Egyház

A csendről szólt az első adventi ifjúsági imaest Szegeden

A csendről szólt az első adventi ifjúsági imaest Szegeden

2016. december 15., csütörtök
A csendről szólt az első adventi ifjúsági imaest Szegeden
imaest_16-12-15

A „face2Face” elnevezéssel rendezett adventi ifjúsági ima estet a Szeged-Csanádi Egyházmegye Ifjúságpasztorációs Irodája (IPC). Az első alkalom célja a találkozás és az imádság volt. Az est során elmélkedés, tanúságtételek, zenei szolgálat és szentgyónási lehetőség kísérte a találkozót, majd a rendezvény egy csendes szentségimádással zárult.

Az első alkalom témája a Csend volt.

Mázás Orsolya Marianna

domonkos (OP) nővér elmélkedésében összekapcsolta a csend fontosságát az adventi készülettel. A csend egy döntéssel kezdődik, amelynek az első lépése, hogy elhallgatok, megpróbálok magam lenni és csak később, ezek után születhet meg bennem az a mély csend, amely Isten ajándéka. Imádságainkban a csend nem az első momentum, hanem a készületünknek a gyümölcse. A domonkos nővér, aki maga is katekéta, három gyakorlati példát mutatott be. A csendre rátalálhatunk a természetben, a templomban és önmagamban. Az adventhez kapcsolódóan két fiatal tett tanúságot, akik megosztották az eddigi életük során megélt készület és várakozás örömét.

Nagylaki Dóra

végzős egyetemi hallgató az életdöntésről tett tanúságot. A megszületett döntésre várni kell, készülni és felismerni benne Isten akaratát. Életének mély krízispontjaiban rábízta magát az Úrra és engedte, hogy az Úr vezesse lépteit, döntéseiben bevonta az Istent. Ennek a ráhagyatkozásnak a kegyelmi ajándéka párja, akivel a jegyességre készülnek. „Azért vagyunk boldogok, mert mindkettőnk életében Isten van az első helyen.” - fogalmazott az első tanúságtevő fiatal.

Kovács Zoltán

negyedéves papnövendék a hivatásához kapcsolódóan a beöltözésben tapasztalt örömet, az arra való készületet emelte ki. „A beöltözés szertartása előtt azt kértem az Úrtól, hogy nagyon szép élmény legyen az a pillanat. Imádságaimban, a lelkigyakorlatokban is ezt kértem, de idővel rá kellett jönnöm, hogy az Úr a figyelmemet az élményről a Vele való találkozásra irányítja. Isten néha megfordítja, amit mi akarunk és bár nem az történik, amit előre elterveztünk, de mégis a nem várt helyzeteket a javunkra tudja fordítani.” Az est folyamán lehetőség volt a szentgyónás elvégzésére is. A bűnbánati szentséget

Köllő Sándor, Nagy Róbert

és

Veréb László

atya szolgáltatta ki. Az imaest egy énekekkel kísért szentségimádással zárult, amelyben a fiatalok hagytak időt a teljes csendre, így az éneken és az emberi szavakon túl az Úr közelsége járta át a szíveket. Az életünkben megélt kisebb-nagyobb készületek megtaníthatnak a jelen advent helyes megélésre. Ebben segített a face2Face imaestünk, amely egy új kezdeményezés a Szeged-Csanádi-Egyházmegyében. Célja, hogy Isten előtt „szemtől-szembe” állva, és Rá figyelve, a Szentlélek által formált közösségben tudjunk imádkozni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.