Közélet

Harmadszor rendez kiállítást és adventi vásárt a Csongrád Megyei Kormányhivatal

Harmadszor rendez kiállítást és adventi vásárt a Csongrád Megyei Kormányhivatal

2016. november 18., péntek
Harmadszor rendez kiállítást és adventi vásárt a Csongrád Megyei Kormányhivatal
megyehaza_vasar13_gs

A közmunkaprogramban előállított termékeknek szervez kiállítással egybekötött vásárt november 23-án, szerdán, a Csongrád Megyei Kormányhivatal Foglalkoztatási Főosztálya.

Szegeden, a Rákóczi téri központi épület nagytermében, a megye 6 járásának 24 települése mutatja be és kínálja a közfoglalkoztatás keretében előállított portékákat. A rendezvény látogatói többek között lekvárt, tökmagolajat, gyógynövényt, fokhagymaport, ivóleveket, édesburgonyát, zöldségeket, seprűt, ruházati termékeket, szőnyeget, asztalterítőt, díszpárnát vásárolhatnak. A harmadszor megszervezett megyei program célja, hogy a nagyközönség is megismerhesse mindazokat az értékeket, amelyek a közfoglalkoztatás keretében létre jöttek létre a településeken. A közfoglalkoztatási programok támogatják a természeti és épített környezet védelmét, a helyi sajátosságokra épülő termelő tevékenységek az előállított termények és feldolgozott élelmiszerek hozzájárulnak a közétkeztetés minőségének javításához, az önellátó, önfenntartó települési modell kialakításához. A települési önkormányzatok – köztük a szeptemberi, Országos Közfoglalkoztatási Kiállításon, Budapesten is sikerrel bemutatkozó négy megyei település, Székkutas, Szentes, Ásotthalom és Kövegy – jellemzően a mezőgazdasági és helyi sajátosságokra épülő programok keretében megtermelt/előállított terményeikkel-termékeikkel mutatkoznak be a szerdai kiállításon. A vásár 2016. november 23-án, reggel 9-től délután 6 óráig tart nyitva.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.