Egyetem

„Elkötelezettség a Kiválóságért” díjas lett az SZTE

„Elkötelezettség a Kiválóságért” díjas lett az SZTE

2016. november 14., hétfő
„Elkötelezettség a Kiválóságért” díjas lett az SZTE
szte

Elsőként nyerte el a hazai egyetemek közül az SZTE a brüsszeli központú EFQM szervezet „Elkötelezettség a Kiválóságért” díját. Szabó Gábor rektor átvehette a „Kiválósági Nagykövete” címet is a Szegedi Tudományegyetem Napja alkalmából rendezett ünnepségen.

A Szegedi Tudományegyetem, a hazai egyetemek közül elsőként, sikeresen teljesítette a brüsszeli központú EFQM szervezet „Elkötelezettség a Kiválóságért” nemzetközi tanúsításhoz szükséges követelményeket, így elnyerte az EFQM „Committed to Excelence” – „Elkötelezettség a Kiválóságért” – díjat. A magyarországi felsőoktatási intézmények vezetői közül elsőként az SZTE rektora,

Szabó Gábor

lett „Ambassador of Excellence” – a „Kiválóság Nagykövete”. Az „excellence kultúrához” kötődő elismeréseket a Szövetség a Kiválóságért Közhasznú Egyesület ügyvezető igazgatója,

Szabó Kálmán

mutatta be és adta át az SZTE Szenátusa ünnepi ülésén, a Szegedi Tudományegyetem Napja alkalmából november 12-én tartott rendezvényen. Az egyesület vezetője elmondta: Brüsszelben 25 éve 14 multinacionális cég elsőszámú vezetője alapította meg az European Foundation for Quality Managament (EFQM) – Európai Minőségmenedzsment Alapítvány szervezetet, amely megalkotta az EFQM Kiválóság Modellt. E modell 20 éve Magyarországon is megjelent, népszerűsítése lett az egyik küldetése a 15 éve létrejött Szövetség a Kiválóságért Közhasznú Egyesületnek. Az EFQM „Elkötelezettség a Kiválóságért” nemzetközi tanúsítvány megszerzését tűzte ki célul a Szegedi Tudományegyetem. Az intézmény az EFQM Kiválóság Modell alapján elvégezte önértékelését, majd 2016 őszén, a helyszíni szemlén 3 projektet mutatott be sikerrel. Mindezzel az SZTE bizonyította: határozott stratégia mentén haladva működik, miközben egyformán fontosnak tartja az oktatás, a kutatás és a gyógyítás feladatát. A brüsszeli szervezet 2015-ben megalapította az „Ambassador of Excellence” – a „Kiválóság Nagykövete” címet. A Kiválóság Nagykövetei Társasága Magyarországon 2016 márciusában alakult meg. Az SZTE rektorához, Szabó Gáborhoz hasonlóan a 28 Kiválóság Nagykövete a saját példájával és munkájával közvetíti az „excellence kultúrát”. Hazai viszonylatban több száz, nemzetközi szempontból több ezer szervezet vesz részt az excellence-mozgalomban, melyhez – tanúsítja az EFQM-oklevél – az SZTE is csatlakozott.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.