Írjon nekünk

Sport

Szegedi beruházásdömping: hatezer fős aréna és munkacsarnok épülhet a Felső Tisza-parton

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

varosi-sportcsarnok-15478

Újabb szegedi sportberuházás támogatásáról döntött az Orbán-kabinet. A Magyar Közlöny keddi számában található döntés az egyes kiemelt sportcélú fejlesztési beruházások forrásszükségletének biztosításáról: ebben szerepel a szegedi multifunkcionális sportcsarnok fejlesztése is, amelyre 3 milliárd forintot különített el a kormány.

A Magyar Közlöny idei 210. számában található az a határozat, amely egy szegedi multifunkcionális sportcsarnok fejlesztésről szól: a 3 milliárd forintos beruházás egy 6000 fős versenyarénát, valamint egy ehhez kapcsolt 1000 fős munkacsarnok megvalósítását foglalja magában. Mint azt portálunknak Bardóczy Gábor, a Magyar Kézilabda Szövetség TAO-igazgatója megerősítette, a kormány az év végén úgy döntött, hogy további 3 milliárd forintot biztosít arra, hogy 2017-ben megindulhasson a projekt. Eredetileg a 2017-es költségvetésben 1 milliárd forint szerepelt a szegedi csarnok megépítésére, ezt az összeget növelte most meg a magyar kormány. A helyszín nem változik: a csarnok a Felső Tisza-parti stadion helyére épül. A MOL-Pick Szeged nem minden mérkőzését játssza a nagyobb arénában, a tervek szerint a 6000 fős aréna mellé felépülő, 1000 fő befogadására alkalmas munkacsarnokban játssza majd a magyar bajnoki és kupamérkőzések nagy részét a szegedi csapat, amely a kiemelt mérkőzéseket rendezheti a nagyobb arénában.

kozlony

“A tervek nagyjából a MOL-Pick Szegednek köszönhetően rendelkezésre állnak, a jövő év folyamán elkezdődhetnek a bontási, valamint az építési munkálatok. Januárban a Nemzeti Fejlesztési Minisztériummal és a klubbal közösen nekiveselkedünk, hogy a projekt összes elemét összerakjuk, majd kiírása kerülnek a közbeszerzések. Szeretném, ha meg tudnánk valósítani azt, hogy a kormány támogatásával kiemelt projektté nyilváníthassuk a beruházást, tekintettel arra, hogy ez rengeteg adminisztrációs tehertől mentesítene, így sokkal gyorsabban mennének a dolgok a szakhatósági hivataloknál. Amint a közbeszerzések eredményesek és összeáll a végleges költségvetés, amit a kiviteli tervdokumentációból fogunk látni, akkor elindulhat a jövő évben a kivitelezés. A kormánynak ígérete van arra, hogy a 2018-as évben biztosítja a befejezéshez szükséges forrásokat” – foglalta össze Bardóczy Gábor.

Hozzátette, a tervezéskor azt is figyelembe vették, hogy a kézilabda szövetség pályázik világbajnokság megrendezésére is, ahol bemelegítő csarnok megléte is elvárás, valamint a jövő ősszel a 2024-es olimpia rendezéséről is döntenek, amelyre Budapest is beadta pályázatát, amennyiben pedig a magyar pályázat nyerné el az ötkarikás játékok rendezési jogát, akkor mindenképpen indokolt lenne az olimpiai meccsek alatt, hogy legyen egy bemelegítő csarnok is. A 6000 fős létesítmény multifunkcionális feladatokat látna el: nem csak a kézilabda mérkőzések helyszíneként szolgálna, hanem rendezvények, koncertek megrendezésére is alkalmas lenne.

Kommentek

Sport

Végső búcsú a Felső Tisza-parti Stadiontól

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Focival és mécsesgyújtással búcsúztatták a SZEOL-pályát.

Tovább olvasom

Egyetem

Hat bronzérmet nyertek a szegedi sárkányhajósok az Eb-n

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

A moszkvai versenyeznek 10 és 20 fős hajókban versenyeztek a résztvevők.

Tovább olvasom

Hírzóna

Olasz Anna ezüstérmet szerzett a kanadai világkupán

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Alig pár óra alvás után.

Tovább olvasom

Aktuál