Sport

Hátország: megszerezte első győzelmét a SZEAC U14 az NB 1-ben

Hátország: megszerezte első győzelmét a SZEAC U14 az NB 1-ben

2016. november 23., szerda
Hátország: megszerezte első győzelmét a SZEAC U14 az NB 1-ben
szeac_kaposvar_1

A hét végén a Kaposvári Rákóczi Bene Ferenc Akadémia csapatát fogadta a L-IT-SZEAC az utánpótlás labdarúgó NB1 13. fordulójában, Mórahalmon. Az U15-ös korosztály végig kiegyenlített mérkőzésen, két bravúros egyéni teljesítmény miatt vereséggel hagyta el a pályát, a 14-esek viszont közönség szórakoztató játékkal megszerezték első győzelmüket a bajnokságban.

Először az U15-ös csapatok vették birtokba a mórahalmi stadion műfüves pályáját. Erős szélben, tapogatózó játékkal kezdődött a találkozó, a kapuk szinte egyáltalán nem kerültek veszélybe. A szegediek nem igazán tudtak fogást találni a szervezetten védekező Kaposváron, többet birtokolták ugyan a labdát, támadgattak, de a szél támogatásával sem tudtak a kapuba találni. Már mindenki a szünetet várta, amikor a 38. percben a góllövő listát vezető kaposvári Orsós meglépett egy előre vágott labdával a rosszul helyezkedő védők között és magabiztosan emelt a kapus mellett a hálóba. Hidegzuhany! Egész héten arról volt szó, hogy Orsósra vigyázni kell, erre mindkét védő méterekre helyezkedett tőle, 0-1. A második félidő úgy kezdődött, ahogy az első befejeződött. Orsós góllal. A jó fizikumú játékos egy jobb oldali szögletet végzett el és élesen belőtt labdáját a szél a hosszú sarokba juttatta, 0-2. A bekapott gól megfogta a hazai csapatot, Paksi mester cserékkel próbálta felrázni fiait, akik továbbra is irányították a játékot, de alig jutottak el a kaposvári kapuig, ráadásul a vendégek kontráiban mindig benne volt a gólveszély. Az eredmény a hátralévő időben azonban nem változott, a tabellán negyedik helyen álló Kaposvár győzelmével tovább üldözheti a dobogósokat, ráadásul egy mérkőzéssel kevesebbet is játszott.

Labdarúgó NB I, U15, 13. forduló

L-IT-SZEAC – Kaposvári Rákóczi Bene Ferenc Akadémia 0-2 (0-1)

Mórahalom, vezette: Csányi Ferenc (Bába Dávid, Török Tamás).

L-IT-SZEAC:

Zékány(Horváth) – Kalmár, Ottlik, Mészáros, Lóki(Nagy) – Veszelka, Nagy-Pál, Fazekas(Hovanyecz), Csányi – Vincze(Barna), Holcsik.

Edző:

Paksi Péter Paksi Péter:

"Sajnos meg sem tudtuk közelíteni a Debrecenben mutatott játékunkat. Ilyen nagy egyéni hibáknak csak vereség lehet a vége."

A nagyok veresége után az U14-es csapatra várt, hogy javítson a hétvége mérlegén. A csapat vezetése úgy döntött, hogy az U15-ös válogatottban nemrég bemutatkozó Török Kevin és Molnár Bálint(akik még játszhatnak a 14-eseknél is) Bilic Igor gárdáját erősítik a Kaposvár elleni találkozón. A kezdő sípszó után azonnal támadólag lépett fel a SZEAC. Egymást követték a formás akciók, ám az utolsó passzba mindig hiba csúszott. A vendégek játéka szinte csak arra korlátozódott, hogy a saját kapujuktól elrugdossák a labdát. A 14. percben, egy ilyen felszabadító rúgással Gyenes elhúzott a tétovázó védők mellett és magabiztosan lőtt Sági kapujába, 0-1. Egy kicsit visszafogta a bekapott gól a szegedieket, de hamar átlendültek a holtponton és továbbra is nyomás alatt tartották ellenfelüket, minek eredményeként a 31. percben Radosevic szerzett labdát az ellenfél térfelének közepén, remekül ugratta ki Gera Zalánt, aki a kapu jobb oldalába gurított, 1-1. Tovább támadott a Szeged és még a félidő előtt átvette a vezetést is. A 39. percben Gera Zalán végzett el szögletet a jobb oldalról, beadására Török Kevin emelkedett a legmagasabbra és négy méterről a jobb sarokba fejelt. 2:1 A második játékrészben is dominált a SZEAC, ám a kaposváriak masszívan védekeztek. Ellenállásukat a 62. percben sikerült megtörni, amikor Török két csel után Molnárhoz passzot, aki remekül ívelt középre, Kovács Viktor pedig érkezett és pazar mozdulattal, kapásból, a bal sarokba lőtt. 3:1 A hátralévő időben is támadásba maradt a hazai alakulat, de az eredmény már nem változott. A SZEAC látványos, kombinatív játékkal megszerezte első győzelmét az NB1-es bajnokságban.

Labdarúgó NB I, U14, 13. forduló

L-IT-SZEAC – Kaposvári Rákóczi Bene Ferenc Akadémia 3-1 (2-1)

Mórahalom, vezette: Bába Dávid (Csányi Ferenc, Török Tamás).

L-IT-SZEAC:

Sági – Őrhalmi(Csehó), Ábrahám, Bánfi, Molnár B.(Nagy) – Kovács, Radosevic, Török, Gera N.(Heidrich) – Jakó(Molnár Á.), Gera Z.

Edző:

Bilic Igor Bilic Igor:

"Remek, szórakoztató játékkal, megérdemelt győzelmet arattunk. Remélem ez a győzelem kellő erőt ad a hátralévő mérkőzésekre."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.