Sport

Labdarúgás: megszakadt a HFC győzelmi szériája

Labdarúgás: megszakadt a HFC győzelmi szériája

2016. november 27., vasárnap
Labdarúgás: megszakadt a HFC győzelmi szériája
hfc_morahalom24_gs

Nem sikerült zsinórban a nyolcadik meccsét is behúznia a Hódmezővásárhelyi FC-nek: Major László együttese a paksi fakó vendégeként kapott ki hét megnyert meccs után.

Zsinórban a nyolcadik győzelmére hajtott az NB III 17. fordulójában a Hódmezővásárhelyi FC, amely a megnyert Csongrád megyei rangadót követően az élvonalbeli Paks második csapatának vendégeként lépett pályára. A paksi együttesben több, az első csapat keretéhez tartozó labdarúgó is helyet kapott ezúttal, többek között Vernes Richárd is kezdőként lépett pályára. Mindezek ellenére remekül kezdte a meccset a HFC: Puskás Zoltán mindössze kilenc perccel a kezdést követően betalált, majd a támadó az első félóra végén megduplázta önmaga és csapata góljait: negyven perc után azonban igen érdekes jelenet zajlott le, egy bedobást követően mindenki állt, mondván, vissza kell adja a labdát a Paks, mivel azt a HFC rúgta ki szándékosan, ám ezt nem vette figyelembe Jelena, aki a reklamálások közepette a HFC kapujába lőtt - szó se róla, Szilágyi a középkezdésből végigvezette a labdát, így tulajdonképpen visszaadták az igen kérdéses szituációt az agresszívan játszó hazaiak. A szünet után eldönthette volna a meccset a Vásárhely, de kimaradt a ziccer, így maradt a kétgólos különbség: ekkor pedig jött Vernes, aki tíz perc alatt kétszer is lecsapott, és egalizált. Az utolsó percekben a teljesen kiélezett meccsen végül az atomvárosiaknak jött ki a lépés: igen véleményes szituáció után, a leshatárról, vagy talán azon túlról is kilépő Nagy Ádám kihasználta lehetőségét, így a legvégén megfordította a meccset - ezzel pedig megszakította a Hódmezővásárhely veretlenségi sorozatát. A HFC az őszi idény zárófordulójában a Békéscsaba 1912 Előre II. csapatához utaznak jövő vasárnap, ahol 11 órakor lépnek pályára.

Labdarúgó NB III Közép csoport, 17. forduló

Paksi FC II. - Hódmezővásárhelyi FC 4-3 (1-3)

Paks, vezette: Molnár Ádám (Éles András, Molnár Máté).

Paks:

Rácz - Bagó, Nagy Á., Kovács G., Hanol (Luczek, 90+1'), Szalai, Zachán, Bognár (Pál, 64'), Vernes, Jelena (Rácz Zs., 57').

Vezetőedző:

Osztermájer Gábor.

HFC:

Bordás - Kormányos, Tóth I., Kökény, Mezei, Bartyik N. (Végh, 65'), Szilágyi, Komáromi, Tóth A., Máté, Puskás (Szabó II. D., 80').

Vezetőedző:

Major László.

Gól:

Jelena (42'), Vernes (66', 76'), Nagy Á. (90') ill. Puskás (9', 33'), Szilágyi (42').

Sárga lap:

Vernes (82') ill. Komáromi (63'). Major László:

"Az első félidőben a szezon egyik legjobb játékát nyújtottuk, kaptunk egy érdekes gólt, amire érdekesen válasz érkezett. Kihagytuk a meccslabdát, de a második félidőben kevésbé tudtuk nyújtani addigi játékunkat. A békéscsabai meccsünket mindenféleképpen meg szeretnénk nyerni, ha az első félidei játékunkat tudjuk nyújtani, akkor nem lesz gond."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.