Közélet

Volner: a Jobbik ahhoz ragaszkodott, amihez eddig is

Volner: a Jobbik ahhoz ragaszkodott, amihez eddig is

2016. október 20., csütörtök
Volner: a Jobbik ahhoz ragaszkodott, amihez eddig is
Volner János

A Jobbik ahhoz ragaszkodott a csütörtöki frakcióközi egyeztetésen, amihez eddig is, azaz, hogy a kormány vessen véget a letelepedési "kötvény-biznisznek" - közölte Volner János frakcióvezető az alaptörvény módosításáról szóló egyeztetés után.

Az ellenzéki politikus konstruktívnak nevezte a találkozót, azonban megjegyezte, voltak olyan pontok, ahol lényegesen eltértek az álláspontok. Értékelése szerint az október 2-i népszavazáson az emberek 98 százaléka nemcsak a brüsszeli kvótára, hanem a migráció minden formájára nemet mondott. Hozzátette: a kötvénnyel érkezők száma magasabb lehet, mint az uniós kvótákkal érkezőké, ezért ennek az intézménynek véget kell vetni.

Volner János

szerint

Orbán Viktor

miniszterelnök fontos válaszút elé érkezett: el kell döntenie, hogy a magyar érdek és az ország biztonsága az első, vagy pedig az, hogy megőrizze a letelepedési kötvények "piszkos offshore bizniszét". Meggyőződése, hogy a kormányfő fejet hajt a választói akaratnak - mondta. A frakcióvezető kérdésre kizárta, hogy a Jobbik képviselőcsoportjából bárki kiszavazna. "Ha mégis, akkor drasztikusabb eszközökkel eljárunk az illetővel szemben" - fogalmazott, hozzátéve: szerinte az átszavazókat inkább a baloldalon kell keresni. A Fidesz korábbi nyilatkozatára reagálva pedig azt felelte: az a hazaáruló, aki kiskapus megoldásokkal lehetővé tenné a gazdag migránsoknak, hogy Magyarországon telepedhessenek le.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.