Közélet

Kiss-Rigó: 2018-ra felépülhet a Szegedi Ifjúsági Centrum

Kiss-Rigó: 2018-ra felépülhet a Szegedi Ifjúsági Centrum

2016. december 22., csütörtök
Kiss-Rigó: 2018-ra felépülhet a Szegedi Ifjúsági Centrum
kiss_rigo_laszlo01_gs

A kormány 9,7 milliárd forintot különít el a jövő évi költségvetésből a Szegedi Ifjúsági Centrum létrehozására: a korábban csak az új futballstadionról szóló beruházás jelentősen kibővült feladatkörrel és létesítményekkel valósulhat meg. Kiss-Rigó László megyés püspököt kérdeztük a beruházásról.

Ahogyan arról szerdán beszámoltunk,

újabb kormányzati megerősítést kapott

a megvalósuló szegedi futballstadion: a Dorozsmai úton felépülő létesítmény azonban nem csak a Szeged 2011-Grosics Akadémia otthonaként szolgálna. A magyar kormány által nyújtott 9,7 milliárd forintos támogatásnak köszönhetően létrejönne a Szegedi Ifjúsági Centrum, ami nem csak a labdarúgást szolgálná, hanem közösségi térként is szolgálna. Ahogyan azt a SZEGEDma.hu érdeklődésére

Kiss-Rigó László

, a Szeged-Csanádi Egyházmegye püspöke elmondta, elkészült a beruházás terve és jogi előkészítése is. „Számunkra az a legfontosabb szempont és célkitűzés, hogy egy olyan ifjúsági, családi és sportközpont valósuljon meg, ahol a versenysport, a labdarúgás, a közösségi sport és főleg a közösségek, elsősorban az egyházmegye közösségei otthonra találhatnak Szegeden. Tizenegy ezer diák tanul és nevelkedik a rendszerünkben, négyezer állami gondozású gyermek van a gondjainkra bízva, a Szegedi Ifjúsági Centrum - amellett, hogy nekik kínál lehetőségeket - a plébániák közösségi életéhez, rendezvényeihez, programjaihoz még minőségibb feltételeket tud biztosítani” – fogalmazott Kiss-Rigó László.

stadion02_gs

Azon kérdésünkre, hogy miért döntöttek úgy, hogy egy lényegesen nagyobb és bővebb projektet indítanak el a kezdeti, „csupán” a futballstadionról szóló projekt helyett, úgy válaszolt, először egy másik helyre tervezték a beruházást, azonban az utolsó utáni pillanatban gondolták meg, hogy olyasmit hozzanak létre, ami sokkal szélesebb körben tudja szolgálni az egyházmegye közösségét, a katolikusokat, a hívőket és a nem hívőket egyaránt. A megyés püspök hozzátette, a közbeszerzési eljárás lebonyolítását követően indulhat majd meg a kivitelezés, ami szerinte arra való tekintettel, hogy minden jogi és egyéb akadály elhárult, egy-másfél éven belül el is készülhet.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.