/

Harley-t nem tévesztette meg a kávé – 20 kilogramm marihuánagyanús anyagot találtak Röszkénél

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

kabitoszerkereso_kutya_roszke_police

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei egy német rendszámú gépjármű ellenőrzésekor, megközelítőleg 20 kg marihuánagyanús anyagot találtak a Röszkei Határkirendeltségen. Az ügyben kábítószer birtoklása miatt büntetőeljárás indult.

A pénzügyőrök egy német férfi személygépjárművét ellenőrizték Röszkén. A rendőrség munkatársainak előzetes jelzése alapján, a pénzügyőrök a járművet félreállították tételes vizsgálatra. A gépkocsi ellenőrzésében részt vett Harley is, a NAV újonnan kiképzett, kábítószer és cigaretta felderítésére is alkalmas keresőkutyája.

Harley a sárvédőnél jelzést adott, ezért a tüzetes vizsgálatot ott kezdték. A kutya szimata nem csalt, ugyanis az első két sárvédő ívében, valamint a hátsó ülés alatt és annak támlájában összesen 37 darab, őrölt kávéval beszórt csomagot találtak. A csomagokban megközelítőleg 20 kg növényi törmelék volt, ami az előzetes tesztelés alapján marihuána.

A pénzügyőrök a 40 millió forint feketepiaci értékű kábítószergyanús anyagot, valamint a német férfit feljelentéssel átadták a rendőrség munkatársainak.

Default thumbnail
Előző sztori

Rövidpályás gyorskorcsolya: Kónya Zsófia egyéni csúcsot döntött 500 méteren

Default thumbnail
Következő sztori

Fogadóóra a Szegedi Rendőrkapitányságon

Legutóbbi hasonló cikkek