Sport

Labdarúgás: négyet rúgva nyert a Makó Dorozsmán + FOTÓK

Labdarúgás: négyet rúgva nyert a Makó Dorozsmán + FOTÓK

2016. november 19., szombat
Labdarúgás: négyet rúgva nyert a Makó Dorozsmán + FOTÓK
kiskundorozsma-mako009kf

Kiegyenlített első félidő után nem forgott veszélyben a Makó győzelme Kiskundorozsmán: a hagymavárosiak a legjobbkor rúgott gólokkal nyertek az újonc otthonában.

Idei utolsó bajnokijára készülhetett a megyeegy újonca, a Kiskundorozsmai ESK, amelyre egy igazán kemény feladat várt a dobogó második fokán álló Makói FC ellenében. Határozottan léptek fel a meccs elejétől fogva a vendégek, a negyedik percben

Tóth Timotheusz

lövése után csak a kapufa, illetve az a néhány centi mentette meg a Dorozsmát a góltól, ami a felső lécről levágódó labdánál azt jelentette, hogy még a vonal elé pattant a labda. Hét perc elteltével már másodjára zörgette meg a lécet a Makó, igaz, nem feltétlenül a szokványos módon tudott lőni

Szil Zsolt

, miután a menteni igyekvő

Marjanucz Ionel

rárúgta ellenfele lábára a labdát, ahonnan a kapufára pattant a bőr. Maradtak lendületben a hagymavárosiak, az első negyed óra végén pedig meg is szerezték a vezetést: Tóth Timotheusz második lehetőségét nem hibázta el, és

Udvari Tamást

is kicselezve passzolt a hazaiak kapujába, 0-1. A gól után egyre inkább felbátorodott és összeszedettebben játszott a Kiskundorozsma, de hiába próbálkoztak a beadásokkal a hazaiak az igen mély talajú pályán, nem találták a makói védelmen át vezető utat - a meccs ezen szakaszában labdabirtoklásban is olykor ellenfele fölé tudott kerekedni a Dorozsma, de ezt nem tudta kihasználni

Fazekas István

együttese: ezt pedig igazán csak a félidő utolsó percében bánhatták a hazaiak, amikor egy bedobás után Gémes Bence kiváló passzal találta meg a jobb oldalon induló Szil Zsoltot, akiről teljesen megfeledkeztek, így nem volt nehéz dolga, és közvetlenül a szünet előtt megduplázta csapata előnyét, így teljesen más folytatás várt a csapatokra, mintha maradt volna a 0-1. A szünet után is partiban tudott lenni ugyan mezőnyben ellenfelével a Kiskundorozsma, de Gémes Bence tett arról, hogy végképp ne maradjon kérdés a meccs hátralévő részére a győztes kilétét illetően: a gólerős támadó először ugyan elcsúszott ziccerben, de két perccel később már tarthatatlan volt, kiugrását követően Udvari Tamást is becsapva passzolt az üres kapuba, 0-3. Ha ez nem lett volna elég, nyolc perccel később

Bánóczki Dánielt

sem tudta megállítani a hazaiak védelme, aki megszerezte a negyediket is, így az utolsó bő húsz perc tulajdonképpen formalitássá vált. A Kiskundorozsma ugyan küzdött a meccs végééig,

Szőke Péter

eltalálta a kapufát is, de ennél tovább nem jutott a Dorozsma, a Makó pedig tulajdonképpen simán nyerni tudott, amiben nagy szerepe volt a szünet előtt rúgott góljának is. A Kiskundorozsma számára ezzel befejeződött az őszi szezon, hiszen az újonc szabadnapos lesz a jövő heti, utolsó játéknapon, amelyet a 10. helyről várhat majd, míg a Makóra egy rangadó vár az ősz zárásaképp, a dobogó harmadik fokán álló Tiszasziget ellen hazai környezetben.

Szeged-Kiskundorozsma, 150 néző
2016. november 19., 13.00
Kiskundorozsma ESK
Makói FC
Vége a mérkőzésnek.
Játékvezető: Holczimmer Tamás •* Asszisztens: Tóth Róbert, Berger Tibor.
0
-
4

Férfi labdarúgó Csongrád megyei I. osztály, 14. forduló:

Kiskundorozsma ESK - Makói FC 0 - 4 (0-2)

Szeged-Kiskundorozsma, 150 néző. Vezette: Holczimmer Tamás (Tóth Róbert, Berger Tibor).

Kiskundorozsma:

Udvari - Takács A., Kiss A., Marjanucz, Molnár K., Szecskó, Antal (Géczi, 68'), Füleki, Ottlik, Szőke (Illés, 84'), Molnár B.

Játékos-edző:

Fazekas István.

Makó:

Garamvölgyi - Rakonczai, Gémes (Solymosi, 72'), Széll K. (Czebe, 72'), Varga R., Kalász, Tóth T. (Gilinger, 78'), Bánóczki (Vajna, 72'), Horváth K., Szil (Bartucz, 81'), Sirokmán.

Vezetőedző:

Méhes Tibor.

Gól:

Tóth T. (14'), Szil (45'), Gémes (56'), Bánóczki (64').

Sárga lap:

Molnár B. (58') ill. Bánóczki (49'), Horváth K. (76'), Gilinger (86'). Fazekas István:

"Sajnos az első tíz percben még az öltözőben maradtunk, konkrétan három gólt is kaphattunk volna. Ezt a betegségünket reméljük, ki fogjuk nőni. Ez után folyamatosan javult a játékunk, főleg az első félidő második periódusában volt, amikor mi irányítottunk, megvoltak a lehetőségeink, de ezeket elpuskáztuk. Természetesen ilyenkor büntet a labdarúgás. A szünet után próbáltuk ugyanazt a játékot játszani, de ennyivel jobb csapat volt a Makó. 0-1-nél azt éreztem, hogy ez a meccs még akár hozható is, ezt fent tartottam a szünetben a kétgólos hátrány ellenére is. A második félidőben nem tudtuk már azt a teljesítményt, a Makó minden megingásunkat abban a pillanatban kihasználta. Gratulálok csapatom egész ősszel mutatott hozzáállásához és munkájához!"

Méhes Tibor:

"Nem nagyon értettem a logikáját annak, hogy egy kiváló műfüves pálya és egy rendkívül mély talajú pálya között miért az utóbbin kellett játszanunk. Ettől függetlenül a meccs kimenetele egy percig nem forgott kétségben, simán hoztuk a találkozót. Mindig kezdeményezően, támadófutballt játszva küldöm ki a csapatomat, most is megvoltak a lehetőségeink, de nem volt szerencsénk az elején, de ezt korrigálták a fiúk. A gól mindig jókor jön, amikor rúgjuk, amikor kapjuk, akkor persze kevésbé, de a 2-0 megnyugtató volt a félidőre. A második játékrészben sokkal több gólt is rúghattunk volna, de kimaradtak a lehetőségeink."

Online közvetítésünk

VÉGE
90'
Vége, nincs hosszabbítás: a szünet előtt esett gól tulajdonképpen eldöntötte a meccset, de a Makó a második félidőben is nagy kedvvel győzve, magabiztos győzelmet aratott Kiskundorozsmán.
86'
Gilinger csúszik be hátulról a sáros pályán: ez sárgát ér.
84'
Csere a Dorozsmánál is: Szőke számára ér véget hamarabb a meccs, Illés jön be az utolsó percekre.
81'
Makói csere: Szil jön le, a helyér pedig Bartucz folytatja.
80'
Mi maradt ki! Solymosi küzdött meg egy labdáért, majd önzetlenül középre passzolt a tizenhatoson belülre érve, ám az ajtó-ablak ziccerben lévő Gilinger fölélőtte!
78'
Újabb gólszerzőjét hívja le Méhes Tibor: Tóth Timotheuszt Gilinger váltja a vendégeknél.
76'
Horváth Károly kap lapot, miután visszarántotta Takácsot.
72'
Hármas csere a vendégeknél: Bánóczki, Széll és Gémes jön le, a helyükre pedig Czebe, Solymosi és Vajna állnak be.
70'
KAPUFA! Takács indult meg, majd középen okosan löbbölte tovább Szőkének, akinek fejese a jobb kapufán csattant, a kipattanót egyből rálőtte a Doktor, de kevés helye volt már, így Garamvölgyibe passzolt közelről.
68'
Cserélnek a hazaiak: Antal helyére Géczi érkezik a Dorozsmába.
66'
Füleki tolta meg befele a bal szélről, majd nagy erővel lőtt, de pont Garamvölgyi kezeiben kötött ki a bombája.
64'
GÓÓÓÓL! 4-0 a Makónak! Bánóczki cselezgetett addig a védők gyűrűjében, amíg sikerült tisztára játszania magát, majd a tehetetlen Udvari mellett a bal alsóba gurított. Nagy kedvvel futballoznak a vendégek, a Dorozsma játáka pedig kicsit szétesett a harmadik gól óta.
58'
Molnár Bertalan kap sárgát egy félpályánál elkövetett fault után.
56'
GÓÓÓÓÓL! Ezt már nem rontja el Gémes! Egy kiváló kiugratás után megtolja Udvari mellett is a labdát a vendégek támadója, majd nem túl nehéz szituációban az üres kapuba lőtt, ezzel pedig valószínűleg eldönti a meccset, 0-3.
54'
Gémes ziccerben, de nem tudja befejezni! Sirokmán viharzott el a jobb szélen, majd középre ívelt labdája teljesen üresen találta Gémest, aki azonban elcsúszott, így nem tudta már kapura lőni a labdát.
53'
Hasonló mederben folyik a meccs, mint az első félidő második fele: kiegyenlített a meccs mezőnyben, ugyanakkor most egyre több a parázs párharc, ütközés a találkozón.
49'
Bánóczkié a meccs első sárgája, aki nem engedi elvégezni a dorozsmai szabadrúgást.
46'
Folytatódik a meccs, a szünetben egyik mester sem változtatott csapatán.
SZÜNET
45'
A középkezdés az utolsó esemény az első félidőben: sajnálhatja ezt a második gólt a Kiskundorozsma, amely az első negyed órát követően kiélezett, szoros meccset tudott játszani a dobogó második helyén álló hagymavárosiakkal, ám kétgólos hátrányból borzasztóan nehéz dolga lesz, ha legalább egy pontot itthon akar tartani - ugyanakkor megérdemelt a Makó vezetése a pihenőre.
45'
GÓÓÓÓÓL! Lélektanilag elképesztően fontos gólt szerez a Makó, még a szünet előtt! Egy bedobás után Gémes fordul le a védőjéről, majd egy pazar labdát ad a jobb oldalon meginduló Szilnek, aki teljesen egyedül áll Udvarival szemben, ezt a ziccert pedig nem hibázza el, megduplázza az előnyét a Makó!
37'
Jobbról is, balról is érkezik beadás a Dorozsmától, majd végül Szőke visszafejelt labdája utáni lecsorgót Molnár Bertalan küldi rá, de Garamvölgyi rajta volt a kaput elkerülő lövésen. Nem nyugodhat meg a Makó vezetése után, igaz, a vendégek próbálkoznak is a támadásokkal, de az utóbbi tíz percben csak a rögzített helyzet jelentett veszélyt.
35'
Majdnem ott a második! Egy jobb oldali szabadrúgásra robban be Gémes, akinek csúsztatott fejese kevéssel megy el a kapufa mellett!
32'
Nagyot mentett most Kalász, egy szépen megkomponált hazai támadás végén Takács centerezett laposan, az érkező Antal lövésre lendülő lába elöl vágja ki a labdát a makói bekk.
27'
Mezőnyjáték az utóbbi percekben: a Dorozsma egy picit pontosabban játszik, így egyre többször tud odakerülni a makói kapu elé, igaz, egyelőre komolyabb helyzet nélkül.
22'
Egy hazai lehetőség: Ottlik labdaszerzése után ugyan a kiugratását lefüleli Sirokmán, de a lecsorgóval Antal lép ki, akinek ballábas lövését öleli magához Garamvölgyi.
14'
GÓÓÓÓL! Vezet a Makó! Tóth Timotheusz lép ki a leshatárról a balösszekötő helyén, majd a kapuját elhagyó Udvari mellett is elteszi a labdát, és az üres kapuba passzolja, előnyben a vendégek!
12'
Lassan átveszi az irányítást a Makó: egyre többet van a labda a vendégeknél, a Kiskundorozsma egyelőre nem tudja felépíteni támadásait.
7'
KAPUFA! Fortuna egyelőre kegyeibe fogadta a Kiskundorozsmát, Széll ütempasszát Marjanucz tisztázta volna Szil elől, azonban a keresztpassza pont úgy sikerül, hogy Szil lábára rúgja, onnan pedig éppen Udvari kapujának bal kapufájára csattan a labda - persze lehet keresni a szerencsét a másik oldalon is, de könnyedén lehetne már 0-2...
4'
Ez kevésen múlt! A dorozsmai tizenhatos előterében szerzett labdát Tóth Timotheusz, majd egy igazítás után jobbal szépen elcsavarta a bal felső irányába: a felső lécről levágódó labda pedig még éppen a gólvonal elé pattant, ezt megúszta a Dorozsma!
1'
A hazaiak kezdték a meccset.
12.57 - Köszöntjük olvasóinkat Kiskundorozsmáról! Elképesztő erejű szél fúj hosszába a pályán, ez minden bizonnyal megnehezíti majd a csapatok dolgát is. A Dorozsma zöld szerelésben, a Makó pedig feketében lép ma pályára. A mérkőzés Holczimmer Tamás sípszavára 13 órakor kezdődik!

A találkozó elé

Az utolsó előtti fordulót rendezik a Csongrád megyei I. osztályban: a tizennegyedik játéknapon az újonc Kiskundorozsma vendége lesz a Makó. A hazaiak jó passzban várhatják a szombati mérkőzést, miután az elmúlt hétvégén Kisteleken tudtak nyerni, egy körrel korábban pedig egy nagy győzelmet arattak a Szentes ellen hazai környezetben - ennek köszönhetően a kilencedik helyről várhatják a folytatást, és amennyiben sikerülne ezúttal is három pontot szereznie Fazekas István tanítványainak, akkor már a középmezőny eleje sem lenne elérhetetlen. A Dorozsma dolgát nehezítheti, hogy a rutinos Katona Zsolt múlt héten begyűjtötte az ötödik sárgáját, így kénytelen kihagyni a Makó elleni meccset, igaz, a Kurca-partiak ellen kiállított Marjanucz Ionel eltiltása lejárt, így ő már pályára léphet az ősz utolsó mérkőzésén, hiszen a Kiskundorozsma szabadnapos lesz majd az idény első felének záró fordulójában. A Makó kipihenten érkezhet Dorozsmára, tekintve, hogy Méhes Tibor együttese szabadnapját töltötte a múlt hétvégén, és az, hogy eltiltások sem nehezítik a gárda életét, valamint a tabellán elfoglalt helyezése miatt is esélyesként várhatja a szombati találkozót, persze Dorozsmán már több csapat is megszenvedett, így közel sem vár könnyű délután a dobogó második fokán álló Makóra, azonban a hagymavárosiaknak nincs más választásuk, csak a győzelem, amennyiben tovább szeretnék üldözni az élen álló Csongrádot.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.