Sport

Labdarúgás: már nem Koncz Zsolt irányít Szentesen

Labdarúgás: már nem Koncz Zsolt irányít Szentesen

2016. november 16., szerda
Labdarúgás: már nem Koncz Zsolt irányít Szentesen
szentesi_kinizsi_ujszentivan22_gs

Lemondott a Szentesi Kinizsi TE vezetőedzői posztjáról a hétvégi, Tiszasziget elleni 4-4-s döntetlent követően Koncz Zsolt. A tavalyi bronzérmes gárda játékos-edzője a futballt sem folytatja a Kurca-parti klubnál, amelynél belefáradt a munkába.

Tavaly nyáron érkezett a Szentesi Kinizsi TE élére

Koncz Zsolt

: a korábban több NB I-es és NB II-es csapatnál megforduló futballista játékos-edzőként segítette szülővárosa klubját, amely első felnőtt együttese volt vezetőedzőként, az első szezon végén pedig bronzérmet ünnepelhettek a Kurca-partján. A Tiszasziget elleni, hétvégi 4-4-s döntetlen volt azonban az utolsó mérkőzés, amelyen irányította a Kinizsit, a meccs után ugyanis lemondott, és mint portálunknak elárulta: játékosként sem segíti tovább a szentesi együttest. „Elkezdtünk egy munkát Szentesen, úgy éreztem, van bennem annyi erő, amivel fel lehet építeni egy klubot. Részben azt mondhatom, sikerült is, az eredményességet tekintve mindenféleképpen változás történt a szentesi labdarúgásban. Egy kicsit ez megtört, ezzel egyidejűleg én is megtörtem. Lehet, hogy egy kicsit magasra tettem a mércét az amatőr futballhoz képest, de napi problémákkal kellett küzdenem a csapatnál. Sokat beszélgettem velük, próbáltam egy jó társaságot kialakítani, akik tisztelik és becsülik egymást úgy az öltözőben, mint azon kívül. Ez hellyel-közzel sikerült, viszont közben ez elkezdett negatív irányba haladni, ebben biztos van nekem is felelősségem. Ez az egyik oka. A másik ok az az, hogy szerettem volna változást a szentesi futballban, de ezt nem igazán tapasztaltam meg. Sok ember szereti Szentesen a futballt, de mindig zárt ajtókat döngettem a klubon belül, nem éreztem azt, hogy ehhez kellene szakmai irányítás. Lehetne a részletekről beszélni hosszan, de egy kicsit belefáradtam ebbe” – fogalmazott érdeklődésünkre Koncz Zsolt, a Szentes leköszönő játékos-edzője. Az előző idény bronzérmesének távozó trénere úgy folytatta, egyelőre a játékot is abbahagyja, és erősen gondolkozik azon, hogy folytassa-e a pályafutását. „Korábban azt mondtam, hogy nem nagyon szeretnék alacsonyabb osztályban játszani. Eljön az embernek az az idő, amikor azt mondja, hogy elég. Biztos nálam van magasra téve a mérce, de én nem szeretek olyanokkal küzdeni, és nem akarok senkit sem megsérteni, de hogy valaki iszik, és ezért nem jön meccsre, vagy nem tudja ezt a közeget magáénak érezni. Így nem látom értelmét a futballnak. Biztos, hogy szakmailag rengeteg tapasztalatot szereztem ez idő alatt, büszke vagyok a játékosokra, mert jóval több volt a pozitív dolog, mint a negatív: utóbbiból igazából csak egy volt, hogy a szemléletet nem tudtam úgy átadni, amit én szerettem volna képviselni. Azt is szerettem volna, hogy Csongrád megyében kicsit összetartóbb legyen a futball, tettem is lépéseket, de nem sok dolog jött vissza, amit pozitívan lehetett volna felhasználni. Ha az ember nem érzi úgy, hogy pozitívan lehetne csinálni, akkor azt kell mondani, hogy vége” – összegzett a Kurca-parti együttes immáron ex-trénere. A jelenleg hetedik helyen álló Szentes a hétvégén a Csongrád elleni idegenbeli rangadóval folytatja a bajnokságot. Ezen, valamint az őszi szezon utolsó, Bordány elleni mérkőzésén a klub ifjúsági csapatának edzője,

Némethy László

irányítja az együttest, amelynek élére várhatóan a télen neveznek ki új vezetőedzőt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.