Sport

Labdarúgás: fontos győzelmet aratott a Mórahalom

Labdarúgás: fontos győzelmet aratott a Mórahalom

2016. november 12., szombat
Labdarúgás: fontos győzelmet aratott a Mórahalom
morahalom_dunaujvaros27_gs

Ismét nyerni tudott, így a tabellán meg is előzte szombati ellenfelét a Mórahalom VSE: a homokhátiak a Dunaharaszti ellenében diadalmaskodtak egy kiegyenlített, küzdelmes mérkőzésen.

A múlt héten értékes ponttal térhetett haza a Pénzügyőr otthonából a Mórahalom VSE, amelynek elmúlt fordulóbeli eredménye akkor vált volna igazán csak értékessé, ha sikerült volna a játéknap előtt még közvetlenül előtt álló Dunaharasztit is legyőznie. Az elmúlt hetekhez hasonló elszántsággal és motiváltsággal nyitotta a meccset a Mórahalom, amely tíz perc elteltével meg is szerezte a vezetést az akkor még száraz és szélmentes időben, és

Várda Ákos

találatával megszerezte a vezetést a homokháti gárda. Irányította a találkozót a Mórahalom, amelynek játéka csak a félidő utolsó tíz percére esett visszább, de ezt a periódust sem tudta kihasználni a Dunaharaszti. Amikor kellett, akkor Halász Krisztián is hozzátette a magáét a csapat teljesítményéhez, de nem nagy bravúrokra nem volt szükség a kapustól. A szünet után egészen más meccs is kikerekedhetett volna, amennyiben megadják a mórahalmiak szabályosnak tűnő gólját,

Dalibor Crkvenjakov

visszagurított labdájánál azonban les miatt érvénytelenítette a találatot

Csontos Dávid

. Végül mindössze négy perccel a vége előtt dőlt el a meccs, amikor egy rossz vendég kirúgásra csapott le

Szalma Gergely

, aki önzetlenül a középen érkező Crkvenjakov elé tálalt, aki értékesítette a ziccert, így eldöntötte a három pont sorsát. A Mórahalom ezzel harmadik meccsén maradt veretlen, amivel már 19 pontot számlál a bajnokságban, a következő fordulóban pedig a megyei rangadón a Hódmezővásárhely vendégeként lépnek pályára Szalma Gergelyék.

Labdarúgó NB III Közép csoport, 15. forduló

Mórahalom VSE - Dunaharaszti MTK 2-0 (1-0)

Mórahalom, vezette: Csontos Dávid (Varga Balázs, Zsákai Milán).

Mórahalom:

Halász - Bokányi R., Magyar, Lászik, Pócs T., Zámbó (Zsoldos, 58'), Szücs, Mészáros T. (Juhász, 86'), Várda (Busa - a szünetben), Szalma, Crkvenjakov.

Edző:

Magyar György és Vojnic-Zelic Sasa.

Dunaharaszti:

Gyatyel - Scheiber, Nyéki, Rétsági, Márton, Kovács G. (Vitányi, 83'), Gacsal, Dallos, Rebecsák, Benke (Unyi, 65'), Bozsik (Mészáros D., 63').

Vezetőedző:

Króner Péter.

Gól:

Várda (11'), Crkvenjakov (86').

Sárga lap:

Crkvenjakov (70'), Magyar (76') ill. Bozsik (35'), Kovács G. (46'), Mészáros D. (79'). Magyar György:

"A csapat küzdése és megfelelő hozzáállása kellett ehhez a sikerhez. Az elmúlt hetekben védekezésben is jól teljesítünk, itt nem az extra teljesítmények hatnak ki a csapatra, hanem az, hogy mindenki tudja a feladatát, kezdünk felnőni az NB III-as sorozatokhoz. Rangadó vár ránk a jövő héten, ott is szeretnénk jó eredményt elérni."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.