214 önkormányzat csatlakozott az idei európai mobilitási héthez

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Az idei európai mobilitási héten minden eddiginél több, 214 önkormányzat vett részt a közlekedési-környezetvédelmi szemléletformáló kampányban – közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) kedden az MTI-vel.

A 214 település csatlakozásával Magyarország az 51 részt vevő ország közül a harmadik legjobb eredményt érte el – tették hozzá.

A közleményben Szabó Zsolt, a tárca fejlesztés- és klímapolitikáért, valamint kiemelt közszolgáltatásokért felelős államtitkára kifejtette: az NFM a programsorozat nemzeti koordinátoraként 65 millió forintos keretösszegből vissza nem térítendő támogatással is segítette tudás-élmény alapú programok, vetélkedők, versenyek megrendezését.

A programsorozat idei záró konferenciáját kedden Budapesten tartották meg a közreműködő helyhatóságok vezetőinek, szervezőinek részvételével.

A 2002 óta minden szeptemberben megrendezett Európai Mobilitási Hét és Autómentes Nap egyre több emberhez juttatja el a környezetbarát közlekedés üzenetét. A nemzetközi eseménysorozat az önkormányzatokat fenntartható közlekedési intézkedések bevezetésére, a lakosságot pedig az autózás helyett a közösségi közlekedési eszközök használatára, kerékpározásra, gyaloglásra ösztönözi – ismertették.

Előző sztori

Megbomlott egység és pártfegyelem a szegedi DK-ban – Kizárták Kardost és Berkesit (FRISSÍTVE)

Következő sztori

Tizenkét évre ítélték a több mint száz migránst teherautóba zsúfoló román embercsempészt