Sport

Szegedi beruházásdömping: hatezer fős aréna és munkacsarnok épülhet a Felső Tisza-parton

Szegedi beruházásdömping: hatezer fős aréna és munkacsarnok épülhet a Felső Tisza-parton

2016. december 21., szerda
Szegedi beruházásdömping: hatezer fős aréna és munkacsarnok épülhet a Felső Tisza-parton
varosi-sportcsarnok-15478

Újabb szegedi sportberuházás támogatásáról döntött az Orbán-kabinet. A Magyar Közlöny keddi számában található döntés az egyes kiemelt sportcélú fejlesztési beruházások forrásszükségletének biztosításáról: ebben szerepel a szegedi multifunkcionális sportcsarnok fejlesztése is, amelyre 3 milliárd forintot különített el a kormány.

A Magyar Közlöny idei

210. számában található

az a határozat, amely egy szegedi multifunkcionális sportcsarnok fejlesztésről szól: a 3 milliárd forintos beruházás egy 6000 fős versenyarénát, valamint egy ehhez kapcsolt 1000 fős munkacsarnok megvalósítását foglalja magában. Mint azt portálunknak

Bardóczy Gábor

, a Magyar Kézilabda Szövetség TAO-igazgatója megerősítette, a kormány az év végén úgy döntött, hogy további 3 milliárd forintot biztosít arra, hogy 2017-ben megindulhasson a projekt. Eredetileg a 2017-es költségvetésben 1 milliárd forint szerepelt a szegedi csarnok megépítésére, ezt az összeget növelte most meg a magyar kormány. A helyszín nem változik: a csarnok a Felső Tisza-parti stadion helyére épül. A MOL-Pick Szeged nem minden mérkőzését játssza a nagyobb arénában, a tervek szerint a 6000 fős aréna mellé felépülő, 1000 fő befogadására alkalmas munkacsarnokban játssza majd a magyar bajnoki és kupamérkőzések nagy részét a szegedi csapat, amely a kiemelt mérkőzéseket rendezheti a nagyobb arénában.

kozlony

"A tervek nagyjából a MOL-Pick Szegednek köszönhetően rendelkezésre állnak, a jövő év folyamán elkezdődhetnek a bontási, valamint az építési munkálatok. Januárban a Nemzeti Fejlesztési Minisztériummal és a klubbal közösen nekiveselkedünk, hogy a projekt összes elemét összerakjuk, majd kiírása kerülnek a közbeszerzések. Szeretném, ha meg tudnánk valósítani azt, hogy a kormány támogatásával kiemelt projektté nyilváníthassuk a beruházást, tekintettel arra, hogy ez rengeteg adminisztrációs tehertől mentesítene, így sokkal gyorsabban mennének a dolgok a szakhatósági hivataloknál. Amint a közbeszerzések eredményesek és összeáll a végleges költségvetés, amit a kiviteli tervdokumentációból fogunk látni, akkor elindulhat a jövő évben a kivitelezés. A kormánynak ígérete van arra, hogy a 2018-as évben biztosítja a befejezéshez szükséges forrásokat" - foglalta össze Bardóczy Gábor. Hozzátette, a tervezéskor azt is figyelembe vették, hogy a kézilabda szövetség pályázik világbajnokság megrendezésére is, ahol bemelegítő csarnok megléte is elvárás, valamint a jövő ősszel a 2024-es olimpia rendezéséről is döntenek, amelyre Budapest is beadta pályázatát, amennyiben pedig a magyar pályázat nyerné el az ötkarikás játékok rendezési jogát, akkor mindenképpen indokolt lenne az olimpiai meccsek alatt, hogy legyen egy bemelegítő csarnok is. A 6000 fős létesítmény multifunkcionális feladatokat látna el: nem csak a kézilabda mérkőzések helyszíneként szolgálna, hanem rendezvények, koncertek megrendezésére is alkalmas lenne.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.