//

A Magnus Aircraft hibrid gépeken dolgozik

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

innovacios_dijak013kfA kecskeméti székhelyű sport- és oktatórepülőgép-gyártó Magnus Aircraft Zrt. fejlesztéseit Dél-Alföldi Innovációs Díjjal ismerte el a Szegedi Akadémiai Bizottság. Oktató és benzinmotoros repülőgépeik mellett már egy új, hibrid gépen dolgoznak.

Katona Imre, a Magnus Aircraft Zrt. vezérigazgató a hétfői díjátadón elmondta: a Magnus Aircraft innovatív vállalatcsoport, jelenlegi termékei a Fusion212 nevet viselő benzinmotoros gép, valamint a Siemens AG-vel közösen kifejlesztett eFusion, a világ első elektromos, kétüléses oktató repülőgépe. Felidézte: a cég öt éve indult be, teljes mértékben önerőből finanszírozták, ami kockázatos vállalkozás volt ugyan, a szakértői csapatnak köszönhetően mégis megtérült.

A vezérigazgatótól megtudtuk, induláskor kitűzött céljuk az volt, hogy visszaállítsák Magyarország presztízsét a repülőgép gyártás iparágába. “A termék valóban egy világújdonság, ami full kompozit gépről van szó, és tisztán elektromos meghajtással kerül a piacra. Ahogyan annak idején, 10 éve az elektromos hajtás tekintetében szerették volna megforradalmasítani az autógyártás, mi is hasonlót fogalmaztunk meg. A termék egy egység, mindemellett mi olyan fejlesztéseket szeretnénk bevinni a programunkra, melyek alapján a mi termékünkkel másabb és könnyebb az oktatás, mint jelenleg.”

A Magnus Aircraft pillanatnyilag egy olyan szoftveren dolgozik, amely által elérhető és megkönnyíthető a hazai pilótaképzés és szélesebb körben elérhetővé tegye a repülést. A cég jelen van már az Európa több országában, az USA-ban, afrikai és ázsiai országokban, illetve Ausztráliában is. Termékeik között a 470 kilós gépektől a 600 kiló felszálló súlyú gépekig megtalálhatóak kisrepülők. A vállalkozás nemrégiben 6-12 személyes, hibrid meghajtású, kompozit repülőgépcsalád kifejlesztését is elkezdte.

Default thumbnail
Előző sztori

Folyamatosan csökken a magyar nyelvet beszélők száma

Default thumbnail
Következő sztori

A kormányt kérdezik a képviselők az Országgyűlésben

Legutóbbi hasonló cikkek