Sport

Hátország: pont nélkül maradt a SZEAC a Puskás Akadémia ellen

Hátország: pont nélkül maradt a SZEAC a Puskás Akadémia ellen

2016. november 2., szerda
Hátország: pont nélkül maradt a SZEAC a Puskás Akadémia ellen
szeac_u_14_csanyi_sandor

Hét végén a Puskás Akadémián jártak a L-IT-SZEAC U-14-es és U-15-ös labdarúgó csapatai és udvarias vendégnek bizonyultak, mivel pont nélkül távoztak a felcsúti Pancho Arénából.

Az U-15-ös korosztály mérkőzésén a szegedi gárda felvállalta a nyílt sisakos, bátor játékot, ám a hazaiak, már a 10. percben két góllal vezettek. A SZEAC támadott a szépítésért, ám a játékvezető két erősen vitatható büntetővel átsegítette a nehéz időszakon az ország legjobb, hét válogatott játékossal felálló U-15-ös csapatát. A Puskás megérdemelten tartotta otthon a bajnoki pontokat, bár a gólkülönbség talán kicsit túlzott. A találkozó után a hetek óta remek formát mutató Török Kevint behívták az U-15-ös válogatottba, ahol kedden már átesett a tűzkeresztségen is. A fiatal tehetség a Montenegró elleni 2:0-ra megnyert találkozón végig a pályán volt.

Labdarúgó NB I, U15, 10. forduló

Puskás Akadémia FC - SZEAC 5-0 (3-0)

Felcsút, Pancho Aréna. Vezette: Koczka László Donát (Kovács Tamás, Bécs Krisztina).

L-IT-SZEAC:

Zékány – Mészáros, Ottlik, Török, Nagy(Molnár) – Veszelka, Nagy-Pál, Holcsik(Barna), Csányi – Lóki(Hovanyecz), Vincze Zs.

Edző:

Paksi Péter Paksi Péter:

"A végig nyílt, és jó iramú mérkőzésen megérdemelt győzelmet aratott a Puskás. Az ország legjobb U15-ös csapata ellen nagy élmény volt játszani. A 7 válogatottat adó csapat sebességben, és dinamikában kerekedett elsősorban fölénk. Semmi értelme nem volt két erősen vitatható 11-sel segíteni a hazai csapatot! Nagy öröm számunkra, hogy a hetek óta kiváló formában játszó Török Kevint a mérkőzés után behívták az U15-ös válogatottba, így az egyesület 8 éves történetének megvan az első korosztályos válogatott játékosa!"

Az U-14-es korosztálynál a szegedi gárdának egy percig sem volt esélye a Puskás ellen. A felcsútiak már a szünetben 5:0-ra vezettek és magabiztosan nyertek 8:2-re a rendkívül lassan, körülményesen és kishitűen játszó SZEAC ellen.

Labdarúgó NB I, U14, 10. forduló

Puskás Akadémia FC – SZEAC 8-2 (6-0)

Játékvezető: Ibriksz M., Horváth M., Cseh R.

L-IT-SZEAC:

Sági(Ásós) – Őrhalmi(Suták), Ábrahám, Bánfi, Hochheiser – Kovács(Heidrich), Radosevic, Csehó(Sisák), Gera N.(Molnár) – Jakó D.(Nagy), Gera Z.

Edző:

Bilic Igor

Szegedi gólszerzők:

Csehó, Gera Z. Bilic Igor:

"Addig nem tudunk előre lépni eredményesség terén, amíg kishitűen, bátortalanul futballozunk! Gyáva játékunknak csak ilyen eredménye lehet!"

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.