Közélet

Vasárnapig lehet interneten kitölteni a kis népszámlálás kérdőíveit

Vasárnapig lehet interneten kitölteni a kis népszámlálás kérdőíveit

2016. október 7., péntek
Vasárnapig lehet interneten kitölteni a kis népszámlálás kérdőíveit

Vasárnapig lehet kitölteni az interneten az október 1-jén indult mikrocenzus (kis népszámlálás) kérdőíveit - tájékoztatta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken az MTI-t.

A közlemény szerint eddig több mint 45 ezren, a válaszadásra kijelölt háztartások 10,4 százaléka töltötte ki online a kérdőívet, a legtöbbet budapesti címekről. Közleményükben idézték Virágh Esztert, a Mikrocenzus 2016 szóvivőjét: "Aki a válaszadásnak ezt a kényelmes és gyors módját választaná, csak vasárnap éjfélig teheti meg, október 10. után pedig már kizárólag a számlálóbiztos veheti fel egy háztartás adatait". Hozzátették: az online kitöltők nyereményjátékra is jelentkezhetnek. A statisztikai hivatal október 1. és november 8. között tart kis népszámlálást, úgynevezett mikrocenzust. A népesség-összeírást a tízévenként rendezett népszámlálás félidejében tartják, a lakosság 10 százaléka, csaknem egymillió ember megkeresésével, hogy felmérjék az öt év társadalmi változásait. A mikrocenzussal a KSH adatokat kap a népesség nagyságáról és összetételéről életkor, nem, családi állapot, iskolai végzettség, foglalkoztatottság, nemzetiség és számos más demográfiai mutató alapján, továbbá képet kap a lakásállomány főbb adatairól is. Az összeírás 2148 település 440 ezer címét érinti, a kiválasztott lakásokban élők részvétele kötelező, de a kérdőíveken nem szerepel a válaszadók neve, és az adatokat kizárólag statisztikai célokra használhatják.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.