Egyház

Mérsékletességre intett Ferenc pápa advent első vasárnapján

Mérsékletességre intett Ferenc pápa advent első vasárnapján

2016. november 27., vasárnap
Mérsékletességre intett Ferenc pápa advent első vasárnapján

Ne hagyjuk magunkat uralni az anyagi javaktól! - erre intett Ferenc pápa advent első vasárnapján a Szent Péter téren mondott beszédében.

Ferenc pápa

mértéktartásra szólította fel a szavait a téren hallgató hívőket. Jézus születésének közeledő ünnepére emlékeztetve kijelentette, nem szabad, hogy az embereket az "anyagi valóság" uralja, ellenkezőleg - mondta - az embernek kell ezeket irányítania. A katolikus egyházfő hozzátette, hogy ha az anyagi valóság uralja a hétköznapjainkat, nem is vesszük észre, ha valami rendkívüli, nagyon fontos történik. Ne a biztonságot nyújtó, bevált sémák érvényesüljenek az életünkben- mondta Ferenc pápa. Megjegyezte, hogy Jézus születését se várta senki a korabeli hétköznapjaikat élő emberek közül. Advent első vasárnapján a Szent Péter közepén már áll az olasz Alpokból érkezett fenyőfa, mellette építik a betlehemet, amely az idén Málta ajándéka. A fenyőfa fényeit december 9-én gyújtják meg.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.