Közélet

Törvényi előírások miatt nem használhatja ideiglenesen volt frekvenciáját a Class FM

Törvényi előírások miatt nem használhatja ideiglenesen volt frekvenciáját a Class FM

2016. november 25., péntek
Törvényi előírások miatt nem használhatja ideiglenesen volt frekvenciáját a Class FM
radio_hangstudio_zene

Nem használhatja ideiglenesen eddigi frekvenciáját a Class FM médiaszolgáltatója, az Advenio Műsorszolgáltató Zrt. - döntött a médiatanács a társaság beadványát elbírálva.

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) pénteki közleménye szerint a testület a hatályos törvényi előírások alapján nem köthet ideiglenes hatósági szerződést a szolgáltatóval az országos kereskedelmi rádiós frekvenciára. A médiatörvény egyrészt ennek feltételéül szabja, hogy a médiaszolgáltatási jogosultság úgy járjon le, hogy azt korábban már megújították, másrészt törvényi előírás az is, hogy a kérelem benyújtásakor a frekvencia hasznosítását célzó pályázati eljárás meginduljon - írják. Felidézik: a Class FM eddigi szolgáltatójának hét évre szóló "alapjogosultsága" november 19-én járt le - az újabb öt évre szóló megújítási lehetőséget augusztusban nem támogatta a testület. Ugyanakkor a végleges pályázati felhívás közzétételével kezdődő pályázati eljárás sem indulhatott el, mert a szolgáltató bírósági felülvizsgálatot kezdeményezett, és a bíróság úgy döntött, hogy a médiatanácsnak a per jogerős eldöntéséig fel kellett függesztenie tevékenységét az új pályázat kiírásában.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.