Bulvár

Két dél-alföldi bűnszervezetet számoltak fel egyszerre a NAV munkatársai

Két dél-alföldi bűnszervezetet számoltak fel egyszerre a NAV munkatársai

2016. november 4., péntek
Két dél-alföldi bűnszervezetet számoltak fel egyszerre a NAV munkatársai

Egy időpontban negyven helyszínen jelentek meg a NAV munkatársai abban az akcióban, amelyben két bűnszervezet vezetői és tagjai kezén kattant a bilincs. A műanyag granulátummal üzletelő gyanúsítottakat őrizetbe vették. A két bűnszervezet összesen csaknem egymilliárd forint áfát csalt el.

A gyanú szerint egy kecskeméti férfi műanyag granulátumot szerzett be Szlovákiából nettó áron, és hogy a befizetendő áfát megspórolja, beszerzését magyar cégek nevében kiállított fiktív számlákkal igazolta. Így azt a látszatot keltette, mintha az árut itthon vásárolta volna. Az átszámlázásokhoz strómanok nevén lévő, valós tevékenységet nem végző cégeket használt. A cégek cserélésében és a strómanok bevonásában három társa, míg az áru megrendelésében egy ember segítette. Miközben a pénzügyi nyomozók a céghálózat felgöngyölítésén dolgoztak, az egyik fiktív cég kapcsán egy újabb, mások által irányított bűnszervezet tevékenysége is körvonalazódott. Ez a csapat szintén műanyag granulátummal üzletelt, ugyanazzal a módszerrel csalta el az áfát. A bűnszervezetek által okozott kár megtérülésére ingatlanokat, bankszámlákat zároltak, emellett több nagy értékű BMW-t, a házkutatások során fellelt több millió forint készpénzt és három kamionnyi műanyag granulátumot is lefoglaltak. A pénzügyi nyomozók tizenegy gyanúsítottat hallgattak ki költségvetési csalás miatt, közülük heten előzetes letartóztatásban várják a nyomozás befejezését.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.