Rövidpályás gyorskorcsolya: két magyar csúcs a pénteki világkupa selejtezőkben

Cikkünk frissítése óta eltelt 7 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

mkosz

Két magyar csúcs is született a rövidpályás gyorskorcsolyázók calgaryi világkuparajtának pénteki selejtezőiben: Liu Shaolin Sándor 1500, míg Jászapáti Petra 500 méteres döntötte meg az országos rekordot.

A magyar szövetség tájékoztatása szerint az 500 méteren világbajnok Liu Shaolin a leghosszabb távon 2:13.174 perces idővel nyerte meg a futamát, így Knoch Viktor idén márciusban elért 2:13.949 perces csúcsát adta át a múltnak. Jászapáti pedig a legrövidebb számot 43.570 másodperc alatt teljesítette, amivel 85 ezredet faragott Keszler Andrea februári rekordján.

Az 500 méteres selejtezőket Jászapáti Petrán kívül Keszler Andrea, Knoch Viktor, Liu Shaoang, Liu Shaolin Sándor, Burján Csaba vette sikerrel, Bácskai Sára Luca, Kónya Zsófia, Sziliczei-Német Rebeka, Oláh Bence és Varnyú Alex viszont nem jutott tovább.

A 1000-es előfutamokból Oláh és Liu Shaoang lett negyeddöntős, de nem járt szerencsével Bácskai, Kónya, Keszler és Knoch. A leghosszabb távon Liu Shaolin mellett negyeddöntőbe lépett Burján is, ugyanakkor nem járt szerencsével Jászapáti, Sziliczei-Német és Varnyú sem. A 3000 méteres női és az 5000 méteres férfi váltó egyaránt simán jutott tovább futamából.

Előző sztori

Halász János: védjük meg együtt az országot

Következő sztori

Harckocsi-rockkal nyílt meg a „4000 tank” című kiállítás az Emlékpontban + FOTÓK