Egészségkárosodási ellátást vezetnek be a rendvédelmi dolgozóknak

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Január elsejétől úgynevezett egészségkárosodási ellátást is bevezetnek a rendvédelmi dolgozóknak – közölte Zsinka András, a Belügyminisztérium (BM) személyügyi helyettes államtitkára az M1 aktuális csatorna péntek esti műsorában.

Felidézte, hogy amikor az életpályaprogram előkészítése idején felmérték a dolgozók igényeit, az illetmények növelése mellett az egzisztenciális biztonságot, valamint a lakhatási támogatást emelték ki a legtöbben. Közölte: a jövő évi költségvetés forrásai alapján a két utóbbi is “teljes körűen rendelkezésre áll”.

Közölte: több mint 2,8 milliárd forint jut lakhatási támogatásra, növelik az albérleti hozzájárulás összegét, korszerűsítették a meglévő rendszert.

Zsinka András hangsúlyozta: 2017. január 1-jével hatályba lép egy új jogintézmény is, az egészségkárosodási hozzájárulás, amely az egzisztenciális biztonság megteremtését célozza. “Ha egy hivatásos állományút a szolgálat ellátása közben egészségkárosodás ér”, biztosítják a lehetőségét, hogy más munkakörben tovább dolgozzon – mondta, hozzátéve: ha más, esetleg alacsonyabb, hivatásos beosztásban nem tudja vállalni a munkát az egészségi állapota, személyes körülményei miatt, akkor bármilyen közszolgálati jogviszonyban tovább foglalkoztatják és kiegészítik az illetményét arra, ami volt hivatásosként.

Emlékeztetett: a 2015 júliusától indult rendvédelmi életpályamodellnek köszönhetően először 30 százalékkal nőtt az érintettek bére, amit évente újabb 5-5 százalékkal növelnek.

Default thumbnail
Előző sztori

Állatfigurás kekszet vont ki a forgalomból a Nébih

Default thumbnail
Következő sztori

Szén-monoxid-mérgezés gyanújával szállítottak kórházba egy szegedi családot

Legutóbbi hasonló cikkek