Női kézilabda: átrohant a Fradi kettőn az SZKKSE + FOTÓK

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

szkkse-ftc020kf

Bakó Botond csapata nagyon sok könnyű gólt tudott szerezni, a második félidőre pedig a védekezése is keményebb lett, így öt góllal győzte le a Ferencváros második csapatát a női kézilabda NB I/B Keleti csoportjának hetedik fordulójában.

Az a Ferencváros II érkezett Szegedre a női kézilabda NB I/B Keleti csoportjának hetedik fordulójának nyitómeccsére, amely az előző körben egy másik csongrádi csapatot, a Hódmezővásárhelyt verte meg. Bakó Botond csapata ezzel szemben csupán egy vereséget szenvedett el eddig a bajnokságban, méghozzá az éllovas Kecskeméttől, így inkább a hazaiak számítottak a mérkőzés esélyesének.

Jobban is kezdte a találkozót a rózsaszínben játszó hazai alakulat, Barna Éva főszereplésével 3-1-es előnyt kovácsoltak az első pár percben. A mérkőzésre jellemző volt, hogy az SZKKSE ellépett két-három góllal, majd a Fradi visszajött. Mikó Gréta góljaival ismét három gólos előnybe került a hazai csapat 6-3-nál és ezt a három-négy gólos előnyt végig is vitte az első félidő lefújásáig.

A hazaiak nagyon sokszor tudtak leindítani, sok gyors és könnyű gólt szereztek, az egyik leghatékonyabb befejezőnek pedig Szepesi Ivett bizonyult. A szegedi négyest egyszerűen képtelen volt tartani a Ferencváros, lőtt gólt távolról, közelről, hétméteresből, fineszesen, szóval mindenhogy.

A csereként beálló Homoki Regina is sokat tett hozzá a játékhoz és az este legszebb góljai közül legalább kettőt ő szerzett. Félidőben három góllal vezetett a Szeged, és a 18 lőtt gól egy félidő alatt mindenképpen megsüvegelendő.

A második félidőre agresszívabb védekezéssel jött ki a hazai csapat és itt már végképp nem tudták a fővárosiak tartani Szepesi Ivettet, aki végül 11 gólig jutott el. 23-22-nél egy gólra zárkózott a vendég csapat, de a következő gólt az este főhőse Szepesi szerezte és 24-22 után már nem tudta megközelíteni ellenfelét a Fradi. A végére talán kissé el is fáradtak, így teljesen megérdemelt, öt gólos hazai siker született.

Női kézilabda NB I/B Keleti csoport, 7. forduló

PC Trade Szeged KKSE – Ferencváros II. 30-25 (18-15)
Szeged, újszegedi sportcsarnok. Vezette: Fekete Tamás, Tóth Dávid.
Szeged: Dobó (Dömény-Veress) – SZEPESI 11/1, Barna 3, Áron 3, Mikó 6, Valovics 1, Lovistyék 1. Csere: Homoki 4, Berta 1, Kaposvári, Zsilák, Hanczvikkel, Kuti 1. Vezetőedző: Bakó Botond
FTC II.: Kőhalmi (Suba) – Leitner 1, Szécsi 7/2, Zsikó 2, Ladics, Hárfa 2, Ladics. Csere: Márton, Tóth 4/1, Gazsovics 5, Vernes 1, Bánfai 2, Domokos 1. Vezetőedző: Kovács Attila
Kiállítás: 6 perc ill. 2 perc
Hétméteres: 1/1 ill. 6/7

no images were found

Online közvetítésünk

VÉGE.

Végeredmény, 30-25.

60′ Mikó Gréta majdhogynem lemásolja ezt, csak ez még szebb, 30-25! A fradi aztán eladja a labdát, de Valovics kihagyja a ziccert, ami már nem oszt nem szoroz. A kérdés, hogy mennyivel nyer a Szeged. A csajok már nem erőltetik a támadást, bár Barna még lő egyet, 30-25 a végeredmény!

59′ Gazsovics Virág azért kap még egy szép bejátszást a beállós pozícióba, 29-25.

58′ Passzív, újabb Dömény-Veress védés, kezd ez eldőlni, ha nem dőlt már el!

57′ Tóth Nikolett tör be a bal oldalon a szegedi hatosnál és szerzi meg újabb gólját, 28-24. Homoki Regina fantasztikus megoldást választ és begyötri a következő hazai gólt, három perc van hátra, 29-24.

56′ Összeállt a szegedi védekezés a második félidőben, sokkal kevesebb gólhelyzetet dolgoz ki a Fradi. Áron Andrea viszont nem növeli ismét hatra a szegedi előnyt, a kapu fölé bombáz. Négy perc maradt hátra.

55′ Ismét Fradi időkérés, öt és fél perc van hátra, 28-23. Egy utolsó nekifutás a Ferencvárostól, de Dömény-Veress könnyedén hárít, nagyjából el is lehet dönteni a találkozó sorsát.

54′ Tóth Nikolett szerez egy gólt, 28-23. A másik oldalon nem jó Áron Andrea bejátszása, de maradhat a szegedieknél a labda. Homoki passzol Levistyéknek, de elveszik a sporik a labdát.

53′ Szepesi Ivett ellen fújnak lépéshibát, jöhet az FTC. Parádés labdaszerzés Szepesitől, és kis szerencsével be is pattan, már hat a szegedi előny! Szepesi Ivett ihletett formában kézilabdázik, 28-22. Cserél is a Fradi a kapuban, az utolsó percekre jön Suba Sára.

52′ Hetest dobhat a Ferencváros, ezúttal Tóth áll oda. Kár is volt lecserélni Szécsit, mert Tóth mellé vágja.

51′ Barna Éva indult meg egy labdaszerzés tán, de Kőhalmi ismét védett, ha ő nem lenne, már eldőlt volna a találkozó.

50′ Barna Éva távoli övését védi Kőhalmi, de Áron Andrea megkaparintja és be is lövi, öt gól a különbség! 27-22.

49′ Időt kérnek a vendégek, újra el tudott lépni négy góllal a Szeged. Márton Gréta lövését védi lábbal Dömény-Veress, de marad a Fradinál a labda, azonban egy belemenés után jöhet az SZKKSE.

48′ Jó szegedi védekezés, és elővette ismét a lerohanást a hazai csapat, Szepesi Ivett pedig képtelen hibázni, újabb gólt lő! 26-22.

47′ Áron Andrea szerzi a következő szegedi gólt, szépen tör át a vendég védelmen, 25-22.

46′ Szepesi jobb szélről lő a hosszú felsőbe, kellett nagyon ez a gól, 24-22.

45′ Mikó Gréta ellen fújnak támadó szabálytalanságot, nem mondhatjuk hogy élvezik a szegedi lányok a hazai pálya előnyét. Ráadásul Szécsi ezúttal egy távoli lövéssel egy gólra zárkóztatja csapatát, 23-22.

44′ Kettős emberhátrányban egy távoli, kényszerű lövést ereszt el Szepesi, de Kőhalmi hárít, de le is jár a két kiállítás.

43′ Emberelőnyben támadhat az FTC, belülvédekezésért fúj hetest a játékvezető. Nem lesz ez a páros szegedi kedvenc. Szécsi Rebekát ez nem annyira zavarja, belövi az újabb hétméterest, 23-21. Ráadásul kiállították két percre Mikó Grétát is.

43′ Majdnem labdát szerez Hanczvikkel, de a sporik belefújnak. Aztán fogásért kiállítják két percre. Villan a piros Bakó Botondnak a padon, elküldik a szegedi kispadtól. Láthatólag nem elégedett a játékvezetők munkájával.

42′ Barna Éva kilenc méterről lő a kapu mellé, talán kicsit elkapkodta ezt a befejezést.

41′ Fantasztikus bejátszást kap Áron Andrea, és góllal fejezi be az akciót. 23-20. Egy gyors labdaváltás után most a Fradi támad. Vernes azonban támadó szabálytalanságot vét.

40′ Újabb hetest lő be Szécsi Rebeka, Barna volt szabálytalan, 22-20.

39′ Hosszan támad a Szeged, jár a labda, passzívat jeleznek a bírók, Szepesi pedig egy váratlan cunderrel a vendég kapus lába alatt lő gólt, 22-19.

37′ Most megint kemény a szegedi védekezés, igazi ziccerig nem jut a Ferencváros. Passzívnál, kiszorított helyzetből lőnek, de Dömény-Veress hárít. Azonban hetest ítélnek a sporik, amit Szécsi Rebeka be is lő, 21-19.

36′ Fantasztikusan lép be a támadásba Valovics, de Kőhalmi ismét lábbal, ismét bravúrral hárít.

35′ Dömény-Veress Zsuzsanna váltotta a második játékrészben Dobót a kapuban és be is mutat egy védést, de marad a vendégeknél a labda, akik a blokkba lőnek. A szegedi kapus indít, újabb lerohanás, újabb Szepesi gól! 21-18.

34′ Domokos Dalma szerzi az újabb fővárosi gólt, üresen maradt a hatos vonalánál, 20-18. Az ellentámadásnál egy pontatlan passz miatt elhagyja a labda a pályát, egyre zárkózhat az FTC.

33′ Szepesi óriási gólt lő a hosszú felsőbe a bal oldalról, 20-17. Egy megszerzett labdával Valovics indulhat meg, azonban parádésan véd lábbal a vendégek kapusa.

32′ Szepesi lövését védi Kőhalmi Erika, a másik oldalon Hárfa Luca tovább faragja a Fradi hátrányát, ismét csak két gól a szegedi előny, 19-17.

31′ A Ferencváros kezdi a második játékrészt. Tóth bejátszását lehalássza a szegedi védekezés, Szepesi pedig újabb gólt szerez, ismét lerohanás után. 19-15. A másik oldalon jobb szélről Bánfai lövi az FTC újabb gólját a hosszúra, 19-16.

Félidő, 18-15.

30′ Lehozza kapusát Bakó Botond az emberhátrányban, de a Fradi megszerzi a labdát és üres kapura Gazsovics Virág lő gólt. 17-15. Kuti Szandra a másik oldalon kibrusztol magának egy helyzetet és be is lövi, 18-15. Ez az első félidő utolsó mozzanata, három góllal vezetnek a szegedi lányok!

29′ Gazsovics tör be a hatosra, Homoki szabálytalan, ki is állítják két percre. Hetest lőhet a Fradi, a kapuban Dömény-Veress, de csak beleérni tud Tóth hetesébe, 17-14.

28′ Passzívnál Homoki Regina egy elképesztő nagy gólt ragaszt a hosszú felsőbe, 17-13.

27′ Homoki Regina megszerzi második gólját egy újabb gyorsindítás után, 16-12. Aztán szabálytalankodik egyet a másik oldalon egy sárgáért és egy Fradi hetesért cserébe, amit Szécsi értékesít, 16-13.

26′ Barna Éva kap ajándék labdát a vendégek kapusától, aki egyébként egy óriásit védett előtte, de ezt már nem tudja hárítani, 15-12.

25′ Zsikó Zsanettnek a bokája fordulhatott ki, le kell jönnie a pályáról. Barna Éva passzát nem tudja megfogni Kaposvári, fordulhat a Fradi. Gazsovics Virág kap gyönyörű bejátszást centerbe és gólt is szerez, 14-12.

24′ Kaposvári Anita védekezik keményen, felmutatják neki a sárga lapot. Passzívat jeleznek a bírók, a lövés gyenge, Dobó hárít, a ferencvárosi játékos lent marad a földön, a játékvezetők pedig megállítják a találkozót.

23′ Emberhátrányból lő gólt a Fradi, Leitner Lilla talál be, 14-11. Már egy perc sincs az emberelőnyből, amikor Homoki újabb kísérletét védi Kőhalmi Erika.

22′ Tóth Nikolettet állítják ki két percre a vendégektől, miután szabálytalanul védekezett, az akciót tovább engedték a bírók, de gól nem született. Egy újabb lerohanás után azonban Berta Nikolett megint négy gólosra állítja a különbséget, 14-10.

21′ Barna Éva szép testcsellel veri meg védőjét, azonban a kapufára lő. A másik oldalon Dobó Mónika növeli védései számát.

20′ Bánfai Kira kanyarodik rá a jobb oldalról a kapura és lő a hosszúba, 12-10. A másik oldalon Homoki Regina lő gyönyörű gólt a hosszú felsőbe, 13-10.

19′ Gyönyörű kijátszás a jobb szélre, azonban Barna Éva rálép a vonalra, ami azért kár, mert gyönyörűen ejt a kapus fölött a kapuba. Viszont maradhat a hazaiaknál a labda, de az újabb bejátszás sikertelen.

18′ Gazsovics pattintja be a következő ferencvárosi gólt, 12-8. Valovics veszi célba a vendégek kapuját, azonban cél téveszt, majd Berta próbálkozik. A másik oldalon Gazsovics újabb gólt szerez, nagy rohanásba kezdtek a csapatok, Bakó Botond időt is kér, 12-9.

17′ Dobó Mónika lábbal véd, az újabb lerohanás után újabb Mikó gól, nagyon megy ma a szegedi tizenhetesnek, 12-7.

16′ A másik oldalon is jöhet az első hetes, Szepesi Ivett is értékesíti, 11-7.

15′ Hétméterest dobhat a Ferencváros, Tóth Nikolettet nem tudták tartani, a hetest pedig Szécsi Rebeka váltja gólra, 10-7.

14′ Valovics Nóra talpról szépen lövi ki a rövid felsőt, a másik oldalon pedig Dobó Mónika mutat be egy védést. Mikó Gréta egy gyors akció után ismét gólt szerez, megint négy a szegedi előny, 10-6.

13′ Nem nagyon találja a rést a Fradi a szegedi védekezésen, de passzívnál Vernes Dorottya betalál, 8-6. A visszafutásnál ő szabálytalankodik, sárga lapért cserébe.

12′ Hosszan támad a Szeged, a bírók fel is emelik a kezüket, ezúttal a Fradi indít gyorsan, Hárfa Luca pedig gólt szerez, 8-5.

11′ Helyet csinálnak a ferencvárosi lánynak, így elveszik a sporik a labdát tőlük.

11′ Újabb indításgól! Ismét Barna Éva a feladó, Mikó Gréta pedig harmadik gólját szerzi meg, 8-4. Kovács Attila időt is kér, a szegedi lányok eddig nagyon simán rohannak át a Fradin.

10′ Barna Éva szerez labdát, indítja Szepesi Ivettet, ő pedig nem hibázza el a ziccert, 7-4.

9′ Zsikó Zsanett megszerzi második gólját, zárkózik a Fradi, majd támadóhibát fújnak a hazaiaknál, így tovább faraghatja a hátrányt a fővárosi gárda, 6-4.

8′ Leitner Lilla kiszorított helyzetből a bal szélről fordul a kapura, de oldalhálót lő. A másik oldalon Mikó Gréta egy csodálatos ejtéssel veri meg a vendégek kapusát, 6-3.

6′ Mikó Gréta üresen marad a hatos közepénél és szépen teszi el a bal alsóba, ismét vezet a Szeged, 4-3. A Fradi eladja a labdát Lovistyék Kitti pedig ismét kettőre növeli a hazai előnyt, 5-3.

5′ Hatalmas kapufát lő Mikó Gréta, fordulhat a Ferencváros. Zsikó Zsanett a felsőlécet találja el, de a labda nagyon szerencsétlenül pattan vissza Dobó hátára, onnan pedig a kapuba, 3-3.

5′ Passzívnál támad a Fradi, Szécsi Rebeka lövés pattan meg a blokkon, de pont a kapu jobb sarkába pördül, 3-2.

4′ Áron Andrea bejátszása pontatlan, de marad a hazaiaknál a labda, Barna Éva pedig megszerzi második gólját a bal szélről, 3-1.

3′ Szépen védekezik a Szeged, Szepesi lóg meg, és a lerohanás után a rövid felsőbe lő gyönyörűen, 2-1.

2′ Szorosan zár a szegedi védelem, de Tóth Nikolett lövésébe csak beleérni tud Dobó Mónika, 1-1. A másik oldalon Barna Éva betörése után hárít a vendégek kapusa Kőhalmi.

1′ Elkezdődött a találkozó, az első támadást a Szeged vezeti, Barna Éva góljával pedig meg is van a vezetés, 1-0.

17.55 A hazaiak rózsaszínben, a vendégek tiszta zöldben lépnek pályára, már csak néhány perc és kezdődik a találkozó.

17.45 Köszöntjük olvsóinkat, a csapatok már melegítenek, hamarosan kezdődik a női kézilabda NB I/B Keleti csoportjából a hetedik forduló nyitómérkőzése, ahol a PC Trade Szeged KKSE fogadja a Ferencváros második csapatát.

A mérkőzés 18.00-kor kezdődik

A mérkőzés elé

Beharangozó cikkünket ITT olvashatják.

Előző sztori

Szegeden is elindul az Ezt válaszd!

Következő sztori

A Hősök Ligetében gyújtottak mécseseket a dorozsmaiak + FOTÓK