Bulvár

Gyorsított eljárásban bíróság előtt az okostelefonokra szakosodott tolvaj

Gyorsított eljárásban bíróság előtt az okostelefonokra szakosodott tolvaj

2016. december 16., péntek
Gyorsított eljárásban bíróság előtt az okostelefonokra szakosodott tolvaj

A Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség gyorsított eljárás keretében bíróság elé állítja azt a nőt, aki rövid idő alatt 13 mobiltelefon lopott egy szegedi bevásárlóközpontból.

A vád szerint a nő november 11-én 7 db - összesen 560.000 Ft -, majd egy hét múlva 6 db - összesen 140.000. Ft. értékű - mobiltelefont lopott az egyik szegedi bevásárlóközpontban levő elektronikai szaküzletből - közölte a Csongrád Megyei Főügyészség. Vádlott módszere szerint egy az erre a célra átalakított és az áruvédelmi eszközöket hatástalanító nagyméretű táskába rejtette el a telefonokat, majd azokkal fizetés nélkül távozott. Az első alkalommal ellopott mobilokat azután egy szegedi piacon vádlott ötödáron értékesítette, míg a második esetben sikerült őt az áruház biztonsági őreinek feltartóztatni a rendőrök kiérkezésig. Az áruháznak okozott mintegy 700.000. Ft. kárból így 140.000 Ft. megtérült. A járási és nyomozó ügyészség vádlottat üzletszerűen, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntettével vádolja, figyelemmel arra is, hogy a röviddel ezt megelőzően elkövetett vagyon elleni bűncselekmények miatt két esetben is megvádolta már őt az ügyészség. A vádemeléskor előzetes letartóztatásban levő vádlott bűnösségének kérdésében a gyanúsítástól számított 30 napon belül a Szegedi Járásbíróság fog dönteni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.