Kultúra

70 ezer látogatónál jár a szegedi Pompeji-kiállítás

70 ezer látogatónál jár a szegedi Pompeji-kiállítás

2016. december 1., csütörtök
70 ezer látogatónál jár a szegedi Pompeji-kiállítás
Pompeji_Venusz

Újabb kerek látogatószámot ünnepel a szegedi Móra Ferenc Múzeum: a Pompeji-kiállítást 70 ezren látták a júniusi megnyitás óta.

Nagy tömegek kíváncsiak továbbra is a Móra Ferenc Múzeum Pompeji-kiállítására. A tárlat a júniusi Múzeumok Éjszakáján nyílt meg, és azóta is folyamatosan érkeznek a látogatók egyénileg és csoportosan egyaránt. A szegedi kiállítás most újabb kerek számot ünnepel: 70 ezren látták eddig Pompeji katasztrófájának lenyűgöző tárgyi emlékeit. Ezzel a számmal Pompeji máris a Móra-múzeum második legsikeresebb kiállítása lett: a 2012-es Munkácsy-tárlat 50 ezres látogatottságát előzte meg. A kiállításon százhúsz, a Vezúv kitörését átélt tárgyat mutatnak be, melyek között találunk gladiátor sisakokat, gyönyörű falfestményeket és eredeti gipszöntvényt is. A Móra Ferenc Múzeumban magával a katasztrófával és mindennapokkal, a Fekete házban a gladiátorokkal, étkezéssel, temetkezéssel ismerkedhetnek meg a látogatók. A Kass Galériában pedig megtekinthető „Az Alföld barbárjai” című régészeti tárlat, mely a pompeji katasztrófa időszakát mutatja be Csongrád megyei vonatkozásban.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.