Bulvár

Előzetesben az albérlőtársukat kínzó fiatalok

Előzetesben az albérlőtársukat kínzó fiatalok

2016. november 28., hétfő
Előzetesben az albérlőtársukat kínzó fiatalok
eroszak_bantalmazas_okol

A Csongrád Megyei Főügyészség ügyeleti tevékenysége során indítványt tett a nyomozási bíró felé, hogy rendelje el annak a fiatalkorú lánynak és két társának az előzetes letartóztatását, akik albérlőtársukat válogatott módszerekkel kínozták és fosztották meg személyi szabadságától.

A gyanú szerint a fiatalkorú lány és két 20. életévét éppen hogy betöltött társa közös albérletben laktak ez év szeptembere óta a sértettel egy szegedi lakásban. Az albérlet ideje alatt a sértettet személyi szabadságától több alkalommal megfosztották úgy, hogy amikor a lakást elhagyták, őt bezárták és így nem tudott kimenni onnan. Később azt megengedték neki, hogy dolgozni menjen, de november 13. és november 24. napja között egyáltalán nem engedték ki a sértettet az ingatlanból. Mindezen túlmenően november közepétől a gyanúsítottak arra kényszerítették a sértettet, hogy különböző fizikai gyakorlatokat, így felülést, fekvőtámaszt végezzen, s amikor erre nem volt hajlandó, fakanállal, üveggel, bottal, illetőleg ököllel verték, valamint megöléssel fenyegették. Arra is kényszerítették a sértettet, hogy az ágyban fekvő gyanúsítottaknak ennivalót, vizet és tálcát vigyen, s amikor a sértett a felszólításoknak nem volt hajlandó eleget tenni a bántalmazásokon túl késsel vállon szúrták, illetőleg nemiségében is megalázták. Arra is kényszerítették a vérző sértettet, hogy saját vérével szennyezett papírt egyen, ami alatt tovább ütlegelték. Mindezeken túlmenően saját vizeletéből és ürülékéből is fogyasztania kellett, amelyet csak többszöri bántalmazásra tett meg. A válogatott sanyargatások között előfordult az is, hogy cigaretta csikket kellett ennie, illetőleg a hátát a fiatalkorú gyanúsított több helyen öngyújtóval megégette, továbbá égő csikket nyomott el rajta. A bántalmazások hatására a sértett 8 napon belül gyógyuló szúrt és égési sérüléseket szenvedett el az arcán, az egész teste felületén, a nemi szervén, de a bántalmazások módja, azok elhúzódó tartama ennél súlyosabb sérülések okozására is alkalmas volt. Az ügyészség a sértett sanyargatásával, neki súlyos érdeksérelmet okozva elkövetett személyi szabadság megsértésének bűntette és súlyos testi sértés bűntettének kísérlete miatt indult eljárásban a szökés, elrejtőzés, valamint az eljárás meghiúsításának és a bűnismétlés veszélye okán tett indítványt a kényszerintézkedés 1 hónapra történő elrendelésére. Az indítványnak a Szegedi Járásbíróság nyomozási bírója helyt adott és elrendelte mindhárom gyanúsított előzetes letartóztatását egy hónapi időtartamra. A bíróság határozata nem jogerős, azzal szemben a gyanúsítottak és védőik fellebbezést jelentettek be.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.