Hátország: pont nélkül maradt a SZEAC a Puskás Akadémia ellen

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

szeac_u_14_csanyi_sandor

Hét végén a Puskás Akadémián jártak a L-IT-SZEAC U-14-es és U-15-ös labdarúgó csapatai és udvarias vendégnek bizonyultak, mivel pont nélkül távoztak a felcsúti Pancho Arénából.

Az U-15-ös korosztály mérkőzésén a szegedi gárda felvállalta a nyílt sisakos, bátor játékot, ám a hazaiak, már a 10. percben két góllal vezettek. A SZEAC támadott a szépítésért, ám a játékvezető két erősen vitatható büntetővel átsegítette a nehéz időszakon az ország legjobb, hét válogatott játékossal felálló U-15-ös csapatát. A Puskás megérdemelten tartotta otthon a bajnoki pontokat, bár a gólkülönbség talán kicsit túlzott. A találkozó után a hetek óta remek formát mutató Török Kevint behívták az U-15-ös válogatottba, ahol kedden már átesett a tűzkeresztségen is. A fiatal tehetség a Montenegró elleni 2:0-ra megnyert találkozón végig a pályán volt.

Labdarúgó NB I, U15, 10. forduló

Puskás Akadémia FC – SZEAC 5-0 (3-0)
Felcsút, Pancho Aréna. Vezette: Koczka László Donát (Kovács Tamás, Bécs Krisztina).
L-IT-SZEAC: Zékány – Mészáros, Ottlik, Török, Nagy(Molnár) – Veszelka, Nagy-Pál, Holcsik(Barna), Csányi – Lóki(Hovanyecz), Vincze Zs. Edző: Paksi Péter

Paksi Péter: “A végig nyílt, és jó iramú mérkőzésen megérdemelt győzelmet aratott a Puskás. Az ország legjobb U15-ös csapata ellen nagy élmény volt játszani. A 7 válogatottat adó csapat sebességben, és dinamikában kerekedett elsősorban fölénk. Semmi értelme nem volt két erősen vitatható 11-sel segíteni a hazai csapatot! Nagy öröm számunkra, hogy a hetek óta kiváló formában játszó Török Kevint a mérkőzés után behívták az U15-ös válogatottba, így az egyesület 8 éves történetének megvan az első korosztályos válogatott játékosa!”

Az U-14-es korosztálynál a szegedi gárdának egy percig sem volt esélye a Puskás ellen. A felcsútiak már a szünetben 5:0-ra vezettek és magabiztosan nyertek 8:2-re a rendkívül lassan, körülményesen és kishitűen játszó SZEAC ellen. 

Labdarúgó NB I, U14, 10. forduló

Puskás Akadémia FC – SZEAC 8-2 (6-0)
Játékvezető: Ibriksz M., Horváth M., Cseh R.
L-IT-SZEAC: Sági(Ásós) – Őrhalmi(Suták), Ábrahám, Bánfi, Hochheiser – Kovács(Heidrich), Radosevic, Csehó(Sisák), Gera N.(Molnár) – Jakó D.(Nagy), Gera Z. Edző: Bilic Igor
Szegedi gólszerzők: Csehó, Gera Z.

Bilic Igor: “Addig nem tudunk előre lépni eredményesség terén, amíg kishitűen, bátortalanul futballozunk! Gyáva játékunknak csak ilyen eredménye lehet!”

Előző sztori

Jogerősen életfogytiglanra ítélték a kisújszállási asszony gyilkosát

Következő sztori

Módosították az szmsz-t, jogköröket vontak el a pénzügyi bizottságtól