Közélet

Szegeden is tiltakozó gyűlést tartott a Munkáspárt

Szegeden is tiltakozó gyűlést tartott a Munkáspárt

2016. november 8., kedd
Szegeden is tiltakozó gyűlést tartott a Munkáspárt
munkaspart01_gs

Országszerte tiltakozó gyűlésre hívta szimpatizánsait a Munkáspárt kedden, hogy ezzel fejezze ki nemtetszését az Európai Unió és az USA között kötendő kereskedelmi és beruházási szerződéssel szemben. A párt helyi csoportja a Csongrád Megyei Önkormányzathoz fordult, illetve szerették volna átadni TTIP-vel kapcsolatban megfogalmazott aggályaikat a Szegedi Önkormányzatnak is, utóbbihoz azonban ügyfélfogadási időn túl érkeztek.

Az EU-USA egyezmény veszélyezteti a dolgozó embereket a magyarok egészségét és a nemzetet - mondta a megyei önkormányzat épülete előtt

Budai László

. A párt által megfogalmazott aggályok között említette, hogy az egyezmény fő vesztesei a dolgozó emberek lesznek, szerintük ugyanis a munkaidő meghatározásától kezdve a sztrájktörvény feltételein át minden országban azonos szabályok lépnek érvénybe. Budai elmondta, az uniós országokban dolgozóknak jelenleg több joguk van, mint az amerikai munkavállalóknak, a párt attól tart, hogy ezt az önállóságot a TTIP elveszi tőlük. Az egyezmény vesztese lesz véleményük szerint a magyar mezőgazdaság is, ami szerintük az unióhoz történő csatlakozás előtti évtizedben már így is széthullóban volt. A Munkáspárt úgy gondolja, a boltok polcairól a szerződést követően eltűnnek majd a magyar élelmiszerek, csak rossz minőségű, génmanipulált árucikkeket lehet majd elérni. A magyar kis- és középvállalkozói szektorra szerintük ugyancsak a csőd vár, mert az amerikai piac felszívja a nagyokat, de a kicsiknek nem hagy teret az érvényesülésre.

munkaspart02_gs

Magyarországnak a saját útját kell járnia - jelentette ki. A kétkedőknek megjegyezte, egyedül tényleg nem tudják megállítani a szerződést, de az emberek véleménye mellett kiállnak és hangot adnak kétségeiknek. A Munkáspárt kedden a Külgazdasági és Külügyminisztérium mellett minden nagyváros megyei és városi önkormányzatához eljuttatta összefoglalóját, melyben kérték többek között, hogy ne támogassák a TTIP egyezményt, s tekintsék ezt első számú nemzeti ügynek. A Csongrád Megyei Önkormányzat Tisza-parti épületénél átvették ugyan a dokumentumot, de a városházára már ügyfélfogadási idő után érkeztek a párt szimpatizánsai, így nem volt kinek átnyújtani a levelet. A hivatal előtt parkoló autókból ítélve viszont a városháza nem volt teljesen üres.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.