/

Diákok díszítették ki a szegedi gyermekklinikát + FOTÓK

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

osztaly_az_osztalyert007kfValódi adventi hangulatot kölcsönöztek négy iskola diákjai a szegedi gyermekklinika folyosóinak. Hétfőtől rénszarvasok, hóemberek és angyalkák teszik vidámabbá a kicsik kórházban töltött mindennapjait.

A kiskunhalasi Szilády-gimnázium tanulói a kezdetektől részt vesznek a Korábban Érkeztem Alapítvány adventi díszítésén, az osztályok ezúttal jó hangulatban, örömmel vágták, ragasztották, hajtogatták a csillagokat, angyalkákat, fenyőfákat és egyéb vidám díszeket a gyermekklinika kis betegei számára. Varga Edina pedagógus elmondta, négy délutánon át, körülbelül 20 szorgos kéz készült a hétfői eseményre. “Református kollégiumként adott, hogy az ünnepek közeledtével nemcsak magunkra, a családunkra, hanem másokra is gondolunk. Az egyik szülő által értesültünk az alapítvány akciójáról, mely szerintünk egy olyan jó program, amellyel másoknak is örömet okozhatunk.”

A diákok két autóval érkeztek a díszítésre, szívesen jöttek, hiszen a klinikán dolgozók és a szülők is örömmel látják őket. “Elmondásuk szerint nagyon szívet melengető, hogy adventi időszakban megszépül az osztály. Ha rajtunk múlik, akkor jövőre újra csatlakozunk a kezdeményezéshez. A kiskunhalasi kórházban is jártunk a gyermekosztályon, illetve a kecskeméti kórházba juttattunk el a díszekből.”

“Második éve vagyok itt, tavaly elsősorban azért jöttem, mert itt töltöttem az 50 kötelező órámat, de annyira megtetszett, hogy már önszorgalomból is szívesen jövök. Jó érzés segíteni, ez nekünk is ráhangolódás a karácsonyra” – fűzte hozzá Pata Viola 10. A osztályos tanuló, aki nem tartja kizártnak, hogy jövőre is csatlakozik a decemberi díszítéshez.

Az Osztály az osztályért programhoz ezúttal négy iskola csatlakozott, a kiskunhalasi Szilády-gimnázium, a szegedi Radnóti-gimnázium, a szegedi Szinergia Szakképző Iskola, valamint az SZTE Juhász Gyula Pedagógusképző Kar és rajzszakosai Sonkodi Rita vezetésével. Tápler Zitától, a Korábban Érkeztem Alapítvány kuratóriumi tagjától megtudtuk, a kezdeményezés ötlete egy érintett édesanyától ered, aki koraszülött babája mellett kénytelen volt az ünnepeket a klinikai falai között tölteni. A díszítési akció idővel annyira sikeres lett, hogy az alapítvány kénytelen volt létszámstoppot bevezetni, olyan sok gyerek szeretett volna részt venni a dekorálásban. “Az alapítványunk egyik fontos missziója, hogy pozitív személetet próbáljunk meg kialakítani, érzékenyítsük a fiatalokat a koraszülöttek iránt. Úgy gondolom, gimnáziumi korú fiatalok pici hősként tekintenek a koraszülöttekre, akik akár pár száz grammos születési súlyuk ellenére, és az orvosok szakértelmének köszönhetően, teljes értékű felnőtté tudnak cseperedni. Nincs az a fiatal, akit ez ne hatna meg. Itt az advent ugyanakkor, könnyű őket megszólítani.”

Nemcsak a kiskunhalasi gimnázium tanulói készültek plusz díszekkel, hanem az ifjúsági pszichiátriára, illetve a szegedi női klinikára is, továbbá újszegeden a koraszülött utógondozóba is jutott belőlük. Utóbbi esetben, megfelelve a higiéniás követelményeknek, laminált dekoráció került a gondozó falaira.

no images were found

Default thumbnail
Előző sztori

Romániai választás - Orbán: az egységben valóban erő van

Default thumbnail
Következő sztori

Storcz Botond nem pályázik a kajak-kenu válogatott kapitányi posztjára

Legutóbbi hasonló cikkek