Sport

Hátország: ismét pont nélkül maradt a SZEAC

Hátország: ismét pont nélkül maradt a SZEAC

2016. november 9., szerda
Hátország: ismét pont nélkül maradt a SZEAC
eto_szeac

A Budapest Honvéd MFA csapatát fogadta a hét végén az L-IT-Szeac az NB1-es labdarúgó utánpótlás bajnokságban és akár a múlt héten a Puskás Akadémia ellen, most sem sikerült a bravúr. Az ország egyik legjobb utánpótlás műhelye mind a hat pontot elvitte Mórahalomról.

Az U-15-ös korosztály mérkőzése szegedi fölényt hozott a találkozó első részében. Mindkét csapat kiemelt figyelmet szentelt a védekezésre, de a hazaiak így is helyzetbe kerültek néhányszor, ám a lehetőségek rendre kimaradtak. Aztán a huszadik percben

Katona Csongor

váratlanul bevette

Zékány

kapuját, vezetéshez juttatva a budapestieket. A bekapott gól után rohamozott a SZEAC, de a támadások rendre elhaltak a vendégek csaknem 190 centi magas középső védőjén. A második félidő is szegedi támadásokkal kezdődött. Egy beadás után

Vinczét

ziccerben visszahúzták, így nem fejelhetett két méterről a kapuba, a játékvezető sípja azonban néma maradt. A vendégek pedig egy veszélyes kontrát indítottak, amiből

László Dávid

növelte a Honvéd előnyét. A bekapott második gól után még jobban kitámadott a SZEAC, de a vendégek az utolsó három percben kétszer is mattolták Zékányt, beállítva a 4:0-s végeredményt.

Labdarúgó NB I, U15, 11. forduló

L-IT-SZEAC – Budapest Honvéd MFA 0-4 (0-1)

Mórahalom, vezette: Szeles Ádám (Dobó Attila, Kozák Tibor).

L-IT-SZEAC:

Zékány – Kalmár(Lóki), Ottlik, Török, Mészáros(Nagy) – Veszelka, Molnár(Barna), Nagy-Pál, Csányi – Vincze, Holcsik.

Edző:

Paksi Péter Paksi Péter:

"Az első félidőben gólokkal kellett volna vezetnünk, ráadásul egy jogos büntetőt sem kaptunk meg. A második félidőben sérülések miatt a védelmünk egysége megbomlott és ezt a Honvéd az utolsó percekben kihasználta. Bosszantó, hogy sok helyzetet hibázunk el, míg hátul kiemelkedő teljesítményeket ront le néhány figyelmetlenség."

Az U14-es találkozó szegedi rohamokkal indult, melynek eredményekét a 20. percben Gera Zalán góljával megszerezte a vezetést

Bilic Igor

gárdája. Az öröm nem tartott sokáig, hiszen egy perc múlva egyenlített a Honvéd Nyuli találatával. A gól nem törte meg a SZEAC lendületét és a 30. percben Jakó Dávid révén ismét náluk volt az előny. A második félidő első tíz percében jól játszott a szeged, ám ismét jöttek az utóbbi fordulókban is látható egyéni hibák, így a vendégek Major és Nyuli újabb találatával fordítottak és elvitték a három bajnoki pontot, melyre a SZEAC-nak égető szüksége lett volna.

Labdarúgó NB I, U14, 11. forduló

L-IT-SZEAC - Budapest Honvéd MFA 2-3 (2-1)

Mórahalom, vezette: Szöllősi Ferenc (Minda Gábor, Juhász Szabolcs Olivér).

L-IT-SZEAC

: Sági – Őrhalmi (Suták), Ábrahám, Bánfi, Hochheiser – Kovács, Radosevic, Csehó (Sisák), Gera N. – Jakó, Gera Z.

Edző:

Bilic Igor. Bilic Igor:

"Nehéz meccsen kétszer is vezettünk, de három súlyos hiba után az ellenfélnek sikerült fordítania. Nagy lehetőséget engedtünk ki a kezünkből, hogy megnyerjük első meccsünket az NB I-ben."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.