350 gyereknek adtak ajándékot Szegeden + FOTÓK

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

varoshazi_karacsony001kf

24. alkalommal tartottak karácsonyi ünnepséget a városházán. Az ajándékcsomagban gyümölcs, csokoládé, szaloncukor, könyv és mozijegy is volt.

Már tegnap összeállították azokat az ajándékcsomagokat, amelyet ma vehettek át a rászoruló szegedi gyerekek a városháza dísztermében. Lippai Pál polgármestersége óta, 1993-től kezdve hagyomány, hogy karácsony alkalmával az iskolák, a nevelőotthonok és a Vöröskereszt aktivistái által javasolt gyermekeknek ajándékcsomagot adnak át.

Tavaly 300, idén 350 fő kapott csomagot, amelyben gyümölcs, csokoládé, szaloncukor, könyv és mozijegy is megtalálható volt, összeállításonként ötezer forint értékben. A kezdeményezést az önkormányzat mellett a Vöröskereszt helyi szervezete, a Petőfi Sándor Művelődési Ház, a Délmagyarországi Gyermek-és Ifjúsági Alapítvány, Tatradol Travel Utazási Iroda támogatja. A meghívottakat ünnepi műsor köszöntötte, verssel a Dózsa György Általános Iskola tanulói, betlehemes játékkal a Rókusi Általános Iskola diákjai, zenével a Király-König Péter Zenei Alapfokú Művészeti Iskola pedagógusainak tanítványai szereztek örömöt társaiknak. A gyermeket Kozma József (MSZP), a kulturális bizottság elnöke, illetve Joób Márton (MSZP), a szociális bizottság vezetője köszöntötte.

no images were found

Default thumbnail
Előző sztori

Varga Mihály: a magyar gazdaságnak szüksége van kiváló szakemberekre

Következő sztori

Szegedi elítéltek alkotásait kapták a Foltán József Gyermekotthon lakói + FOTÓK

Legutóbbi hasonló cikkek