Sport

Kosárlabda: a vártnál nehezebben nyert a Kosársuli

Kosárlabda: a vártnál nehezebben nyert a Kosársuli

2016. november 28., hétfő
Kosárlabda: a vártnál nehezebben nyert a Kosársuli
kosarsuli21

A vártnál nehezebben, de megszerezte szezonbeli hetedik győzelmét a Vásárhelyi Kosársuli. Utasi Gábor tanítványai ezúttal a rendkívül jó játékerőt képviselő Óbudai Kaszások csarnokában diadalmaskodtak. Ezúttal is beigazolódott, hogy néha a kötelező győzelem a legnehezebb.

Talán

Nagy Bálint

edző sem gondolta, hogy már négy perc után be kell áldoznia egyik időkérését, de mégis ezt kellett tennie, mivel a vásárhelyiek pikk-pakk megléptek 3-10-re. A taktikai szusszanásnak pecek múlva lett meg az eredménye:

Nagy

,

Van der Meer

, valamint

Kollár

talált be, és hozta fel csapatát átmenetileg, ugyanis

Kelemen

hetedik pontjával ismét szellősebb lett a távolság. 13-20-nál gyürkőztek neki a folytatásnak a csapatok.

Pavlovics

,

Szabó

és a ponterősen kosarazó

Rostás Imre

találataival 16 egység volt az együttesek között az igen gyorsan haladó negyed derekához közeledve. A fővárosiak viszont ekkor sem adták fel, és a rakétákat begyújtva tizenkettőt faragtak le hátrányukból, a nagyszünetben 41-45 állt az eredményjelzőn. A második félidő elején sem teketóriáztak a Kaszások:

Lakosa

triplájával ledolgozták hátrányukat, sőt

Profeth

és Van der Meer kettesével átvették a vezetést. Ezen az estén

Szabó Péter

és Rostás Imre voltak a hódmezővásárhelyiek vezéregyéniségei, ennek megfelelően nagy szerepük volt abban, hogy a kék-sárgák fordítottak, a soványka 1 pontos előny viszont izgalmas végjátékot vetített előre. A zárójátékrész elején a Vásárhely kispadja került reflektorfénybe: a 18-ig jutó Pavlovic, Nemes és Rostás Gábor aktivizálta magát. (67-75) A házigazdáknál az egész összecsapáson meghatározó teljesítményt nyújtó Nagy és Lakosa villogott, ám mellettük Kollár és Vámos trojkája kellett ahhoz, hogy forró legyen a vége, 86-88-ra zárkóztak fel. A Csongrád megyei alakulat szurkolói végül fellélegezhettek, már nem fordult a kocka, így kedvenceik begyűjtötték szezonbeli hetedik győzelmüket, amellyel továbbra is tapadnak a listavezető, szintén 7-1-gyel álló Miskolcra.

Férfi kosárlabda NB I/B, 8. fordulóból pótolt mérkőzés

Óbudai Kaszások – Vásárhelyi Kosársuli 89-92 (13-20, 28-25, 22-19, 26-28)

Budapest, Kaszások Sportcsarnok, 75 néző, vezette: Vida B., Goda L. és Lövei L.

Kosársuli:

SZABÓ 19/6, KELEMEN 10/6, ROSTÁS I. 17, Vas 8/6, Genal 6. Csere: Béres 3, Nemes 5/3, PAVLOVIC 18, Rostás G. 6.

Edző:

Utasi Gábor Utasi Gábor:

„Nehéz meccsre számítottam, és az is lett. Az első félidőben eldönthettük volna, de a Kaszások nem így gondolták, sőt meg is fordították az eredményt. Azonban a nehéz pillanatokban mindig volt valaki a csapatban, aki dobott egy kosarat, vagy leszedett egy lepattanót, és így megont sikerült egy nagyon értékes idegenbeli győzelmet aratnunk. Gratulálok a csapatnak! ”

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.