Labdarúgás: már nem Koncz Zsolt irányít Szentesen

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

szentesi_kinizsi_ujszentivan22_gs

Lemondott a Szentesi Kinizsi TE vezetőedzői posztjáról a hétvégi, Tiszasziget elleni 4-4-s döntetlent követően Koncz Zsolt. A tavalyi bronzérmes gárda játékos-edzője a futballt sem folytatja a Kurca-parti klubnál, amelynél belefáradt a munkába.

Tavaly nyáron érkezett a Szentesi Kinizsi TE élére Koncz Zsolt: a korábban több NB I-es és NB II-es csapatnál megforduló futballista játékos-edzőként segítette szülővárosa klubját, amely első felnőtt együttese volt vezetőedzőként, az első szezon végén pedig bronzérmet ünnepelhettek a Kurca-partján. A Tiszasziget elleni, hétvégi 4-4-s döntetlen volt azonban az utolsó mérkőzés, amelyen irányította a Kinizsit, a meccs után ugyanis lemondott, és mint portálunknak elárulta: játékosként sem segíti tovább a szentesi együttest. „Elkezdtünk egy munkát Szentesen, úgy éreztem, van bennem annyi erő, amivel fel lehet építeni egy klubot. Részben azt mondhatom, sikerült is, az eredményességet tekintve mindenféleképpen változás történt a szentesi labdarúgásban. Egy kicsit ez megtört, ezzel egyidejűleg én is megtörtem. Lehet, hogy egy kicsit magasra tettem a mércét az amatőr futballhoz képest, de napi problémákkal kellett küzdenem a csapatnál. Sokat beszélgettem velük, próbáltam egy jó társaságot kialakítani, akik tisztelik és becsülik egymást úgy az öltözőben, mint azon kívül. Ez hellyel-közzel sikerült, viszont közben ez elkezdett negatív irányba haladni, ebben biztos van nekem is felelősségem. Ez az egyik oka. A másik ok az az, hogy szerettem volna változást a szentesi futballban, de ezt nem igazán tapasztaltam meg. Sok ember szereti Szentesen a futballt, de mindig zárt ajtókat döngettem a klubon belül, nem éreztem azt, hogy ehhez kellene szakmai irányítás. Lehetne a részletekről beszélni hosszan, de egy kicsit belefáradtam ebbe” – fogalmazott érdeklődésünkre Koncz Zsolt, a Szentes leköszönő játékos-edzője.

Az előző idény bronzérmesének távozó trénere úgy folytatta, egyelőre a játékot is abbahagyja, és erősen gondolkozik azon, hogy folytassa-e a pályafutását. „Korábban azt mondtam, hogy nem nagyon szeretnék alacsonyabb osztályban játszani. Eljön az embernek az az idő, amikor azt mondja, hogy elég. Biztos nálam van magasra téve a mérce, de én nem szeretek olyanokkal küzdeni, és nem akarok senkit sem megsérteni, de hogy valaki iszik, és ezért nem jön meccsre, vagy nem tudja ezt a közeget magáénak érezni. Így nem látom értelmét a futballnak. Biztos, hogy szakmailag rengeteg tapasztalatot szereztem ez idő alatt, büszke vagyok a játékosokra, mert jóval több volt a pozitív dolog, mint a negatív: utóbbiból igazából csak egy volt, hogy a szemléletet nem tudtam úgy átadni, amit én szerettem volna képviselni. Azt is szerettem volna, hogy Csongrád megyében kicsit összetartóbb legyen a futball, tettem is lépéseket, de nem sok dolog jött vissza, amit pozitívan lehetett volna felhasználni. Ha az ember nem érzi úgy, hogy pozitívan lehetne csinálni, akkor azt kell mondani, hogy vége” – összegzett a Kurca-parti együttes immáron ex-trénere.

A jelenleg hetedik helyen álló Szentes a hétvégén a Csongrád elleni idegenbeli rangadóval folytatja a bajnokságot. Ezen, valamint az őszi szezon utolsó, Bordány elleni mérkőzésén a klub ifjúsági csapatának edzője, Némethy László irányítja az együttest, amelynek élére várhatóan a télen neveznek ki új vezetőedzőt.

Előző sztori

„Ha nem lennének síró szinglik a rendelőmben, talán elhinném, hogy jól érzik magukat egyedül” – interjúnk Bagdy Emőkével

Következő sztori

Közösen nyitnának Kína felé a V4-ek