Labdarúgás: négyet rúgva nyert a Makó Dorozsmán + FOTÓK

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

kiskundorozsma-mako009kf

Kiegyenlített első félidő után nem forgott veszélyben a Makó győzelme Kiskundorozsmán: a hagymavárosiak a legjobbkor rúgott gólokkal nyertek az újonc otthonában.

Idei utolsó bajnokijára készülhetett a megyeegy újonca, a Kiskundorozsmai ESK, amelyre egy igazán kemény feladat várt a dobogó második fokán álló Makói FC ellenében.

Határozottan léptek fel a meccs elejétől fogva a vendégek, a negyedik percben Tóth Timotheusz lövése után csak a kapufa, illetve az a néhány centi mentette meg a Dorozsmát a góltól, ami a felső lécről levágódó labdánál azt jelentette, hogy még a vonal elé pattant a labda. Hét perc elteltével már másodjára zörgette meg a lécet a Makó, igaz, nem feltétlenül a szokványos módon tudott lőni Szil Zsolt, miután a menteni igyekvő Marjanucz Ionel rárúgta ellenfele lábára a labdát, ahonnan a kapufára pattant a bőr. Maradtak lendületben a hagymavárosiak, az első negyed óra végén pedig meg is szerezték a vezetést: Tóth Timotheusz második lehetőségét nem hibázta el, és Udvari Tamást is kicselezve passzolt a hazaiak kapujába, 0-1. A gól után egyre inkább felbátorodott és összeszedettebben játszott a Kiskundorozsma, de hiába próbálkoztak a beadásokkal a hazaiak az igen mély talajú pályán, nem találták a makói védelmen át vezető utat – a meccs ezen szakaszában labdabirtoklásban is olykor ellenfele fölé tudott kerekedni a Dorozsma, de ezt nem tudta kihasználni Fazekas István együttese: ezt pedig igazán csak a félidő utolsó percében bánhatták a hazaiak, amikor egy bedobás után Gémes Bence kiváló passzal találta meg a jobb oldalon induló Szil Zsoltot, akiről teljesen megfeledkeztek, így nem volt nehéz dolga, és közvetlenül a szünet előtt megduplázta csapata előnyét, így teljesen más folytatás várt a csapatokra, mintha maradt volna a 0-1.

A szünet után is partiban tudott lenni ugyan mezőnyben ellenfelével a Kiskundorozsma, de Gémes Bence tett arról, hogy végképp ne maradjon kérdés a meccs hátralévő részére a győztes kilétét illetően: a gólerős támadó először ugyan elcsúszott ziccerben, de két perccel később már tarthatatlan volt, kiugrását követően Udvari Tamást is becsapva passzolt az üres kapuba, 0-3. Ha ez nem lett volna elég, nyolc perccel később Bánóczki Dánielt sem tudta megállítani a hazaiak védelme, aki megszerezte a negyediket is, így az utolsó bő húsz perc tulajdonképpen formalitássá vált. A Kiskundorozsma ugyan küzdött a meccs végééig, Szőke Péter eltalálta a kapufát is, de ennél tovább nem jutott a Dorozsma, a Makó pedig tulajdonképpen simán nyerni tudott, amiben nagy szerepe volt a szünet előtt rúgott góljának is.

A Kiskundorozsma számára ezzel befejeződött az őszi szezon, hiszen az újonc szabadnapos lesz a jövő heti, utolsó játéknapon, amelyet a 10. helyről várhat majd, míg a Makóra egy rangadó vár az ősz zárásaképp, a dobogó harmadik fokán álló Tiszasziget ellen hazai környezetben.

Szeged-Kiskundorozsma, 150 néző
2016. november 19., 13.00
Kiskundorozsma ESK
Makói FC
Vége a mérkőzésnek.

Játékvezető: Holczimmer Tamás •* Asszisztens: Tóth Róbert, Berger Tibor.
0
4

Férfi labdarúgó Csongrád megyei I. osztály, 14. forduló:

Kiskundorozsma ESK – Makói FC 0 – 4 (0-2)
Szeged-Kiskundorozsma, 150 néző. Vezette: Holczimmer Tamás (Tóth Róbert, Berger Tibor).
Kiskundorozsma: Udvari – Takács A., Kiss A., Marjanucz, Molnár K., Szecskó, Antal (Géczi, 68′), Füleki, Ottlik, Szőke (Illés, 84′), Molnár B. Játékos-edző: Fazekas István.
Makó: Garamvölgyi – Rakonczai, Gémes (Solymosi, 72′), Széll K. (Czebe, 72′), Varga R., Kalász, Tóth T. (Gilinger, 78′), Bánóczki (Vajna, 72′), Horváth K., Szil (Bartucz, 81′), Sirokmán. Vezetőedző: Méhes Tibor.
Gól: Tóth T. (14′), Szil (45′), Gémes (56′), Bánóczki (64′).
Sárga lap: Molnár B. (58′) ill. Bánóczki (49′), Horváth K. (76′), Gilinger (86′).

Fazekas István: “Sajnos az első tíz percben még az öltözőben maradtunk, konkrétan három gólt is kaphattunk volna. Ezt a betegségünket reméljük, ki fogjuk nőni. Ez után folyamatosan javult a játékunk, főleg az első félidő második periódusában volt, amikor mi irányítottunk, megvoltak a lehetőségeink, de ezeket elpuskáztuk. Természetesen ilyenkor büntet a labdarúgás. A szünet után próbáltuk ugyanazt a játékot játszani, de ennyivel jobb csapat volt a Makó. 0-1-nél azt éreztem, hogy ez a meccs még akár hozható is, ezt fent tartottam a szünetben a kétgólos hátrány ellenére is. A második félidőben nem tudtuk már azt a teljesítményt, a Makó minden megingásunkat abban a pillanatban kihasználta. Gratulálok csapatom egész ősszel mutatott hozzáállásához és munkájához!”

Méhes Tibor: “Nem nagyon értettem a logikáját annak, hogy egy kiváló műfüves pálya és egy rendkívül mély talajú pálya között miért az utóbbin kellett játszanunk. Ettől függetlenül a meccs kimenetele egy percig nem forgott kétségben, simán hoztuk a találkozót. Mindig kezdeményezően, támadófutballt játszva küldöm ki a csapatomat, most is megvoltak a lehetőségeink, de nem volt szerencsénk az elején, de ezt korrigálták a fiúk. A gól mindig jókor jön, amikor rúgjuk, amikor kapjuk, akkor persze kevésbé, de a 2-0 megnyugtató volt a félidőre. A második játékrészben sokkal több gólt is rúghattunk volna, de kimaradtak a lehetőségeink.”

no images were found

Online közvetítésünk

VÉGE

90′
Vége, nincs hosszabbítás: a szünet előtt esett gól tulajdonképpen eldöntötte a meccset, de a Makó a második félidőben is nagy kedvvel győzve, magabiztos győzelmet aratott Kiskundorozsmán.
86′
Gilinger csúszik be hátulról a sáros pályán: ez sárgát ér.
84′
Csere a Dorozsmánál is: Szőke számára ér véget hamarabb a meccs, Illés jön be az utolsó percekre.
81′
Makói csere: Szil jön le, a helyér pedig Bartucz folytatja.

no images were found

80′
Mi maradt ki! Solymosi küzdött meg egy labdáért, majd önzetlenül középre passzolt a tizenhatoson belülre érve, ám az ajtó-ablak ziccerben lévő Gilinger fölélőtte!
78′
Újabb gólszerzőjét hívja le Méhes Tibor: Tóth Timotheuszt Gilinger váltja a vendégeknél.
76′
Horváth Károly kap lapot, miután visszarántotta Takácsot.
72′
Hármas csere a vendégeknél: Bánóczki, Széll és Gémes jön le, a helyükre pedig Czebe, Solymosi és Vajna állnak be.
70′
KAPUFA! Takács indult meg, majd középen okosan löbbölte tovább Szőkének, akinek fejese a jobb kapufán csattant, a kipattanót egyből rálőtte a Doktor, de kevés helye volt már, így Garamvölgyibe passzolt közelről.
68′
Cserélnek a hazaiak: Antal helyére Géczi érkezik a Dorozsmába.
66′
Füleki tolta meg befele a bal szélről, majd nagy erővel lőtt, de pont Garamvölgyi kezeiben kötött ki a bombája.

no images were found

64′
GÓÓÓÓL! 4-0 a Makónak! Bánóczki cselezgetett addig a védők gyűrűjében, amíg sikerült tisztára játszania magát, majd a tehetetlen Udvari mellett a bal alsóba gurított. Nagy kedvvel futballoznak a vendégek, a Dorozsma játáka pedig kicsit szétesett a harmadik gól óta.
58′
Molnár Bertalan kap sárgát egy félpályánál elkövetett fault után.
56′
GÓÓÓÓÓL! Ezt már nem rontja el Gémes! Egy kiváló kiugratás után megtolja Udvari mellett is a labdát a vendégek támadója, majd nem túl nehéz szituációban az üres kapuba lőtt, ezzel pedig valószínűleg eldönti a meccset, 0-3.
54′
Gémes ziccerben, de nem tudja befejezni! Sirokmán viharzott el a jobb szélen, majd középre ívelt labdája teljesen üresen találta Gémest, aki azonban elcsúszott, így nem tudta már kapura lőni a labdát.

no images were found

53′
Hasonló mederben folyik a meccs, mint az első félidő második fele: kiegyenlített a meccs mezőnyben, ugyanakkor most egyre több a parázs párharc, ütközés a találkozón.
49′
Bánóczkié a meccs első sárgája, aki nem engedi elvégezni a dorozsmai szabadrúgást.
46′
Folytatódik a meccs, a szünetben egyik mester sem változtatott csapatán.

SZÜNET

45′
A középkezdés az utolsó esemény az első félidőben: sajnálhatja ezt a második gólt a Kiskundorozsma, amely az első negyed órát követően kiélezett, szoros meccset tudott játszani a dobogó második helyén álló hagymavárosiakkal, ám kétgólos hátrányból borzasztóan nehéz dolga lesz, ha legalább egy pontot itthon akar tartani – ugyanakkor megérdemelt a Makó vezetése a pihenőre.

no images were found

45′
GÓÓÓÓÓL! Lélektanilag elképesztően fontos gólt szerez a Makó, még a szünet előtt! Egy bedobás után Gémes fordul le a védőjéről, majd egy pazar labdát ad a jobb oldalon meginduló Szilnek, aki teljesen egyedül áll Udvarival szemben, ezt a ziccert pedig nem hibázza el, megduplázza az előnyét a Makó!
37′
Jobbról is, balról is érkezik beadás a Dorozsmától, majd végül Szőke visszafejelt labdája utáni lecsorgót Molnár Bertalan küldi rá, de Garamvölgyi rajta volt a kaput elkerülő lövésen. Nem nyugodhat meg a Makó vezetése után, igaz, a vendégek próbálkoznak is a támadásokkal, de az utóbbi tíz percben csak a rögzített helyzet jelentett veszélyt.
35′
Majdnem ott a második! Egy jobb oldali szabadrúgásra robban be Gémes, akinek csúsztatott fejese kevéssel megy el a kapufa mellett!

no images were found

32′
Nagyot mentett most Kalász, egy szépen megkomponált hazai támadás végén Takács centerezett laposan, az érkező Antal lövésre lendülő lába elöl vágja ki a labdát a makói bekk.
27′
Mezőnyjáték az utóbbi percekben: a Dorozsma egy picit pontosabban játszik, így egyre többször tud odakerülni a makói kapu elé, igaz, egyelőre komolyabb helyzet nélkül.
22′
Egy hazai lehetőség: Ottlik labdaszerzése után ugyan a kiugratását lefüleli Sirokmán, de a lecsorgóval Antal lép ki, akinek ballábas lövését öleli magához Garamvölgyi.
14′
GÓÓÓÓL! Vezet a Makó! Tóth Timotheusz lép ki a leshatárról a balösszekötő helyén, majd a kapuját elhagyó Udvari mellett is elteszi a labdát, és az üres kapuba passzolja, előnyben a vendégek!
12′
Lassan átveszi az irányítást a Makó: egyre többet van a labda a vendégeknél, a Kiskundorozsma egyelőre nem tudja felépíteni támadásait.

no images were found

7′
KAPUFA! Fortuna egyelőre kegyeibe fogadta a Kiskundorozsmát, Széll ütempasszát Marjanucz tisztázta volna Szil elől, azonban a keresztpassza pont úgy sikerül, hogy Szil lábára rúgja, onnan pedig éppen Udvari kapujának bal kapufájára csattan a labda – persze lehet keresni a szerencsét a másik oldalon is, de könnyedén lehetne már 0-2…
4′
Ez kevésen múlt! A dorozsmai tizenhatos előterében szerzett labdát Tóth Timotheusz, majd egy igazítás után jobbal szépen elcsavarta a bal felső irányába: a felső lécről levágódó labda pedig még éppen a gólvonal elé pattant, ezt megúszta a Dorozsma!
1′
A hazaiak kezdték a meccset.

12.57 – Köszöntjük olvasóinkat Kiskundorozsmáról! Elképesztő erejű szél fúj hosszába a pályán, ez minden bizonnyal megnehezíti majd a csapatok dolgát is. A Dorozsma zöld szerelésben, a Makó pedig feketében lép ma pályára.

A mérkőzés Holczimmer Tamás sípszavára 13 órakor kezdődik!

A találkozó elé

Az utolsó előtti fordulót rendezik a Csongrád megyei I. osztályban: a tizennegyedik játéknapon az újonc Kiskundorozsma vendége lesz a Makó. A hazaiak jó passzban várhatják a szombati mérkőzést, miután az elmúlt hétvégén Kisteleken tudtak nyerni, egy körrel korábban pedig egy nagy győzelmet arattak a Szentes ellen hazai környezetben – ennek köszönhetően a kilencedik helyről várhatják a folytatást, és amennyiben sikerülne ezúttal is három pontot szereznie Fazekas István tanítványainak, akkor már a középmezőny eleje sem lenne elérhetetlen. A Dorozsma dolgát nehezítheti, hogy a rutinos Katona Zsolt múlt héten begyűjtötte az ötödik sárgáját, így kénytelen kihagyni a Makó elleni meccset, igaz, a Kurca-partiak ellen kiállított Marjanucz Ionel eltiltása lejárt, így ő már pályára léphet az ősz utolsó mérkőzésén, hiszen a Kiskundorozsma szabadnapos lesz majd az idény első felének záró fordulójában. A Makó kipihenten érkezhet Dorozsmára, tekintve, hogy Méhes Tibor együttese szabadnapját töltötte a múlt hétvégén, és az, hogy eltiltások sem nehezítik a gárda életét, valamint a tabellán elfoglalt helyezése miatt is esélyesként várhatja a szombati találkozót, persze Dorozsmán már több csapat is megszenvedett, így közel sem vár könnyű délután a dobogó második fokán álló Makóra, azonban a hagymavárosiaknak nincs más választásuk, csak a győzelem, amennyiben tovább szeretnék üldözni az élen álló Csongrádot.

Előző sztori

1500 ember hal bele évente a prosztatarákba

Következő sztori

Labdarúgás: a szombati megyei eredmények + TABELLÁK