legfontosabba a szocialista párt megerősítése, az országról, nemzetről, Európáról való gondolkodásuk, véleményük kialakítása. "Ne ölelgető karok elől meneküljünk, hanem dolgozzunk. A saját véleményünket akarom viszonyítási ponttá tenni, mert ha ez megvalósul, akkor nem nekünk kell majd a másokhoz való viszonyunkat meghatároznunk, hanem ők igazodnak hozzánk" - mondta el a politikus. A baloldali kormányfő-jelölt személyével kapcsolatos vitáról szólva kiemelte:

Orbán Viktor

kihívója megnevezésének még nincs itt az ideje. Az interjú teljes terjedelmében

ITT

olvasható.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.