/

Eljárás indult a Szegedi Járásbíróságon történt rendzavarás ügyében

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Eljárás indult a Szegedi Járásbíróságon egy fegyveres rablás ügyében tartott per csütörtöki ítélethirdetésén történt rendzavarás miatt – ismertette a Csongrád Megyei Főügyészség szóvivője pénteken az MTI érdeklődésére.

Szanka Ferenc közölte: a Szegedi Járásbíróság hatósági eljárás csoportosan elkövetett megzavarásának bűntette miatt tett feljelentést. A feljelentést továbbították a Legfőbb Ügyészségre, hogy döntsenek arról, melyik ügyészség folytassa le az eljárást.

Juhászné Prágai Erika, a Szegedi Törvényszék szóvivőjének korábban arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a csütörtöki tárgyaláson, amikor a bíró kihirdette az elsőrendű vádlott büntetését, a négy év fegyházat, a terheltek és a jelentős számú hallgatóság körében kiabálás tört ki. A hangoskodás fokozódott, amikor elhangzott, hogy a másodrendű vádlott büntetése nyolc év fegyház. Mivel ordibálásukkal zavarták az ítélethirdetés menetét, a tanácselnök kivezettette a hangoskodókat.

Miközben az ítélethirdetés a védők jelenlétében folytatódott, az előzetes letartóztatásban lévő vádlottakat a fegyőrök egy üvegezett ajtóval elválasztott folyosórészre kísérték. A tárgyalásra érkezők folytatták a kiabálást, ketten rángatni kezdték az üvegezett ajtót, egy harmadik ember pedig a folyosón lévő bírósági hirdetőtábla üvegezését. A rendzavarásnak rendőrök vetettek véget.

Előző sztori

Ötvenéves a szegedi gumigyár

Következő sztori

Megyei közgyűlés: Kevesebb kitüntetés több pénzjutalommal