Kosárlabda: a Szolnok után a Szedeáké a legjobb pontátlag a ligában

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

szedeak_falco65_gs

Nikola Lazic csapata mérkőzésenként majdnem 85 pontot átlagol, aminél többet csak a címvédő Szolnok tud felmutatni – derül ki a bb1.hu elemzéséből.

A szakportál legújabb sorozatában a csapatok dobott és kapott pontjait vizsgálta. Előbbi kategóriában a címvédő Szolnoki Olaj áll a legjobban, amely 7 bajnokiján 604 pontot dobott eddig, ami meccsenként 86,28-as átlagnak felel meg. Némiképp talán meglepő, hogy a második helyen a Naturtex-SZTE-Szedeák áll, amely 6 fellépésén 505 pontot szórt eddig (84,16-os átlag), a dobogó legalsó fokára pedig a Falco KC Szombathely fért fel, amely évtizedek óta az egyik legponterősebb együttes az A-csoportban.

A nyolcvan pontos átlagot nyolc együttes éri el, érdekesség, ha pusztán ez alapján dőlne el a rájátszás mezőnye, akkor a nemzetközi kupainduló Sopron KC lemaradna a play-offról. A legkevesebb pontot a Kecskemét termelte eddig, nem csoda, hogy a szakmai stáb újabb légióst igazolt.

A kapott pontok tabelláján a hetedik helyen találjuk a szegedi együttest, 6 mérkőzésén 469 pontot engedélyeztek az ellenfeleknek Ciricék, ez meccsenkénti 78,16-os átlagnak felel meg. A kapott pontok tabelláját a listavezető, a mezőnyben egyedüliként veretlen Egis Körmend vezeti, amely kereken mindössze 70 pontot engedélyez ellenfeleinek, ebben rejlik a vasi piros-feketék sikereinek legfőbb titka. Braniszlav Dzunics mindenkori együttesére is jellemző a kemény védekezés, ezt hűen mutatja az Alba tabellán elfoglalt második helyezése is. A Kecskemét kevés pontot dob, de keveset is kap, tehát megállapíthatjuk, hogy a legkevesebb kosár a lila-fehérek fellépésein esik.

Némiképp meglepő, hogy a mezőny alsó régiójához tartozik a Szolnok, de a ZTE és a Falco sem lehet büszke a védekezésére. A Gediminas Petrauskas edző által a szezon elején beharangozott kemény, agresszív “defense-játéknak” egyelőre nyoma sincs, míg az újonctól nem sokan vártak jobb teljesítményt a bajnokság első felében.

Előző sztori

Gáspár Jusztina és Német József lett „Az Év utánpótlás sportolója” 2016-ban Bordányban

Következő sztori

Szerdai programajánló: Dr. Rock Klubja, Trollok