/

Ridikül Klub indul Szegeden Dióssy Klárival – A napfény városa a szíve csücske maradt

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

diossy_klariDióssy Klári örökre szívébe zárta Szegedet, ezért bármikor szívesen mond igent a városból érkező felkérésekre. A műsorvezető a Lokál Extrának a csütörtöki Ridikül Klub kapcsán arról mesélt, hogyan hangolódnak az adventi ünnepekre férjével és a kétéves Mátéval.

„Szeged mindig is a szívem csücske marad. Főiskolásként kerültem a városba, s bár családilag nincs kötődésem, egyből éreztem, hogy azonnal befogadott a város. A kollégáim is tudják ezt, ezért ha Szegedről van szó, mindig rám gondolnak” – kezdte Dióssy Klári. A televíziós műsorvezető a mai napig szívesen visszajár a Tisza-parti városba, november 24-én a Tisza Lajos Közéleti Egyesület szervezésében a Ridikül Klubbal érkezik Szegedre, a téma pedig nem más lesz, mint az adventi készülődés.

„Amikor eljöttem, a szívem megszakadt egy picit. Amikor még Budapestet nem tekintettem az otthonomnak, de már nem Szegeden éltem, szinte minden hétvégén visszajártam. A legtöbb szegedi barátom családos volt már akkor, ezért el kellett döntenem, ha új életet akarok, akkor új barátokat is kell találnom a fővárosban. A társasággal, akiket a körzeti stúdióban megismertem, valamilyen formában tartom a kapcsolatot, de már nem olyan aktívan, mint régen. Soha nem jöttem volna el Budapestre, ha a körzeti stúdiók akkor nem zárnak be. Szegeden tanultam meg a szakmát, rengeteg élmény köt a városhoz” – emlékezett vissza.

Dióssy Klárinak az év ezen időszaka már nemcsak a munkáról szól, hanem az adventi készülődésről is. Az ünnepek közeledtével előkerülnek az illatos gyertyák és a karácsonyi hangulatot idéző díszek. „Az első számú szempont nálunk az óvatosság, hiszen Máté mindenhová fel tud mászni. De az biztos, hogy a lakásunkon is hamarosan meglátszik a készülődés. Olyan programokra igyekszünk elmenni, melyek Máté számára is érdekesek lehetnek, akár bábelőadásokra vagy ringató foglalkozásokra. December 2-án kilátogatunk a Télapó expresszre, majd a Nyugati pályaudvartól elvonatkozunk a vasúttörténeti parkba. Ezt az adventet tényleg neki akarjuk szenteli.”

Ridikül Klubot indít – nem csak hölgyeknek! – a Tisza Lajos Közéleti Egyesület. A Lobby Caféban (Kárász utca 17.) november 24-én (csütörtökön) 18 órától az adventi készülődésről faggatja vendégeit Dióssy Klári. A meghívottak között lesz: Gujdár Judith, a Darling Szalon tulajdonosa; Juhász Tünde Csongrád megyei kormánymegbízott; valamint Várkonyi Ágnes csecsemő- és gyermekgyógyász. A beszélgetéshez egy meglepetés férfivendég is csatlakozni fog.

Előző sztori

A lakossági fűtés szennyezi a legjobban a levegőt

Következő sztori

Sokba kerülhet a póráz nélküli sétáltatás Szegeden, de a futtatók rossz állapotúak