Női kézilabda: magabiztos játékkal győzte le a Hódmezővásárhely a KSZSE-t + FOTÓK

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

kszse_hodmezovasarhely35_gs

Kiegyenlített első félidő után többet hibázott a KSZSE, így a Hódmezővásárhely megérdemelten vitte el a két pontot a Tisza-partról.

Két gyors Török Gabriella góllal indult a találkozó, de rögtön érkezett is a szegedi válasz, Szeder Réka, majd Farkas Kitty talált be a vendégek kapujába. Innentől kezdve viszont sok hibát vétett a KSZSE, rendre eladta a labdákat, nem tudta lövéssel befejezni támadásait, így a játékrész közepére ellépett a Hódmezővásárhely. A szegedi kapuban brillírozott Fodor Edit, sok lövést hárított bravúrral, ennek köszönhetően pedig a szünetre egy gólra feljött a hazai csapat Lukács Nóra és Velky Viktória vezetésével.

A szünet után sikerült az egyenlítés is, viszont ezután nagyon megállt a KSZSE támadásban. A második játékrész közepére már hét góllal vezetett a vendég alakulat, a hódmezővásárhelyi kapuban pedig Kothencz Vivien megirigyelte kapustársa teljesítményét és ebben a periódusban több védést is bemutatott.

Serfőző Zsolt lányainak nem volt válasza a remekül kézilabdázó Nagy Emesére, aki szépségdíjas találatokkal fájdította a hazai lányok szívét. Szintén ki kell emelni a vásárhelyiektől Szűcs Dalmát, aki nagy szerepet játszott abban, hogy a második játékrészben nőtt a különbség a csapatok között. A KSZSE a mérkőzés végére kissé szét is esett, már csak az volt a kérdés, hogy milyen arányú győzelmet arat Gaál Adrienn csapata, s végül nyolc góllal 32-24-re nyertek a vendégek.

Női kézilabda NB I/B Keleti csoport, 8. forduló

K. Szeged SE – Hódmezővásárhelyi LKC 24-32 (11-12)
Szeged, Etelka sor. Vezeti: Kiu Gábor, Kiu Tamás.
KSZSE: Fodor – Lukács 4, Szeder 3, Csoknyai 2, Kozma 1, VELKY 5, Farkas 2. Csere: Aradi (kapus), Kürti, Lehmann-Dobó 3, Czifra, Papp, Nagy 2, Kutasi. Vezetőedző: Serfőző Zsolt
Hódmezővásárhely: Kothencz – Török 2, Tószegi 3, Sebők 3/1, Fazekas 1, NAGY E. 8, Szűcs 6/1. Csere: Blaskovics 2, Szabó, ILLÉS 5. Vezetőedző: Gaál Adrienn

Serfőző Zsolt: “Rosszul kezdtük a mérkőzést, több eldott labdánk is volt, aminek öszönhetően a vásárhelyi csapat nagyobb előnyt tudott kiharcolni. A szünetre vissza tudtunk zárkózni egy gólra, sőt a második félidő elején döntetlen is volt az állás. Ezt követően támadásban elbizonytalanodtunk, védekezésben elmaradtak az ütközések, így sajnos vereséget szenvedtünk. Nagyon készültünk, szerettük volna megszerezni az első győzelmünket, de az egymás mellett kézilabdázó játékosoknak még össze kell csiszolódnia.”

no images were found

Online közvetítésünk

VÉGE.

60′ Lehmann-Dobó kap szép bejátszást beállósba, gólt is szerez, 23-32. Vélhetően az utolsó támadását vezette a KSZSE, Szeder lő gólt, 24-32. Ez a vége, nyolc góllal nyernek a vendégek.

59′ Elfogyott a mérkőzés végére a Szeged, megint támad a Vásárhely, de most nincs gól.

no images were found

58′ Nagy Emese ma csak nagy gólokat szerez, szépen lő a felsőbe, 22-31. A KSZSE eladja a labdát, jöhetnek a vendégek. Sebők tör be két ember között és szerzi meg újabb gólját, nagyot harcolt érte, 22-32, először tíz közte.

57′ Sebők Stefánia szép gólt szerez, de rögtön jön a válasz Lukács Nórától, 22-30.

56′ Gyors támadás végén Velky Viktória lő a rövid alsóba egy pattintott labdát, 21-29.

55′ Nagy Emese szépen megy fel, és hatalmas gólt lő, 20-29.

54′ Nagy Cintia lövés a blokkban hal el, de Lukács megszerzi a következő szegedi gólt, 20-28.

53′ Szétesett a KSZSE, eladják a labdát. Szűcs távoli lövését hárítja Fodor.

52′ Kothencz hárít újabb lövést, tízgólos lehet a különbség, de Fodor hárít.

no images were found

51′ Előnyben támad a Vásárhely, Blaskovics Ingrid pedig megszerzi első gólját, 19-27. Sőt, szerez még egy gólt, 19-28, nagy a különbség.

50′ Passzívnál a KSZSE, el is veszik a bírók, fordulhat a Hódmezővásárhely. Csoknyai Nórát küldik ki két percre kézre ütésért.

49′ Szépen kijátszott akció végén Illés Lilla szerez gólt a bal szélről, 19-26.

48′ Nagy Cintia szerez szép gólt a hosszúba, 18-24, de Tószegi rögtön válaszol, 18-25. Farkas Kitty is gólt szerez a KSZSE-nek, 19-25.

47′ Szűcs Emese nagyon belejött, övé az újabb vendég gól, 17-23. Illés Lillát is lerántják, hetest lőhet a vendég csapat. Kezd ellépni a Vásárhely, Sebők Stefánia belövi a hétméterest, 17-24. Serfőző Zsolt időt kér.

46′ Papp Zsófi lő hatalmas felsőlécet, nagyon megállt a KSZSE a góllövésben. Aradi viszont fog még egy lövést.

no images were found

45′ Szeder kapja a jobb szélen, de Kothencz véd. A szegedieknél cseréltek a kapuban, Aradi be is mutat egy védést.

44′ Csoknyait lökik, hétméterest dobhat Lukács Nóra, de elrontja, viszont marad a labda a hazaiaknál. Velky ellen fújnak belemenést, Szűcs Nóra újabb vásárhelyi gólt szerez, 17-22.

43′ Csoknyai emelkedik és lő hatalmas gólt, ugyanezt teszi a másik oldalon Tószegi is, 17-21.

42′ Megállt a KSZSE, újabb támadást rontanak, ráadásul hátrányban vannak, de Lukács labdát szerez.

42′ Belemenés miatt veszik el a hazaiaktól a labdát, Nagy Emesét lökik, aki így is bedobja, Papp Zsófi ráadásul kap egy kétperces büntetést.

41′ Szűcs Dalma labdát lop és végigviszi a támadást, megvan az újabb vendég gól, 16-19.

40′ Nagy Emese emelkedik és lő újabb gólt, 16-18.

39′ Az egyenlítésért támadnak a hazaiak. Közben kiegészül a Hódmezővásárhely, a KSZSE pedig eladja a labdát, Illés Lilla gyorsan indul, gólt is szerez, Csoknyai viszont gyorsan válaszol, 16-17.

no images were found

38′ Ismét jöhetnek a hazaiak és a bal szélről Kozma Flóra eredményes, 15-16. Labdát lop Lukács Nóra, Kothencz bravúrral hárít.

37′ Tószegit szórják ki két percre a vendégektől, először kerül előnybe a hazai csapat, Velky pedig gyorsan gólra is váltja, 14-16.

36′ Nagy Emese szintén szép gólt lő a másik oldalon, 13-16.

35′ Lukács lövését hárítja Kothencz, de maradhat a labda a KSZSE-nél. Velky emelkedik és lő nagyon szép gólt, 13-15.

34′ Van még fél perc a vendég előnyből, viszont lépéshiba miatt elveszik a labdát a sporik.

33′ Hátrányban támad a KSZSE, kiszorított helyzetből lő Farkas, nem talál be, a másik oldalon viszont szépségdíjas találatot szerez Fazekas, 12-15.

no images were found

32′ Tószegi Krisztina szerez újabb gólt a vendégeknek, 12-13, majd gyorsan eladja a labdát a KSZSE. Nagy Cintiát küldik ki két percre, hetest lőhet a Vásárhely, Szűcs Dalma áll oda, Fodor hárít, a kipattanó azonban Szűcsé, gólt szerez, 12-14.

31′ A hazaiak kezdik a második félidőt. Nagy Cintia lő távolról, nagy gól, 12-12.

Félidő 11-12.

30′ Újabb támadást ront el a Vásárhely, egyenlíthet a KSZSE. Hosszan támadnak, Csoknyait lökik meg, de nincs kiállítás. Passzívat jeleznek a bírók, lőni kell, de nincs gól. Fodor ellenben fantasztikus formában véd, 10 másodperc van hátra a félidőből, de már nincs újabb helyzet, egy góllal vezetnek a vendégek a szünetben.

29′ Megint támad a KSZSE, Kothencz megint beleér a labdába, de ugyanúgy bepattan mint az előbb, a gólszerző Lehmann-Dobó, 11-12.

28′ Lukács Nóra lövésébe beleér a vendég kapus, de becsorog, 10-12.

27′ Időkérés után támad a Hódmezővásárhely. Nagy Emese eladja a labdát, fordulhat a KSZSE.

27′ Velky emelkedik és szépen lő a felső sarokba, 9-12. A vendégek időt kérnek, három és fél perc van hátra az első játékrészből.

26′ Illés Lilla lábbal veri meg ellenfelét és szerez gólt, 8-12.

no images were found

25′ Gyönyörű játék végén Fazekas kerül ziccerbe, de Fodor megint véd. Csoknyai emelkedik, Kothencz véd, fordulhat a vendég csapat,

24′ Nagy Emese szerzi az újabb vendég gólt, 8-11. Lehmann-Dobó ellen szabálytalankodnak a másik oldalon, Farkas Kitty áll a heteshez, de elrontja.

23′ Tószegi veszít labdát, fordul a KSZSE Lehmann-Dobó pedig gólt lő, 8-10.

22′ Amint kiegészül a Szeged megszerzi a labdát a vendég csapat, de sikertelen a támadás. Velky törne be a túloldalon, de megfogják. Passzív, Velky emelkedik és nagy gólt lő, 7-10.

21′ Kothencz is bemutat egy védést a másik oldalon, az indulás után pedig Nagy Emese lövi az újabb vendég gólt, 6-10.

20′ Illés Lilla lop labdát, üresen rohan a szegedi kapura, be is lövi, 6-9.

19′ Velky szerzi az újabb hazai gólt, 6-8. Lehmann-Dobó Andreát állítják ki lerántásért két percre. Előnyben a Vásárhely, de Fodor újabb nagyszerű védést mutat be!

no images were found

18′ Támad a hazai csapat, de sok a pontatlanság, a sporik pedig elveszik a labdát. Fordulnak a vendégek Szűcs marad üresen a jobb szélen, de Fodor megint véd.

17′ Fodor elkapta a fonalat nagyon, ezúttal Nagy Emese próbálkozását hárítja. Serfőző Zsolt időt kér.

16′ Tószegi Krisztina emelkedik, Fodor védi a lövését, de marad a vendégeknél a labda. Fodor újabb védést mutat be, Szeder fut el a jobb oldalon és be is lövi, 5-8.

15′ Papp Zsófi lő, Kothencz véd, fordulhatnak a vendégek. A gyors támadást most megakadályozza a KSZSE.

14′ Passzívnál támad a hazai csapat, Velkyt fogják meg. Velky lő, de blokkolják a lövését, Szűcs Dalma pedig gyors gólt szerez, 4-8.

13′ Újabb szegedi gól, de rögtön jön a válasz, 4-7.

no images were found

12′ Sebők tör be, hetest ítélnek a sporik, Szűcs Dalma pedig be is lövi, 3-6.

11′ Szeder Réka próbálkozik egy ejtéssel, de a kapu tetején landol a labda. A Vásárhely is elrontja a támadást, jöhet a KSZSE, de kapufát lőnek.

10′ Nagy Emese lövését hárítja Fodor, jöhet a KSZSE.

9′ Fodor Edit mutat be védést, de nem tud gyorsan indulni a KSZSE, sőt el is adja a labdát Nagy Emese és Illés Lilla is gyorsan betalál, 3-5.

8′ Velky lő távolról, blokkolják a lövését, de a lepattanóból Lukács Nóra gólt szerez, 3-3.

7′ Csoknyai Nóra bejátszásába ütnek bele, de marad hazai kezeken a labda. Passzívnál elveszítik, Nagy Emese fut el és szerez gólt a Vásárhelynek, 2-3. A másik oldalon Velkyvel szabálytalankodnak, Lukács Nóra próbálja meg kapura lőni a labdát, de megállítják.

6′ Tószegi Krisztina lő kapu fölé vendég részről, majd Nagy Emese lő egy kapufát, de nincs újabb gól.

no images were found

5′ Szeder Réka kap labdát a bal szélen és szépen lövi a hosszúba, 1-2. Kemény védekezés szegedi részről, Farkas Kitty szerzi az újabb hazai gólt, egyenlít a KSZSE, 2-2.

4′ Török Gabriella indul gyorsan, meg is szerzi a vendégeknek a vezetést. Kothencz véd egyet, megint Török, megint gól, 0-2.

3′ Passzívnál támad a Hódmezővásárhely, kidobják a labdát, de a KSZSE megint eladja. Sok hibával kezdenek a csapatok.

2′ Kozma Flóra passzolja el magát, kimegy a labda, passzívnál támad a Szeged, de Kothencz védi az első hazai próbálkozást.

1′ A vendégek kezdik a találkozót. Nagy Emese törne be, de megfogják a szegediek. Szeder Réka szerez labdát, de lépéshiba miatt visszafújják a játékvezetők, a vásárhelyi lövés nem jó.

15.50 Köszöntjük olvasóinkat, hamarosan kezdődik a KSZSE és a Hódmezővásárhely összecsapása, a hazaiak fehér mezben, a vendégek kékben lépnek pályára.

A mérkőzés 16.00-kor kezdődik.

A mérkőzés elé

A KSZSE még nyeretlen a bajnokságban, a szegedi lányok Törökné Csapó Erika vezetésével kezdték meg a bajnoki szereplést, azonban öt vereség után Serfőző Zsolt váltotta a vezetőedzői poszton, s bár a játék azóta ígéretesebb, a csapat továbbra is nyeretlen. Legutóbb az Orosháza vendégeként léptek pályára az KSZSE-s lányok és nagy erőfeszítésre késztették a hazaiakat. Ugyan végül négy gólos vereséget szenvedtek, de Serfőző Zsolt elégedett volt a játék képével, végig mutatkozott reális esély a győzelemre. A Hódmezővásárhely a bajnokság újoncaként két győzelemmel és öt vereséggel a tabella tizenegyedik helyén áll, az elmúlt fordulóban a Balmazújvárost győzték le magabiztosan 30-22-re. Szoros megyei derbire van tehát kilátás vasárnap délután, izgalmas találkozó elé nézünk.

Előző sztori

NATO-főtitkár: Amerika nem fordíthat hátat a NATO-nak

Következő sztori

Márton-napi liba dukált a halloweenhez Szentmihályon + FOTÓK