Sport

Hátország: a Dómban zárták az évet a Szeged 2011 utánpótlás csapatai

Hátország: a Dómban zárták az évet a Szeged 2011 utánpótlás csapatai

2016. december 12., hétfő
Hátország: a Dómban zárták az évet a Szeged 2011 utánpótlás csapatai
szeged_2011_utanpotlas01_gs

A Dómban tett látogatással zárult az idei év a Szeged 2011 utánpótlás együttesei számára, Patrascu János utánpótlás koordinátor az egységet emelte ki az őszi szezon teljesítményéből.

Pénteken délután látogatást tettek a szegedi Dómban a Szeged 2011 U14, U15, U17 és U19-es csapatai, akik mind a 287 lépcsőfokot megmászták: a fiatalok és edzőik megtekintették a szegedi dóm látogatóközpontját, valamint körbe is járták azt. Mint azt

Patrascu János

, a Szeged 2011 utánpótlás koordinátora portálunknak elmondta, a szezon végére tervezett látogatás során szellemileg sokkal gazdagabbak lettek, kompetens információkat kaptak a Dóm történetéről és szellemiségéről, nem utolsó sorban a katolicizmus jelképéről, egyúttal köszönik a lehetőséget, amit szó szerint élveztek, és ha ez nem történt volna meg, sokkal szegényebbek lettek volna. "Elég zűrösen indult a szezon, tekintettel arra, hogy veszteség érte a kereteinket, távozott egy pár gyerek, ez befolyásolta az egész szellemi és szakmai állapotot, de menet közben a korosztályos csapatok, az U17-es és U19-es csapatok összeszedték magukat. Dicséretükre legyen mondva, átérezték a pillanat jelentőségét, beálltak a sorba, becsületesen végezték a munkát az edzéseken és a bajnokikon is. Habár zökkenősen indult az eleje, de aztán jöttek az eredmények és a jó játék is. A kereteinkben vannak jó képességű játékosok, akik sportemberek is, ezt igazolták azzal, hogy ebben a nehéz pillanatban összefogtak, végigvittek egy nehéz szezont. Ki kell emelnem az edzők, és nem utolsó sorban a klubvezetés szerepét, akik támogattak bennünket, mellettünk voltak, biztosították a szükséges feltételeket. Le kell vonni a megfelelő konzekvenciákat, a szezon elején elkövetett hibákat ki kell elemezni, tanulni kell, és amennyire lehet, fel kell készülni a következő szezonra úgy, hogy méltóak legyünk a klubvezetés törekvését illetően" - összegzett Patrascu János. Kitért rá: minden korosztályban vannak tehetséges fiataljaik, így a tavaszra azt tervezik, hogy elindítják az egyéni képzést, így külön képzésben részesülhetnek a tehetséges gyerekek a klubnál. "Reméljük, ezzel is segítjük a fejlődésüket, segítjük azt, hogy minél jobb képességű fiatal futballistákat tudjunk biztosítani a Szeged 2011 számára" - tekintett a folytatásra a korábban az NB I-ben is edzősködő szakember. A Szeged 2011 utánpótlás együttesei számára véget ért az őszi szezon, ahogyan Patrascu János is elmondta, természetesen jól jön egy kis kikapcsolódás a játékosok számára, de a srácok fakultatív módon készülnek a téli szünetben is, részt vesznek téli teremtornákon, így aktívan telik a pihenés. Úgy látja, ez morálisan, pszichésen is jót tesz a fiatalok számára, akik január második hetében kezdik meg a felkészülést a tavaszi idényre. Patrascu János bízik a sikeres tavaszban, és reméli, hogy a klubvezetés büszke lesz az eredményeikre.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.