Sport

Asztalitenisz: évzáró versenyt rendezett a Floratom

Asztalitenisz: évzáró versenyt rendezett a Floratom

2016. december 13., kedd
Asztalitenisz: évzáró versenyt rendezett a Floratom
DSCF4299 (1)

Fenyő Kupa néven 4 döntős asztalitenisz versenyt rendezett a Floratom.

„A WIKISZÓTÁR szerint, a HENDIKEP szó előnyversenyt jelent, melyben az esélyek kiegyenlítése végett a jobb képességű versenyzők esélyeit, meghatározott poénhátránnyal egyenlítik ki”. A verseny érdekességét is az lebonyolítási forma adta, mely szerint a jobb játékosnak poénelőnyt kellett adniuk a gyengébbeknek. Mégpedig a pontszámranglistán elfoglalt státuszuk alapján, 120 ranglista pontkülönbségenként 1 poén előnyt. A legtöbb, ami adható, az szettenként 5 poénelőny volt. Ez a lebonyolítási forma megnyitotta a lehetőséget a jobb játékosok legyőzésérhez, mellyel többen is éltek. Ebben a tudásrendi eltolódású „versenytéri forgatagban” komoly meglepetések is születtek. Az egyik ilyen legnagyobb, hogy Zentai Viktor 3 poénelőnnyel indulva, egymás után legyőzte Bácsit és Szeleit is a négyes döntőben. A verseny, főként a jobb játékosok helyzetét nehezítette meg, mert minden szettet poénhátrányból kellett kezdeniük, a poénelőny viszont, megsokszorozta a gyengébbek bátorságát. A folyamatos koncentrációtól gyengült a „profik” figyelme, egy két elütött labda és már is oda lett a szett. Szóval szenvedős és ádáz küzdelmeknek lehettek tanúi azok, akik eljöttek és részt vettek ezen a „skalpvadászaton”. A gyengébbek viszont többször is sikerélményben fürödhettek, mert ha nem is nyertek, de partiban voltak, sokszor nyerésre is állhattak a legyőzhetetlenekkel szemben. Ha szerencse még is elpártolt a főtáblán, akkor még mindig volt esély a 4 döntő egyikébe hátrább lépve, de tovább jutni. A torna során kiemelkedőt nyújtott önmagához mérten a Zentai család, Huczek Péter, Szőke Ferenc, Balogh Sándor, Horváth Péter,Nikora Norbert, Tutrai Ádám, Bódi Zoltán, Tóth Roland, Csányi Csaba, Szabó László, Kenesey Blanka, Busi Lajos, Dr. Dömötör Gyula, Győrki László, Lenner Csaba, Zsoldos Alexandra, Szűcs Timea, WangXiaoZong,Szél József, Lakatos István, Nagy Tibor, Szanka Csaba, Szűcs Attila. Ha a győzelem nem is sikerült, de nagyfokú küzdeni tudás és sportszerűség jellemezte Szelei Ákos, Bácsi Bernát és Nebojsa Gabric játékát. A négy, külön csoportos egyéni és a páros versenyen, az alábbi végeredmények születettek.

„A” Döntő

1. Zentai Viktor (Jánoshalma) 2.Szelei Ákos (ATSK) 3.Bácsi Bernát(Floratom-HMVH) 3.Szőke Ferenc (Sarkad)

„B” CSOPORT

1.Bódi Zoltán (MOAC) 2.Tutrai Ádám (Floratom) 3.Szabó László (Gyula) 3.ifj. Zentai Tamás (Jánoshalma)

„C” CSOPORT

1. Zentai Tamás (Jánoshalma) 2.Huczek Péter (Floratom) 3.Busi Lajos (K.K.Majsa) 3.Kenesey Blanka (Szeged)

„D” CSOPORT

1.Csányi Csaba (Szatymaz) 2.Tóth Roland (Mártély) 3.Dr. Dömötör Gyula (MOAC) 4.Szél József (Röszke)

Páros „A” döntő

1.Lenner Csaba (Szabadka)-Nebojsa Gabric (Floratom) 2. Szőke Ferenc-Balogh Sándor (Sarkad) 3. SzeleiÁkos-Wang Xiao Zong (ATSK) 3.Tutrai Ádám (Floratom)-Bódi Zoltán (MOAC)

Páros „B” döntő

1.Győrki László (MOAC)-Nikora Norbert(Gerendás) 2.Szél József(Röszke)-Szabó László (Gyula) 3.Zsoldos Alexandra (Floratom-HMVH)-Szűcs Timea(HMVH) 3.Szanka Csaba (Tápé)-Bácsi Bernát (HMVH)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.