Kézilabda: koncentrált játék kell a MOL-Pick Szegedtől

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

pick-kristianstad24kf

Újból a svéd Kristianstad ellen játszik a MOL-Pick Szeged a férfi kézilabda Bajnokok Ligájában: azok után, hogy Juan Carlos Pastor tanítványai idegenben magabiztos sikert arattak, most az újszegedi sportcsarnokban találkoznak a skandináv együttessel. A csapat kapitánya szerint ez semmit sem nyom a latban.

Ráfordulunk a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének második felére: hét mérkőzésen már túl vannak a csapatok, ami alatt a B jelű csoportban szereplő MOL-Pick Szeged kilenc pontot gyűjtött, miután négy győzelme és egy döntetlenje mellett két alkalommal szenvedett vereséget. A téli pihenő előtt még két meccs vár az elitligában a szegediekre, mindkettőt az újszegedi sportcsarnokban játszhatják: előbb szombaton a svéd Kristianstad, majd egy héttel később a szlovén Celje érkezik a Tisza-partjára. A Pick esélyesként várhatja a szombati találkozót, nem csak azért, mert idegenben meggyőző, 29-21-s győzelmet aratott, vagy azért, mert eddigi öt találkozásuk alkalmával kivétel nélkül szegedi siker született: a MOL-Pick Szeged ezeket a meccseket, amelyeket „meg kell nyernie” a csoportban, ebben a kiírásban rendre meg is nyerte, ráadásul az újszegedi sportcsarnokból ritkán szoktak ponttal vagy pontokkal távozni. Egy héttel ez előtt kulcsfontosságú volt, hogy a svédek sztárját, Jerry Tollbringet ki tudta venni a játékból a szegedi védelem: a 21 éves, roppant tehetséges játékos mindössze két gólt tudott szerezni, ráadásul mindkettőt hetesből, így remekül semlegesítette őt a Szeged, ahhoz pedig, hogy ezúttal is nyerni tudjanak Stas Skubéék, mindenképpen szükség lesz arra is, hogy Tollbring ne tudjon villogni. Mindkét csapat győzelemmel melegített a hétvégi mérkőzése: a Pick Balmazújvárosban tudott nyerni, míg a Kristianstad a Guif ellen aratott 27-23-as győzelmet hazai pályán, így továbbra is második hazája bajnokságában, azonos pontszámmal állva az éllovas Alingsassal. „A legfontosabb az, hogy nem szabad félvállról vennünk őket. Attól, hogy azt a meccset ott megnyertük, ne higgyük azt, hogy a szombati meccset ingyen ideadják. Ugyanazzal a hozzáállással kell játszanunk, és akkor meglesz a győzelem. Úgy fest, jó ómen nekünk a Kristianstad, reméljük, hatból hatra változik a mérlegünk” – fogalmazott portálunknak Zubai Szabolcs, a MOL-Pick Szeged csapatkapitánya.

Online

Szombaton 18.15-től folyamatosan frissülő, élő szöveges közvetítést adunk a MOL-Pick Szeged – IFK Kristianstad férfi kézilabda Bajnokok Ligája mérkőzésről. Hajrá, Szeged!

Miközben a Pickre két könnyebbnek ígérkező meccs vár, addig a csoportbeli többi rivális, a Kielce, a Vardar és a Löwen éppen egymástól lophat el pontokat az elkövetkező két fordulóban, így ezek a győzelmek, amelyeket a Kristianstad vagy a Celje ellen szerezhetnek meg a szegediek, különösen felértékelődhetnek. Bár a csoportelsőség, és az azzal járó kedvezmény, azaz az egyből negyedddöntős szereplés azért óriási bravúr lenne a Szegedtől, közel sem mindegy, hogy második, harmadik vagy negyedik helyen lép majd tovább a csoportból a gárda: példaképp a másodikként végző együttes a gyengébb ágról, a C-D csoportból továbbjutó csapatot párharcának győztesével folytatja, míg a harmadik vagy a negyedik helyen továbbjutó együttes a másik kiemelt, az A csoport ötödik, vagy hatodik csapata ellen játszhat a nyolcaddöntőben. „Ezeket a „könnyű” pontokat be kell húznunk, nem szabad félvállról vennünk ezeket, mert az itt elpotyogtatott pontok a végelszámolásnál nagyon sokat jelenthetnek, egy vagy két helyet is jelenthet a tabellán. Nagyon oda kell figyelnünk, nem szabad az idegenbeli meccsből kiindulnunk, minden mérkőzés más. Jó hozzáállással kell játszanunk, és akkor hasonlóan magabiztos győzelmet tudunk aratni, mint amit kint produkáltunk” – tette hozzá Zubai Szabolcs.

Előző sztori

Hagyományokról és ajándékozásról beszélgettek az első szegedi Ridikül Klubban

Következő sztori

Militár Iván: háború van a szegedi sport ellen!