Közélet

Zárul az Europanizáció projekt

Zárul az Europanizáció projekt

2016. október 1., szombat
Zárul az Europanizáció projekt
project_team

Végéhez ért a hét partner, köztük a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara részvételével megvalósult Európanizáció projekt, melynek célja egy online önértékelési eszköz létrehozása volt. Ennek segítségével a szervezetek mérni tudják saját "európanizációs", azaz nemzetköziesedési szintjüket.

Ez azért fontos, mert gyakori probléma, hogy a szervezetek nem képesek reális képet alkotni saját nemzetköziesedési szintjükről, erősségeikről és gyengeségeikről, ami hátráltatja őket a nemzetközi sikerek elérésében. Az eszköz segítségével azonban felmérhetik valós helyzetüket, erősségeiket, gyengeségeiket, és személyre szabott ajánlásokat, stragéiákat is kapnak arra vonatkozóan, hogy hogyan legyenek nemzetközi szinten még sikeresebbek. A 2014 szeptemberében indult és 2016 szeptember 30-án zárult projekt megvalósításában hét partnerszervezet vett részt Németországból, Bulgáriából, Magyarországról, Ciprusról és Horvátországból a német emcra GmbH főpartnerségével. A projekt végrehajtása során a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara részt vett az önértékelési eszköz szellemi megalkotásában, tesztelésében, valamint felhasználói igényekhez való optimalizálásában. Ennek eredményeként egy olyan önértékelési eszköz lett a projekt végterméke, amely nemcsak felhasználóbarát, hanem maximálisan igazodik a célcsoport igényeihez is. Az eszköz elsősorban az oktatási intézmények igényeire épül, de természetesen kis és középvállalkozások számára is rendkívül hasznos a használata. Az eszköz online platformja számos tippet, sikertörténetet, esettanulmányt is tartalmaz, sőt, a felhasználóknak lehetőségük lesz az oldalon közzétenni saját sikertörténeteiket is. Emellett benchmarkingra is lehetőséget biztosít, ami azt jelenti, hogy az eredményeket össze lehet hasonlítani más felhasználók eredményeivel, akár tevékenységi területre, akár a különböző országokra szűrve. Az online önértékelési eszköz már elérhető mindazok számára, akik szeretnék erősíteni nemzetközi tevékenységeiket. Ehhez nem kell mást tenniük, mint használni az eszközt, amely az alábbi web címen érhető el:

https://europeanisation.eu-fundraising.eu/

.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.