Bencsik András Szegeden: a baloldalt és a Jobbikot a kormány megbuktatásának szándéka köti össze

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

cof001kf

Az újságíró szerint a választók becsapása, ha a jobboldali párt a baloldallal működik együtt, s nem szavazza meg az alkotmánymódosítást.

„Járjuk az országot a Civil Összefogás Fórum (CÖF) tagjaival, hogy felhívjuk a figyelmet arra ezzel a plakáttal, hogy nemcsak nevetséges, hanem természetellenes kapcsolat az, hogy a szélsőbal és a szélsőjobb stratégiai szövetséget alkot egy konkrét ügyben” – mondta el Bencsik András, a Demokrata főszerkesztője, a CÖF tagja szegedi sajtótájékoztatóján. Az újságíró arra utalt, hogy a baloldali pártok mellett a Jobbik országgyűlési képviselői sem szavazták meg az alkotmánymódosítást november 8-án. Azt gondolja, elengedhetetlen lett volna az alaptörvény megváltoztatása, s erre fel kell hívnia a figyelmet a berlini támadás utáni napokban.

„Veszélyes átlépni a választók akaratán. Mondhatja azt a Jobbik, hogy a párt magyarsága fontos, de nem élt azzal a lehetőséggel, amikor ezt bizonyíthatta volna. Fontosabb volt a vágy, hogy a jelenlegi hatalmat kilökje csak azért, hogy a helyére léphessen” – fogalmazta meg véleményét a kialakult helyzettel kapcsolatban Bencsik András. Szerinte ezzel becsapják ezek a pártok a választóikat, mert ők egy jobboldali, baloldali, vagy liberális pártra szavaztak, amely a hasonló nézeteket valló szervezetekkel működik együtt, vagy köt koalíciót. Ez alól szerinte csak egy háborús, vagy katasztrófahelyzet jelenthet kivételt, amikor nagykoalíció jön létre ennek kezelésére.

Példaként említette Németországot, ahol hosszú ideje egy jobb- és baloldali pártokból álló nagykoalíció irányítja az országot. „Ennek meg is lett a következménye. Gyakorlatilag elszakadt a német lakosság akarata a német politika akaratától” – vélekedett. Itthon „technikai nagykoalícióról” beszélt a bal- és jobboldali ellenzék között, ami véleménye szerint a szentendrei időközi választáson már működik, ahol az inkább baloldalhoz köthető civil jelölt ellen a Jobbik nem indít aspiránst.

no images were found

Előző sztori

Rétvári: többlettámogatások az év végén

Következő sztori

Századvég: a lakosság döntő többsége támogatja a szociális intézkedéseket