Közélet

Orbán: politikai blöff a Rogán Antal elleni támadás

Orbán: politikai blöff a Rogán Antal elleni támadás

2016. november 14., hétfő
Orbán: politikai blöff a Rogán Antal elleni támadás
Orbán Viktor

Politikai blöfftámadásokkal nem foglalkozom, a kormányon belül csak a teljesítmény számít - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn a parlamentben, ahol több ellenzéki képviselő is a Rogán Antal miniszterről a közelmúltban megjelent cikkekről kérdezte.

Az LMP-s

Szél Bernadett

szerint a tárcavezető "kétszer hazudott a széles közvéleménynek", egyrészt egy televíziós műsorban a letelepedési kötvényekről, másrészt a

Kertész Balázs

ügyvéddel való ismeretségéről. Ugyanígy az MSZP-s

Harangozó Tamás

is arról beszélt, hogy

Rogán Antal

neve mára egyet jelent az urizálással, a folyamatos botrányokkal, korrupciógyanús ügyekkel, a hazudozással. "Meddig védi még ezt a fiút?" - kérdezte a miniszterelnöktől. A jobbikos

Szilágyi György

úgy fogalmazta meg kérdését, hogy "Rogán Antal miért hazudhat folyamatosan büntetlenül". A kormányfő ezekre az azonnali kérdésekre úgy reagált, politikai blöffel, politikai bulvárral nem foglalkozik. Minden egyes támadás, amit a miniszter ellen indítottak, Rogán Antal pozícióját erősítette - tette hozzá, a tárcavezető ellen intézett vádakat nevetségesnek minősítve. Ezek - fogalmazott - tényeknek látszó dolgokkal alátámasztott hazugságok. Orbán Viktor azt is mondta, az ellenzék valójában nem Rogán Antalt, hanem őt és kormányát támadja.

Harangozó Tamás

kérdésére megjegyezte: ha csak egyetlen igaz szó lett volna abban, amit elmondott, akkor "önök már régen tettek volna büntetőfeljelentéseket, de azt persze nem merik vállalni". A jobbikos Szilágyi Györgynek válaszolva hozzátette: 26 éve parlamenti képviselő, és ha hitelt adott volna azoknak a támadásoknak, amelyek ellene irányultak, akkor már rég nem ülne az Országgyűlésben. "Saját bőrömön tapasztaltam meg, hogy amikor megindul egy kampány egy politikus ellen, akkor aztán tücsköt, bogarat, kígyót, békát" mondanak róla - fűzte hozzá. "Nehogy azt higgye, hogy ezek a hírek bennünket megrendítenek, vagy akár csak el is gondolkodtatnak, ezek blöffök, politikai blöffök, így is tekintjük őket" - mondta, megjegyezve azt is: "politikusként politikust lehazugozni nem valami eredeti, szerintem nincs is sportértéke". Végül idézte Szilágyi György egy korábbi mondatát, amely szerint "időhúzás a népszavazás, amelyre leghamarabb ősszel kerülhet sor, inkább az alaptörvényt kellene hasonló tartalommal módosítani". Megjegyezte, a jobbikos politikus később nem szavazta meg a bevándorlással kapcsolatos alkotmánymódosítást. "Ennyit a hazugságról" - zárta válaszát Orbán Viktor.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.